Free Solo (2018) - hvaljeni dokumentarac o Alexu Hollondu, planinaru koji se penje bez užeta i ostalih pomagala. Ovo je vjerojatno najekstremniji sport na svijetu, koliko ih je već umrlo. Ono što on želi u ovom dokumentarcu je osvojiti vrh El Capetana, ogromnu planinu u nacionalnom parku Yosemite. Pratimo njegovo putovanje i pripremu za taj pothvat. Ovo je bilo odlično iako moram reći da ima malo nepotrebnih dijelova. Cura mu je off, slatka ali off. A tek on, pa lik je psiho. Prvo sam mislio da je neki spektar autizma, fali mu emocionalne inteligencije što ne znači da je onda netko psihopat, ali njegova razmišljanja, neke njegove izjave plus fali mu onaj dio mozga za strah (to inače fali psihopatima) mi je reklo da on ekšuali i je psihopat. Psihopat koji funkcionira u društvu kao mnogi drugi ne znači da će biti ubojica. Onih zadnjih 20 minuta fenomenalno iako sam znao da će preživjeti jer ne bi bilo dokumentarca, ali opet prezanimljivo. Da je on bio emocionalno dostupniji, ocjena bi bila veća. Imam još nekih dokumentaraca o penjanju u ovom maratonu pa ih jedva čekam pogledati. Jedan je i sa ovim što je bio u ovom, Tommy Caldwell. 8.5/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"