Page 1 of 1

Gone Girl (2014)

Posted: 16 Dec 2014, 11:20
by Michel
http://www.imdb.com/title/tt2267998/

On the occasion of his fifth wedding anniversary, Nick Dunne reports that his wife, Amy, has gone missing. Under pressure from the police and a growing media frenzy, Nick's portrait of a blissful union begins to crumble. Soon his lies, deceits and strange behavior have everyone asking the same dark question: Did Nick Dunne kill his wife?

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=QZsF7IRTgMQ

Image

http://en.wikipedia.org/wiki/Gone_Girl_%28film%29

ZABORAVLJENA 2014. - PART THREE

Posted: 16 Dec 2014, 11:20
by Michel
Gone Girl (2014) - novi Fincher kojemu sam se dosta radovao. Onda kad sam čuo da će glavnu ulogu imati Ben Affleck više ne toliko. Onda sam čuo da će i ulogu imati Tyler Perry, lik koji kandidira za najgoreg redatelja u povijesti. Čini se kao dobrica, ali je baš onaj hollywoodski isprdak i antipatičan mi je. Kod ovog filma ima dva tabora. Oni koji su oduševljeni, i oni kojima je ovo rupetina od filma. Meni je na svu sreću bio odličan, ali nije savršen film, daleko od toga. I Affleck je napokon pošteno odglumio, vjerojatno njegova najbolja uloga. On glumi muža kojem nestaje žena te polako budu uključeni policajci, ali i cijeli grad pa do kraja i cijela država koliko to bude veliko. Njegovu ženu glumi Rosamund Pike koja mi je prvih pola sata bila užasna, nekako je čudno glumila, ali kad sve dođe na svoje mjesto, fantastična je. Film s vremenom postaje čisti mindfuck, ali ne u stilu Lyncha već u cijeloj toj igri. Sviđaju mi se svi preokreti
SpoilerShow
prvo nas navode kako je Affleck ubojica, ali bilo bi prejednostavno. Onda kad se otkrije da mu je žena živa i da je ona sve to isplanirala jer je teži psihopat, postaje čisto ludilo. Pa kasnije kad još sve uspije isplanirati kod onog bivšeg kojeg i ubije :prayer: pa se vrati. Najjače mi je od svega što oboje znaju kako se to sve odvijalo, ali ne mogu ništa. Ona je u win win situaciji dok on i nema neki izbor. Ako ju ostavi, zamrzit će ga cijela država jer se vratila nakon svega. Policija kao više tu ne može ništa.
sve te stvari su jednostavno presavršene da bi bile istinite, i znam da tako nešto u stvarnosti nema šanse da se odvije. Ali mi nije toliko smetalo.

I još jedan plus Fincheru ide na očito kritiziranje medija :supz: kako ih je oprao. Koliko su ti mediji i lažne vijesti koje stvaraju gadljivi. Jebenu je kritiku ubacio. Zbog toga ocjena više jer mi je odlično sjelo kao čitava pozadina svog tog ludila.

8========-o/8==========o (8.5/10)

Re: ZABORAVLJENA 2014. - PART THREE

Posted: 20 Dec 2014, 09:09
by Victor Crowley
Uf kako bolestan film :prayer:

Traje oko dva i po sata a meni se činilo da traje svega sat. Odlično! Da sad ne pričam o radnji filma, moram reći kad sam završio jednostavno mi je bila dilema.
SpoilerShow
Tko je u pravu?
Tko je manje u pravu?
Koja je ona kuja jebote.
Je li ona kuja zapravo? Možda je htjela samo na neki način bolestan način spasiti brak.
Zašto joj nije rekao da je vara? Koji je on idiot.
Ma kad malo promislim ne bih joj ni ja rekao.
Ja se nje jednostavno bojim.
I slična promišljanja. Jednostavno film je predobar!

Re: Gone Girl (2014)

Posted: 20 Dec 2014, 13:32
by Michel
SpoilerShow
Ma mislim da je na kraju bitno da je ona bolesni psihopat :D
i da će zbog toga jedan od najvećih, ali i najgorih lobija na svijetu, onaj feministički biti ljut. Tako da i zbog toga palac gore Fincheru.

Re: Gone Girl (2014)

Posted: 21 Dec 2014, 21:30
by Truba
baš je veliko ludilo film
i brzo ide
ne primijetiš da traje 2 i pol sata

Re: Gone Girl (2014)

Posted: 21 Dec 2014, 23:03
by John_Ryder
jako zadovoljan,vrh vrh vrh,i nadam se da će sad kompleksaši i ostala ekipa prestat njatke kak Ben nezna glumit,itd.,Rosamundica je kandidat za oskara.
Hoće li me Fincher ikada razočarati ili ostaviti ravnodušnim,hm..zasad ne,9/10

Re: Gone Girl (2014)

Posted: 21 Dec 2014, 23:24
by Michel
Pa ne zna glumit i ne znam zašto bi netko morao biti kompleksaš.

Od svih uloga, naravno da će mu se potrefit neka dobra. Ova je bila dobra, ali opet ne vidim tu ništa specijalno od emocija, ništa. Lik u 98% koje sam gledao od njega je jednostavno loš, ali ne znači da je loša pojava. Kak da to pojasnim. Zna birat filmove. Imao je i užasnih promašaja kao Gigli i Daredevil, ali i u onim dobrim filmovima, i svojim kao The Town je ništ psoebno. Dobar film, ali on ništa.

Jednostavno mi nema te vrline kao ostali dobri glumci.

Ustvari mi je najjače kako nakon jedne dobre uloge zaboravljamo sve loše. Arnie je dobar glumac jer jer jeben u Terminatoru iako i tam ne treba ništa, ali mu je sjela uloga samo tako. Sigurno ga neću zvati dobrim glumcem jer je inače loš.

Kao i Stallone koji je dobar u Copelandu, ali to ne umanjuje činjenicu kako je užasan u većini svojih filmova.

Ne znam, to gledanje jedna dobra uloga - deset loših = dobar glumc mi nema logike, jebiga. A nisam kompleksaš jer da jesam, ne bi Bena pohvalio za ovaj film, a dobro je odglumio.

Re: Gone Girl (2014)

Posted: 22 Dec 2014, 05:16
by Wheel Smith
soundtrack je odličan..... a ben ima super filmova (meni) ovaj je super također

Re: Gone Girl (2014)

Posted: 22 Dec 2014, 06:47
by Michel
I meni isto ima dobrih filmova. Napisao gore da to nije sporno kako on zna birati filmove :)

Isto kao Arnie. Kad pogledaš njega, tu su dva Terminatora, prvi Conan, Predator, Istinite laži, totalni opoziv. Sve kvalitetni filmovi, ali sveukupno loš glumac. Tako je i meni Ben. Ima dosta dobrih filmova, ali sveukupno mi pruža uglavnom loše uloge što ne znači da ga manje cijenim. Dobar je redatelj, i ima dobre filmove.

Re: Gone Girl (2014)

Posted: 22 Dec 2014, 14:23
by John_Ryder
Daredevil je odličan film i on je odlično odglumio,treba znat glumit slijepca.

Re: Gone Girl (2014)

Posted: 26 Feb 2015, 05:47
by Decadentor
Jako dobar film, bar sto se price tice. 8/10

Re: Gone Girl (2014)

Posted: 14 Nov 2016, 12:56
by boyko
pridružujem se pozitivnim komentarima.
iako dosta dugo traje vrijeme preleti sam tak..
8/10

Re: Gone Girl (2014)

Posted: 04 Feb 2019, 17:10
by john_constantine
Jeste li bili na nekakvim drogama kada ste pisali hvalospjeve o filmu? :D
Baš pogledao jučer. Ben Affleck je ovim filmom pokazao koliko je loš glumac. Mogu razumjeti flegmu i situaciju, ali jednostavno nema niti karizmu niti emocije. Kroz cijeli film se drži ukočeno dok je ova glumica fenomalna.
Inače film fukcionira kao socijalna kritika društva i sljedbenika kakve imamo danas poput Ivana Pernara i njegovih sljedbenika. Ali sam scenarij je dosta neuvjerljiv, a dosta puta podsjeća na Springer show. Jednostavno je sve nerealno usprkos teškoj tematici o kojoj se ne priča javno.
SpoilerShow
Inače Ben je onako niškoristi u filmu kao muž. Imao je probleme u braku, ali je ovisio o svojoj ženi. A žena je imala povrijeđeni ego i htjela ga je totalno uništiti. Sad ovdje su dosta otišli u krajnosti kao ubojstvo bivšeg dečka, radi vlastite gluposti. Obadvoje su sjebani. On je mogao prekinuti brak u kojem mu je bilo loše, a ona ga je mogla pustiti, ali već je bila psihički bolesna što doznajemo od njezinih bivših dečki.
A i dosta je predvidljiv scenarij, ali ako ništa, film je cijelo vrijeme napet i zanimljiv do samog kraja. Uz ironiju u sceni kada Ben kritizira novinarku, a ona se tako jadno opravdava. Ali opet, onaj odvjetnik je ipak komedija. I ima dosta rupa u scenariju, kao površna istraga i slično. Tako da je riječ o zanimljivom filmu, ali moglo je i puno bolje.

Re: Gone Girl (2014)

Posted: 20 Feb 2019, 18:04
by Asfodel
Ja ću ovo opet gledati kad malo zaboravim