Die Hard 2: Die Harder (1990)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Dragonrage

Die Hard 2: Die Harder (1990)

Post by Dragonrage » 31 May 2010, 15:07

Nešto slabiji ali ne zato i znatno lošiji nastavak snimljen odmah nakon uspjeha originala. Ono zbog čega je taj film slabiji od prvog filma je zbog toga što mu nedostaje originalnosti. Radnja je naime ostala gotov identična onoj iz prvog filma. McClane se opet bavi sam samcat sa teroristima, žena mu je opet u opasnosti, a radnja se opet odvija za vrijeme Božićnih praznika samo je malo proširena i smještena drugo mjesto – Dulles aerodrom u Washingtonu, gdje McClane pokušava spriječiti otmicu narko bossa od strane njegovih sljedbenika pod nešto slabijom, ali ipak sigurnom redateljskom palicom Renny Harlina koji je zamjenio McTiernana. No unatoč tome filmu ne nedostaje uzbuđenja. Akcija je ovaj puta nešto nabrijanija, žešća, a film je u cjelini nešto nasilniji, a i humora ima više nego prije (tu je ponovno i legendarna rečenica iz "Die hard" serijala "Yipee-ki-yay motherfucker", koja je s vremenom postala dio pop kulture - čak se nalazi na 96. mjestu Premierove liste 100 najboljih filmskih citata svih vremena). Također tu su i mnogi popratni likovi iz originala (novinar Richard Thornburg, McClaneova žena i Sgt. Al Powell). Bruce Willis ko Bruce Willis...u svom elementu i opet mlati negativce svom žestinom i časti ih svojim zabavnim dosjetkama. Ovaj nastavak je inače pun nelogičnosti, no kako je i sam redatelj priznao, sve te stvari su namjerno ubačene u film i oni (autori) su ih svjesni, ali to je jednostavno bilo nužno za funkcionalnost priče. Inače u ovom filmu jedno od svojih prvih pojavljivanja na filmu je imao i Robert Patrick, koji je već naredne godine odradio ulogu koja mu je izgradila daljnju karijeru, onu Terminatora T-1000. A tu je i John Leguizamo, također u jednom od svojih najranijih pojavljivanja na filmu.
Bilo kako bilo, iako manje originalan od prvog filma, ali ipak iznimno dobar i gledljiv nastavak koji se može pohvaliti sa nekoliko izvrsnih scena za pamćenje (fajt na krilu, katalpultiranje iz eksplodirajućeg aviona itd.).

Image Image

IMDB

TRAILER

RADNJA
Once again, New York cop John McClane is in the wrong place at the wrong time - this time he's waiting for his wife's plane to arrive at Washington's Dulles Airport when he uncovers a plot to sabotage the airport's landing system. The criminals wish to free a drug baron being extradited to America for trial by holding the airport to ransom until they all safely escape on another plane. However, if they'd known that Holly McClane was on a flight home to the very airport they were hijacking, they would have picked another day.
SLIKE
Image Image Image Image Image Image

Samhain

Re: Die Hard 2: Die Harder (1990)

Post by Samhain » 31 May 2010, 19:31

malo slabiji nastavak naspram orginala ali ima najbolji "Yipee-ki-yay motherfucker" u serijalu! :D
(Romans Chpt. 5, v.12):
"Therefore, just as sin entered the world through one man, and death through sin, and in this way death came to all men, because all sinned

jeba

Post by jeba » 16 Oct 2010, 21:09

meni je trojka eventualno malo slabiji nastavak, ali ovaj mi je kao i jedinica filmčina do jaja
mislim da sam ga pogledao minimalno 10 puta

remike2

Post by remike2 » 16 Oct 2010, 21:11

Slabiji od jedinice, no svakako dobar film.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Ašow

Post by Ašow » 16 Oct 2010, 22:22

Što ne umre coece?
Super film.
--------
Last.fm

sikeone

Post by sikeone » 20 Oct 2010, 19:42

Osobno u rangu sa jedinicom film koji mogu gledati opet i opet
J...š film u kojem nema tuče