The Dark Knight

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Wendigo

Post by Wendigo » 01 Dec 2008, 10:59

skinuo ga u subotu i moram ga opet pogledati da se prisjetim radnje (malo sam zadrijemo u kinu pred kraj filma.. :lol: )..

shogo

Post by shogo » 01 Dec 2008, 11:54

ne kopčaš....
ti kažeš da je izvedba burtonovog jockera sranje??ma daj se malo razbistri pa pukni glupost opet...
ma sve pohvale ovim nolanovim filmovima ali burtonov BATMAN je za mene jedini pravi mračni batman...

filmofil

Post by filmofil » 01 Dec 2008, 12:55

shogo wrote:ne kopčaš....
ti kažeš da je izvedba burtonovog jockera sranje??ma daj se malo razbistri pa pukni glupost opet...
ma sve pohvale ovim nolanovim filmovima ali burtonov BATMAN je za mene jedini pravi mračni batman...
nitko nije rekao da je burtonov joker sranje nego je to puno blaža verzija ovog nolanovog...novi joker je puno hladniji i okrutniji dok je burtonov nekako klaunovski napravljen...
This is the Zodiac speaking.

Wendigo

Post by Wendigo » 01 Dec 2008, 13:23

ma burtonov batman FTW! nikako se nemogu naviknuti na ovo novo. mislim sva ta high tech spika i da, nema više bat cavea i wayne mansiona.. :roll:

filmofil

Post by filmofil » 01 Dec 2008, 13:29

burtonov batman je odličan, ali ga je dark knight pregazio i to je to...jebiga sad što vi nostalgično plačete za starim batmanom, ali objektivno, nolan je doveo batmana na razinu više (a i jokera)

Wendigo

Post by Wendigo » 01 Dec 2008, 14:20

filmophil wrote:burtonov batman je odličan, ali ga je dark knight pregazio i to je to...jebiga sad što vi nostalgično plačete za starim batmanom, ali objektivno, nolan je doveo batmana na razinu više (a i jokera)
nostalgično plačemo za pravim batmanom. i s ovim o novoj razini se mogu djelomično složit zbog jokera ("the" filmski lik) jer je meni osobno batman (ne bruce wayne) u dark knightu katastrofa.. but, that´s just me.

Knatchbull

Post by Knatchbull » 01 Dec 2008, 14:33

filmophil wrote:burtonov batman je odličan, ali ga je dark knight pregazio i to je to...jebiga sad što vi nostalgično plačete za starim batmanom, ali objektivno, nolan je doveo batmana na razinu više (a i jokera)
a ja tvrdim suprotno i šta sad?
Nolan je Batmana modernizirao i prebacio u RL čime Batman po meni gubi smisao. Samo što mu nisu dali značku i službeni auto :roll:
shogo wrote:ne kopčaš....
jedino što priznajem Nolanu je Joker(što je opet zasluga Ledgera), ali samo po izvedbi. Ako gledamo intepretaciju lika Nicholsonov je puno bolji.
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Scarface

Post by Scarface » 01 Dec 2008, 15:08

Pravi Batman je Burtonov i točka, to je čisti objektivizam, Nolan je napravija svoju verziju koja po mnogočemu odskače od originala. I kad već toliko pričaš o objektivnim činjenicama, filmophil, u krivu si, Nolan nije diga Batmana na veću razinu već samo na svoju razinu gledišta, a to je ogromna razlika, prikaza ga je ozbiljnijeg i tragičnijeg, al to ne znači nužno i boljeg, kvalitetnijeg. Batman je gotička superhero bajka, i to je Burton savršeno preveja na film. Dark knight je fenomenalan, al samo ako se ne uzima u obzir ama baš nijedna stvar koja Batmana čini Batmanom.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Dec 2008, 17:50

no, burton je batmana napravio onako stripovski, prva dva dijela. Gotham, akcija, superjunak, negativci, humor. A schumacher je sve uništio svojim djetinastim glupostima, lošim izborom glumaca, i neozbiljnošću, i pretjeranim humorom i preglumljavanjem (jim carrey...). A nolan je od batmana napravio realnog lika, korumpirani grad, batman koji nije baš superjunak, nego smrtnik kao i svi drugi, i bori se protiv realnih negativaca kao mafijaši, psihopati i slično.
Michel puši karu.

