My Octopus Teacher (2020)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Michel

My Octopus Teacher (2020)

Post by Michel » 14 Feb 2025, 18:58

Documentary, Drama
Image

Imdb
Wiki

Directors: Pippa Ehrlich, James Reed
Writers: Pippa Ehrlich, James Reed
Stars: Craig Foster, Tom Foster

Nakon godina svakodnevnog plivanja u ledenom oceanu na vrhu Afrike, Craig Foster susreće neočekivanog učitelja, mladu hobotnicu, koja pokazuje nevjerojatnu znatiželju. Posjećujući njezinu jazbinu i prateći njezino kretanje mjesecima zaredom, on na kraju pridobije povjerenje životinje i oni razvijaju nikad prije viđenu vezu između čovjeka i divlje životinje.

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Re: My Octopus Teacher (2020)

Post by Michel » 14 Feb 2025, 18:58

My Octopus Teacher (2020) - evo jedan hvaljeni i jedan od najpopularnijih modernih dokumentaraca o čovjeku koji razvija neobično prijateljstvo sa hobotnicom. Znao sam i od prije da su hobotnice jako pametne životinje, ali vidjeti na koji način komuniciraju, na koji način se snalazi je predivno. Rekao bih da se radi o monotonom dokumentarcu što znači da svatko tko gleda ovo mora biti odmoran inače će zaspati. Ja sam bio skroz odmoran tako da u ovom slučaju monotono znači meditacija tako bih nazvao ovaj dokumentarac, meditacijski. Ona zadnja scena kada ima fizički kontakt sa hobotnicom, kada je drži i miluje stvarno osvoji ti :heart: lijepe podvodne scene, baš je dobro dočarao taj čitavi svijet i ekosustav. 8/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply