The Avengers (2012)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
john_constantine

Re: The Avengers (2012)

Post by john_constantine » 01 Oct 2012, 19:40

olio wrote:to je
da, jedva čekam.

Meni je film bio odlična zabava. I baš sam guštao u svim tim likovima. Naročito kada krene akcija + par urnebesnih scena i dijaloga. A Hulk car. Je, Hulk nije baš toliko timski igrač kao u filmu, ali više manje rastura i uništava bez kontrole.

Nisu li ga baš zato u stripu i poslali u svemir jer ga nisu više mogli kontrolirati?
Michel puši karu.

DeadDispatcher90

Post by DeadDispatcher90 » 05 Nov 2013, 13:32

Ne kužim po čemu je ovaj film toliko bolji od sličnih tipa recimo, X-men 3 ili Fantastic Four? Za pozitivce je teško navijati, jednostavno zato što su tako iritantni (osim Thora i možda Hulka). Vanzemaljci se pojavi od nikuda. Niti jedan Marvelov film nije imao takve vanzemaljce prije, nisu ni nagovijestili njihovo postojanje i odjedanput samo su tu. Dijalog je strašno umjetan i prepun dovitljivih opaski, koje možda zvuče pametno kada ih likovi kažu, ali zato likovi ispadaju prepotentne seronje (što mi je čest problem kod radova Jossa Whedona). Pola filma događa se na onom letećem nosaču aviona gdje mlate samo nasumične likove i popravljaju štetu da se ne sruši (više me vuče na neke filmove sa podmornicama i ratnim brodovima nego na Avangerse). Loki kao glavni negativac je simpatičan, ali potpuno nesposoban, pošto radi takve gluposti da ga je teško shvatiti kao pravu prijetnju. Za mene ovaj film zaslužuje eventualno 5/10 ili maximalno 6/10.
Revenge solves everything

filmofil

Post by filmofil » 06 Nov 2013, 00:38

slažem se, avengersi su svedeni na te one linere kojima si kao međusobno spuštaju na simpatičan način. isto tako razumijem da je jako teško napravit dobru karakterizaciju likova kad imaš tako ogroman ansambl likova, ali jebote, imali su 2 i kusur sata prostora za to.

znam da je ovo superhero film namijenjen mlađoj populaciji i mora biti omjer akcije i svega ostalog barem 65:35. ipak, trebalo se tu više posvetiti strukturi i više se pozabaviti njima u toj avengers okolini. umjesto toga mi se čini da svaki avenger samo predstavlja određen tip, tj sveden je na jednu osobinu koja mu dominira. iron man je duhovit, captain amerika je ponosan, bruce banner je uber inteligentan i zamuckuje jer svi filmski genijalci su defektni, thor je nepromišljen i impulzivan, itd

i onda su to sve uspjeli još dodatno usrati prelošim negativcem. loki se doima mlako, a oni vanzemaljci ko da su napravljeni od gline.

dajte nam tog thanosa da gledamo kako lomi kičmu avengerima. :)
This is the Zodiac speaking.

Michel

Post by Michel » 06 Nov 2013, 02:46

Meni su Osvetnici jedni od boljih superhero filmova. Za taj žanr desetka. Marvelovci su jednostavno zajebantski nastrojeni i to mi paše. Ne volim kad ti superherojski filmovi sebe shvaćaju ozbiljno. Obično ispadnu drek. Ovaj mi je bio super. Epic tučnjave, najbolji ekranizirani Hulk, vrhunski one lineri.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply