From Paris with Love (2009)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Dragonrage

From Paris with Love (2009)

Post by Dragonrage » 24 Jun 2009, 17:25

Izgleda da je John Travolti ponovno krenulo u karijeri. Naime, nakon niza, moglo bi se reći, solidnih ali opet ne baš najbolje prihvaćenih filmova (npr. "Be Cool", "Lonely Hearts", "Wild Hogs" itd.), te nakon velikog osobnog gubitka, smrti sina, Travolta je nakon dugo vremena razgalio kritičare ali i publiku svojom izvedbom u filmu "The Taking of Pelham 1 2 3" gdje igra glavnog negativca. Doduše, uloge negativaca, ludih i opičenih likova su mu gotovo uvijek dobro ležale. Sjetimo se samo njegovih nastupa u filmovima kao što su "Pulp Fiction", "Face/Off", "Broken Arrow" te "Swordfish" gdje je on osobno, bez obzira kakvi ti filmovi bili u globalu, jednostavno rasturio. A ako je suditi po teaseru, Travolta bi itekako mogao rasturiti i u ovom filmu, "From Paris with Love". Riječ je o akcijskom trileru u produkciji francuske kompanije Europa Corp. ("Transporter" serijal, "Hitman", Teken", "Taxi" serijal itd.). Scenarij (po običaju) potpisuje Luc Besson te Adi Hasak, a ono šta je najvažnije u cijeloj ovoj priči je to da film režira Pierre Morel, čovjek koji stoji iza iznimno hvaljenog prošlogodišnjeg hita "Taken". A pored opakog Travolte koji zaista izgleda cool što se imidža tiče, u filmu će još nastupati i Jonathan Rhys Meyers ("The Tudors"). Budžet filma iznosi 55 mil.$ a Američka premjera se očekuje Veljači 2010. godine.

Image Image

IMDB

TEASER

RADNJA
In Paris, a young employee in the office of the US Ambassador hooks up with an American spy looking to stop a terrorist attack in the city.
SLIKE
Image Image

Dragonrage

Post by Dragonrage » 17 Sep 2009, 19:10

Pojavio se novi teaser trailer...izgleda dobro...nadam se da će se ponoviti Taken, samo ovaj put sa John Travoltom koji ovdje, sudeći po ovo teaser traileru djeluje full opako... :D

TEASER TRAILER

Dragonrage

Post by Dragonrage » 21 Sep 2009, 18:18

Još jedan novi trailer...internacionalni...

INTERNATIONAL TRAILER - Yahoo Movies
INTERNATIONAL TRAILER - Youtube

Ovo se jedva čeka isključivo zbog Travolte :D :D :prayer: :supz:

Scarface

Post by Scarface » 22 Sep 2009, 00:17

Naravno, pogotovo šta me oduševija u Taking of Pelham i dokaza da je u jebenoj formi. 8)
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

goonies

Post by goonies » 22 Sep 2009, 02:05

Lol, Travolta mi ovdje slici na Bitorajca
„This Is It“

Dragonrage

Post by Dragonrage » 10 Nov 2009, 20:20

Novi plakati...Travolta fakat izgleda kick ass...a i izvedba mu djeluje tako po traileru...a nadam se onda da će i film biti takav hehe...

Image Image

Dragonrage

Post by Dragonrage » 03 Dec 2009, 19:47

Pazite se...Travolta je uperio pištolj u vas hehe 8) :lol:

Image

john_constantine

Re: From Paris with Love (2009)

Post by john_constantine » 25 Dec 2009, 20:55

nakon dva vrhunska akcijska filma Banlieue 13 i Taken, pogledao sam trailer i vjerujem da ćemo od njega dobiti još jedan odličan akcijski film s dobrom dozom tučnjave, eksplozije i pucnjave. :rock:
Michel puši karu.

boyko

Post by boyko » 30 Jan 2010, 13:43

novi poster

Image
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Jan 2010, 13:50

Cool...ravno u glavu...da se zna o čemu je film :mrgreen:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 12 Mar 2010, 20:43

From Paris with Love (2010) 4,5/5 - TRAILER

Ovako na prvu ruku najiskrenije mogu reći da je meni osobno ovo najzabavniji akcijski film koji sam gledao ove godine, ali godina je u biti tek počela pa još ima vremena za napredak. Također, moram priznati da mi je "From Paris with Love" čak i mrvicu bolji, te definitivno zabavniji nego hvaljeni "Taken" od iste redateljsko/scenarističko/producentske ekipe. A evo i razloga zašto.

Odmah na početku moram reći da ja osobno nisam ni očekivao ništa više od puke i nabrijane akcijske razbibrige, a s obzirom da se Besson unazad nekoliko godina sa svojim scenarističkim kolegom Robertom Mark Kamenom specijalizirao za upravo za takvu vrstu filmova, jednostavne i već viđene priče/filmove u kojima je uglavnom prevladavala stylish akcija, te da me njih dvoje i njihova ekipa do sada po tom pitanju nisu ni najmanje razočarali sa naslovima kao što su "Transporter" serijal (izuzev trećeg filma), "District 13", "Kiss of the Dragon" te "Taken" (kao i još neki naslovi), nadao sam se da će i ovaj puta biti tako. I bilo je.
Ovaj puta se radnja vrti oko terorista, i to je dovoljno da skužite tko, koga i zašto. Zapravo, na kraju sam došao do zaključka da priča jednim velikim djelom, posebice rasplet filma, uvelike podsjećaju na Korejski film "Shiri" iz 1997. Godine. Oni koji su imali, ili će imati prilike pogledati oba filma, a "Shiri" posebice preporučam, shvatiti će na što ciljam.
Dakle, kao što rekoh, glavna atrakcija ovog filma je žestoka i cool stylish akcija, te posebice opičeni i zabavni John Travolta kao i jednako opičene i zabavne rečenice koje on izbacuje kroz film u najboljoj maniri akcijskih junaka 80-ih i 90-ih. (npr. Bruce Willis kao John McClane U Die Hard srijalu).
Dakle, kao što sam i očekivao sudeći po trailerima, Travolta je fenomenalan ovdje! Opakog i cool imidža, otkačen, opičen, zabavan i iznimno raspoložen u svojoj izvedbi Dirty Harrya, Ramba, John McClanea i Jack Bauera u jednom. Mislim da još od Face/Offa nije bio ovoliko opušten i zabavan u nekoj svojoj izvedbi. Doduše, uloge negativaca, ludih i opičenih likova su mu gotovo uvijek dobro ležale. Sjetimo se samo njegovih nastupa u filmovima kao što su "Pulp Fiction", "Broken Arrow", "Swordfish" te spomenuti "Face/Off" gdje je on osobno, bez obzira kakvi ti filmovi bili u globalu, jednostavno rasturio.
No, njegov partner u filmu, Jonathan Rhys Meyers, je znatno slabiji i suzdržaniji. Na momente je čak i neuvjerljiv, ali opet, uz Travoltu i on nekako funkcionira kao dio cjeline. Iako, unatoč tome što je ovo u biti buddy film, ovo je ipak Travoltin one man show kojeg je on vrhunski odradio. Možda bi izbor nekog drugog glumca za njegovog partnera vjerojatno bio bolji, al tko će ga znati sada.
Također, i Pierre Morel je i ovaj puta odradio vrhunski posao što se režije tiče, pa čak i mrvicu bolji nego kod "Takena". Za razliku od "Takena" gdje je akcija bila brza i žestoka, te samim time i mrvicu nepregledna, ovdje su stvari mrvicu drugačije. Mislim, i u ovom slučaju je akcija brza i žestoka (kratki kadrovi, brzi rezovi), ali je također i mrvicu preglednija, te je Morel s vremena na vrijeme ubacio i pokoji cool ili slow-mo kadar i svemu dodao još malo comic book stila. Recimo da je malo izmixao stilove iz Transportera i Takena.

Sve u svemu, ako ste action fan i ako ste uživali u filmovima kao što su "Transporter 1 & 2" ili "Taken", te ako ste voljeli gledati Travoltu u otkačenim ulogama kao što je ona u "Face/Offu", onda ovaj film ne bi ste smjeli propustiti jer će te se sigurno vraški zabaviti. Ukoliko ne spadate u tu kategoriju, zaobiđite ga u širokom luku. Ja osobno sa se vraški zabavio, i to do te mjere da bih čak volio vidjeti i nastavak do kojeg vjerojatno neće doći.

john_constantine

Post by john_constantine » 12 Mar 2010, 21:39

da, samo što je uvod u film jedan od najdosadnijih ikad, ali kada krene...
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 13 Mar 2010, 10:32

john_constantine wrote:da, samo što je uvod u film jedan od najdosadnijih ikad, ali kada krene...

Uvod?

Da ti nisi neš zamjenio sa Takenom gdje prođe punih 30 min. ničega prije nego što počne akcija?

Ovdje imamo 10-ak, 15-ak min gdje vidimo da ovaj gl lik radi istovremeno za ambasadu i za neku špijunsku agenciju, ali uglavnom sitne, gotovo nevažne poslove...a onda dolazi Travolta...i totalni raspašoj :mrgreen: :supz: :prayer:

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Mar 2010, 14:26

ne, baš prvih 10 - 15 minuta, to prenemaganje s njegovom djevojkom, prvo se seksaju, pa se ljube, pa još ono u autu... Ali kada krene, prva scena s Travoltom, onda krene... :mrgreen:

A to za Taken, tu baš nisam zamjerao to što se prvih pola sata ništa ne događa. Ima tu nešto užitka kod onog dijela kada glavni lik priča preko mobitela s otmičarem koji mu je upravo oteo kćer... :mrgreen:
Michel puši karu.

A$H

Post by A$H » 21 Mar 2010, 14:14

From Paris with Love - 4/5 super akcijski filmic..
SpoilerShow
samo si nisam mogao pomoc da ne cekam svake minute kad ce se travolta pobunit..i ispast terrorist..kad ono iznenadjenje..lol..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Post Reply