filmofil

Post by filmofil » 01 Dec 2008, 22:16

dobro, onda sam se krivo izrazio...meni je nolanov batman puno bolji baš zato jer je ozbiljniji od svih prethodnika i što ga je odmaknuo od svih superhero stereotipa...kao što kaže ghostface, to ne mora biti nužno bolje, ali to je moj ukus i otprilike tako ja vidim batmana...

mene boli briga što to nije pravi batman (stripovski), ali meni je ovakav bolji i jebiga...

a što se tiće jokera, za njega tvrdim da je sigurno bolji od burtonovog...naravno, opet je pitanje ukusa, ali objektivno nolanov joker je the real deal...neka mi netko kaže koji glumac je za jednu ulogu napravio takvu transformaciju kao ledger za jokera, on je s jokerom prešao sve granice glume i napravio jedinstvenog lika kakvog nije bilo u nijednom filmu do sada...

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Dec 2008, 22:27

istina, još i to da se ubio zbog njega. ali kao što sam jedanput rekao, miješaš kruške i jabuke.
Michel puši karu.

undying

Post by undying » 01 Dec 2008, 22:28

nolanov joker najbolja uloga svih vremena - :oops: :oops: majke mi ja se sramim kad nesto tako izgovaram! uloga koja uopste nije kompleksna nego jedna obicna akcijska uloga on je izgovara kao najbolju svih vremena. NE. to nije stvar ukusa, to je stvar pre svega neiskustva. pa uzmite samo uloge lektora ili onoga ubice iz sedmice (bez veze sam lupio ove dve uloge) pa to su uloge koje su miljama jace i kompleksnije od obicnog akcijskog negativca kao sto je joker. ne kazem da je joker losh, nego kazem da mu je uloga obicna da robertdeniroalpacinoharveykeitelseanpenn ne bi mogli iz neceg takvog izvuci nesto veliko.

filmofil

Post by filmofil » 01 Dec 2008, 22:51

znao sam da će netko lectora spomenuti...lector dolazi jako blizu jokera, ali je puno jednostavniji kao lik, tj puno je lakše glumcu ući u lectora i odglumit ga...lector je odlično napisan lik, izvedba je jako dobra, ali joker je sigurno ekstremniji i kompleksniji...

a kevin spacey u seven...ne znam zašto ga spominješ, ni do koljena jokeru...to je naspram jokera jednostavna uloga...

jednostavno ne postoji filmski lik kao joker i točka...on je nešto novo u svijetu filma

kirby

Post by kirby » 01 Dec 2008, 23:09

tocno kaj je cons rekao, jedan je stripovski, drugi realni... to mi je dovoljan razlog da ta dva filma ne usporedjujem. uglavnom uzivao sam u oba filma, al kada bi birao, Burtonov mi je jednostavno drazi i bolji zbog tog stripovskog stiha.
Nicholas Angel: Mr. Porter, what's your wine selection?
Roy Porter: Oh, we've got red... and, er... white?
Nicholas Angel: I'll have a pint of lager, please.

shogo

Post by shogo » 02 Dec 2008, 07:29

ako je nešto osmišljeno da bude tamno, bajkovito, fantastično, u ne realnom i za naše pojmove drukčijem svijetu onda ostavimo to tako...
a ne prebacivati to u realni svijet...i pokušavati izmišljati toplu vodu...joker je upravo onakav kakav je bio nicholson i kakvog ga je burton zamislio, tren komičan, tren nemilosrdan, a na tren jako psihotičan...joker je stripovski s jedne strane inteligent a s druge glup...dok je nolanov vrhunski stručnjak za eksplozive, oružja i borilačke vještine...čudno
ma nemožeš batmana doživjeti kada je to čovijek bez osobnosti koji hropće i šapće i pun je high tech sranja...
batman je mračan, ima dozu humora i burton je to genijalno prenio na film...
http://www.youtube.com/watch?v=OZyNI5iq ... re=related
legendarno

Post Reply