Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023) - i s ovim započinjem novi maraton gdje vlakovi igraju neku ulogu u ovom filmu. A vlak igra veliku ulogu u zadnjem dijelu filma, a do toga dok dođemo prolazimo sve i svašta. Jako mi se svidio film, ne gubi ritam i stalno se nešto događa. Cruiseu je ovo kao dobar dan u uredu jednostavno čovjek zna kako odigrati ovakve uloge. Priča je kao da je došla iz James Bond filma, prijetnja čovječanstvu i novo zlo zvano Entitet, nekakav AI koliko sam shvatio i traže ključ jer tko ima ključ - taj kontrolira sve. Tu je još i hrpa drugih likova od Gabriela, starog Ethanovog protivnika pa onda neki drugi i tako. Ima nekih bezvzeznih scena, scene tučnjava mi se nisu pretjerano svidjeli nije baš dobra koreografija, ali zato scene s autima po Italiji top. I te zadnje scene u vlaku kad se penju iz vagonu u vagon kao da gledam neku igricu jer je tako i film napravljen. Ovo je igrica, ali u dobrom smislu to mislim. Muzika naravno top. Drugi dio to jest osmi dolazi ove godine. 7.7/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"