Breaking the Waves (1996)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Michel

Breaking the Waves (1996)

Post by Michel » 25 Jan 2025, 22:09

Tragedy, Drama
Image

Imdb
Wiki

Director: Lars von Trier
Writers: Lars von Trier, Peter Asmussen, David Pirie
Stars: Emily Watson, Stellan Skarsgård, Katrin Cartlidge

Drama smještena u potisnutu, duboko religioznu zajednicu na sjeveru Škotske, gdje naivna mlada žena po imenu Bess McNeil upoznaje i zaljubljuje se u danskog radnika na naftnoj platformi Jana. Bess i Jan su jako zaljubljeni, ali kada se Jan vrati svojoj rig, Bess moli Boga da se vrati zauvijek. Jan se vraća, slomljenog vrata u nesreći na platformi. Zbog njegovog stanja, Jan i Bess sada ne mogu uživati ​​u seksualnom odnosu i Jan nagovara Bess da uzme drugog ljubavnika i ispriča mu detalje. Kako Bess postaje sve devijantnija u svom seksualnom ponašanju, to više vjeruje da njezine postupke vodi Bog i da pomažu Janu da se oporavi.

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Re: Breaking the Waves (1996)

Post by Michel » 25 Jan 2025, 22:10

Breaking the Waves (1996) - evo slavnog filma Lars von Triera. Moj odnos sa Trierom je okej, znam da ljudi vole reći da je on jedan od onih redatelja koje voliš ili mrziš. Kod mene nije tako, mislim da je dobar redatelj kojeg ne veličam ali isto tako ne hejtam. Zna on lijepo režirati, izmanipulirati nama gledateljima i sa našim emocijama što i radi u ovom filmu. Pratimo Bess, jednu religioznu djevojku iz Škotske koja upoznaje Jana, lik iz Danske i oni dvoje se zaljubljuju. Film je smješten u više actova svaki započinje sa prelijepom fotografijom, kao neki magični realizam. Film je pun simbolike, o vjeri i slobodi i grijehu. Može se reći da je Jan kao vrag koji je poslan da uništi Bess jer zbog njega kreće u onakvo bolesno ponašanje, ali na kraju kada se žrtvuje, Jan čuje zvona i vidi da je Bog stvaran. Ne mogu reći da me film oduševio, mislim da je predugačak i mislim da mu je ritam slabija strana. Jača strana svakako prelijepa kinematografija i gluma. Emily Watson je pružila jednu od najboljih uloga 90-ih hands down. 7.3/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 25 Jan 2025, 23:46

Michel wrote:
25 Jan 2025, 22:10
Breaking the Waves (1996) - evo slavnog filma Lars von Triera. Moj odnos sa Trierom je okej, znam da ljudi vole reći da je on jedan od onih redatelja koje voliš ili mrziš. Kod mene nije tako, mislim da je dobar redatelj kojeg ne veličam ali isto tako ne hejtam. Zna on lijepo režirati, izmanipulirati nama gledateljima i sa našim emocijama što i radi u ovom filmu. Pratimo Bess, jednu religioznu djevojku iz Škotske koja upoznaje Jana, lik iz Danske i oni dvoje se zaljubljuju. Film je smješten u više actova svaki započinje sa prelijepom fotografijom, kao neki magični realizam. Film je pun simbolike, o vjeri i slobodi i grijehu. Može se reći da je Jan kao vrag koji je poslan da uništi Bess jer zbog njega kreće u onakvo bolesno ponašanje, ali na kraju kada se žrtvuje, Jan čuje zvona i vidi da je Bog stvaran. Ne mogu reći da me film oduševio, mislim da je predugačak i mislim da mu je ritam slabija strana. Jača strana svakako prelijepa kinematografija i gluma. Emily Watson je pružila jednu od najboljih uloga 90-ih hands down. 7.3/10
najbolji dio je kad je drkanje u autobusu :lol: :oops:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Michel

Post by Michel » 26 Jan 2025, 03:03

Prostak jedan, djeca čitaju forum a ti ovako

John_Ryder

Post by John_Ryder » 26 Jan 2025, 04:15

Michel wrote:
26 Jan 2025, 03:03
Prostak jedan, djeca čitaju forum a ti ovako
nema tu djece, samo ja ti i đuro :P :lol:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Post Reply