The Incredible Hulk (2oo8)
- dr_gonzo
Opet sam mišljenja da je prvi Hulk jedna od 6 najboljih stripa adaptacije:
1) Conan
2) Hulk
3) Batman
4) Spiderman 2
5) Superman 2
6) Batman Begining
Pošto sam veliki fan Hulka (ne znam koliko su ostali upoznati sa ovim Marvelovim likom) mogu reći da je Angl Lee napravio prejeben posao i nije napravio samo spektakl...nego stripo filmsko remek djelo... (uz Sin City najbliži stripovskom izričaju...čitaj kadrovi kamere)...
1) Conan
2) Hulk
3) Batman
4) Spiderman 2
5) Superman 2
6) Batman Begining
Pošto sam veliki fan Hulka (ne znam koliko su ostali upoznati sa ovim Marvelovim likom) mogu reći da je Angl Lee napravio prejeben posao i nije napravio samo spektakl...nego stripo filmsko remek djelo... (uz Sin City najbliži stripovskom izričaju...čitaj kadrovi kamere)...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- Vorador
Conan je više adaptacija knjige nego stripa. Strip ga je ,doduše, proslavio ali ipak ostajem pri tome da je adaptacije knjige.dr_gonzo wrote:Opet sam mišljenja da je prvi Hulk jedna od 6 najboljih stripa adaptacije:
1) Conan
2) Hulk
3) Batman
4) Spiderman 2
5) Superman 2
6) Batman Begining
Hulk je meni recimo među osrednjim strip adaptacijama. Nije mi legao. Znao sam unaprijed priču pa me nije osvojio s tog aspekta a akcija je skroz bezveze pogotovo borba s onim psima i sam završetak. Split screenovi su fora ali preforsirani do te mjere da živciraju. Moram napomenuti da mi je sama uvodna špica možda najbolji dio filma. Predobro napravljeno.
Moja lista najdražih adaptacija bi bila:
1. Sin City - totalno stripovski štih, najbolje definitivno. kao da gledam živući strip.
2. Batman Returns - meni najdraži Batman ( iako su mi i Batman i Batman Begins fenomenalni a od The Dark Knight očekujem mnogo)
3. From Hell - razvodnjen u odnosu na strip ali predobra atmosfera i priča i taj feel Londona s kraja 19og stoljeća (uostalom gledao sam film i prije nego sam znao da postoji strip, u to vrijem nisam niti čuo za Alana Moore).
4. V for Vendetta - ista stvar kao i s From Hell
5. X - Men 2 - jednsotavno ga obožavam
od boljih adaptacija moram još izdvojiti Spider-Man 2, Supermen 1 & 2 i Superman Returns, Batman, Batman Begins, X-Men 1 & 3....
od osrednjih recimo Spiderman 1 & 3
od lošijih: The League of Extraordinary Gentlemen ( a strip je tako dobar buhuh
sugurno ću pogledati Fantastic Four 1 & 2 ( ne očekujem puno, dapače, očekujem bedaste filmove tim više što su mi to među bezveznijim junacima općenito), Ghost Rider, Man Thing, The Punisher premda ne očekujem isto neko čudo
a sigurno neću pogledati Elektra i Catwoman. To me stvarno ne zanima.
- john_constantine
-
Unreal
Evo moje liste
1.Batman,Batman Returns i Batman Begins
2.X-men trilogija
3.Blade 1 i 2
4.Conan
5.Crow
6.Spider-man 1 i 2(trojku nisam gledao)
7.Hellboy
8.Superman 1 i 2(superman mi nije nekaj,ali prva dva filma su jako dobra,posebno drugi)
9.The Punisher iz 2004
10.Spawn
Orginalnog Hulka još nisam gledao,ali imam namjeru.
1.Batman,Batman Returns i Batman Begins
2.X-men trilogija
3.Blade 1 i 2
4.Conan
5.Crow
6.Spider-man 1 i 2(trojku nisam gledao)
7.Hellboy
8.Superman 1 i 2(superman mi nije nekaj,ali prva dva filma su jako dobra,posebno drugi)
9.The Punisher iz 2004
10.Spawn
Orginalnog Hulka još nisam gledao,ali imam namjeru.
- A$H
odlicna nisam rekao,vec od prije znas da mislim je sranje,a i jel vidis na kojem je mijestu??ali sto ga vise gledam,film mi postaje podnosljiv(naravno zamislim da je film za sebe i da nije inspiriran stripom,ionako ni nema nikakve veze sa njim)john_constantine wrote:ma to constantine - kako možeš reći da je to odlična filmska adaptacija?
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- john_constantine
pa kao film je čak zabavan, ali kao adaptacija stripa loša.A$H wrote:odlicna nisam rekao,vec od prije znas da mislim je sranje,a i jel vidis na kojem je mijestu??ali sto ga vise gledam,film mi postaje podnosljiv(naravno zamislim da je film za sebe i da nije inspiriran stripom,ionako ni nema nikakve veze sa njim)john_constantine wrote:ma to constantine - kako možeš reći da je to odlična filmska adaptacija?
I mene staviti zadnjega?
Michel puši karu.
- A$H
uvijekjohn_constantine wrote:pa kao film je čak zabavan, ali kao adaptacija stripa loša.A$H wrote:odlicna nisam rekao,vec od prije znas da mislim je sranje,a i jel vidis na kojem je mijestu??ali sto ga vise gledam,film mi postaje podnosljiv(naravno zamislim da je film za sebe i da nije inspiriran stripom,ionako ni nema nikakve veze sa njim)john_constantine wrote:ma to constantine - kako možeš reći da je to odlična filmska adaptacija?
I mene staviti zadnjega?![]()
![]()
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
-
Unreal
prvi trailer http://www.mtv.com/overdrive/?id=1583143&vid=215625
- Dragonrage
Damm...pretekao si me! Baš sam ja to htio stavitiUnreal wrote:prvi trailer http://www.mtv.com/overdrive/?id=1583143&vid=215625
U svakom slučaju...cool trailer...baš onako Hulkovski...porasla mi očekivanja...
- A$H