Downfall (2004)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Michel

Downfall (2004)

Post by Michel » 23 Jan 2025, 18:12

Docudrama, Biography, Drama, War
Image

Imdb
Wiki

Director: Oliver Hirschbiegel
Writers: Bernd Eichinger, Joachim Fest, Traudl Junge
Stars: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Ulrich Matthes

Prikazujući posljednjih 10 dana Hitlerova života, od njegovog 56. rođendana 20. travnja 1945. do samoubojstva 30. travnja, Downfall koristi više likova kako bi prikazao kaos zemlje koja se raspada po šavovima, od Hitlerovog pristaše ispod ulica Berlina , vojnicima i civilima koji su se borili i umirali dok je sovjetska vojska pustošila grad iznad. Nominiran za Oscara za najbolji film na stranom jeziku 2005.

Last edited by Michel on 23 Jan 2025, 21:09, edited 1 time in total.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Re: Downfall (2004)

Post by Michel » 23 Jan 2025, 18:12

Downfall (2004) - film o posljednjim tjednima Adolfa Hitlera i njegovih časnika/ljudi oko njega. Film u svoje vrijeme bio popularan, hvaljen i kontroverzan zbog prikaza ljudske strane Hitlera, ali po meni je to normalno. Svi ti ubojice mogu normalno komunicirati i biti dobri prema drugim ljudima, prijateljski nastrojeni. Samo su ga prikazali realno. Odličan film. Sviđa mi se i vanjska priča s onim malim klincem, vrlo realističan prikaz rata ovo što smo malo vidjeli ali uglavnom je radnja u bunkeru. Nevjerojatno su dobro pogodili glumce, isti su kao stvarni likovi, a Bruno Ganz je fantastičan kao Hitler. Zanimljivo mi je bilo vidjeti i to sa cijanidom kako su se ubijali, ali i ovi koji su preživjeli do 80, 90 godina. Traudl Junge uopće ne krivim što je bila njegova sekretarica, mlada i naivna. Jedan od rijetkih pozitivnih likova. 8.5/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply