The Dark Knight

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Vorador

Post by Vorador » 20 Jul 2008, 16:54

The Dark Knight na Top 250 IMDb-a dogurao do 1. mjesta sa ocjenom 9.7 (oko 23000 glasova) :lol: Nalazi se ispred filmova The Godfather; The Shawshenk Redemption; The Godfather Part II; The Good, the Bad and the Ugly....No ocjena će mu sigurno dosta pasti...predviđam oko 8.7....
Na RottenTomatoes-u ima ocjenu 94%

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Jul 2008, 17:14

Vorador wrote:The Dark Knight na Top 250 IMDb-a dogurao do 1. mjesta sa ocjenom 9.7 (oko 23000 glasova) :lol: Nalazi se ispred filmova The Godfather; The Shawshenk Redemption; The Godfather Part II; The Good, the Bad and the Ugly....No ocjena će mu sigurno dosta pasti...predviđam oko 8.7....
:D E, kako će mladjo popizditi, sada mu je shawshank na trećem mjestu. :lol:
Michel puši karu.

A$H

Post by A$H » 20 Jul 2008, 17:17

Vorador wrote:The Dark Knight na Top 250 IMDb-a dogurao do 1. mjesta sa ocjenom 9.7 (oko 23000 glasova) :lol: Nalazi se ispred filmova The Godfather; The Shawshenk Redemption; The Godfather Part II; The Good, the Bad and the Ugly....No ocjena će mu sigurno dosta pasti...predviđam oko 8.7....
Holly fuck...nemrem vjerovat... :shock: :shock: :D :D me happy :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

dr mladjo

Post by dr mladjo » 20 Jul 2008, 17:25

john_constantine wrote: :D E, kako će mladjo popizditi, sada mu je shawshank na trećem mjestu. :lol:
nema ljutnje kad su dobri filmovi u pitanju :wink:
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

FilmTV

Post by FilmTV » 20 Jul 2008, 19:14

To samo pokazuje koliko je flawed ovakav sistem glasanja za filmove. Koliko god Dark Knight bio dobar definitivno ne zaslužuje titulu najboljeg filma općenito.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 20 Jul 2008, 19:42

jel itko pogledao do kraja?ja poglčedao prvi cd,drugi s greškom..a sad nikako da nađm dobre linkove.sve obrisano ili nisu odvojeni cd po cd...

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 20 Jul 2008, 20:12

ovo se gleda u kinu ;)

A$H

Post by A$H » 20 Jul 2008, 20:22

HorrorHR wrote:ovo se gleda u kinu ;)
potpis 8)

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Jul 2008, 20:24

A$H wrote:
potpis 8)
također potpis. :wink: A valjda će biti u našim kinima još četiri tjedna, pošto sam morao odgoditi sastanak s njom. :cry: Obadvoje zauzeti u ta četiri tjedna, damn..
Michel puši karu.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 20 Jul 2008, 20:30

i ja ću ga gledat..sad kad će to doči kod mene...

Vorador

Post by Vorador » 20 Jul 2008, 21:42

FilmTV wrote:
To samo pokazuje koliko je flawed ovakav sistem glasanja za filmove. Koliko god Dark Knight bio dobar definitivno ne zaslužuje titulu najboljeg filma općenito.
Slažem se ali onda po toj logici ni The Godfather ne zaslužuje tu titulu. Uostalom to su samo glasovi registriranih posjetitelja a i nekako su mi sumnjive ocjene ovih novih filmova. Svaki novi, malo kvalitetniji i razvikaniji film završi na Top 250 i to uglavnom ispred all time klasika. To mi sve navodi na neke mućke u tom sistemu glasovanja.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 20 Jul 2008, 21:52

Projekcija za opening vikend: $155,340,000 :prayer:

FilmTV

Post by FilmTV » 20 Jul 2008, 22:00

Vorador wrote:
FilmTV wrote:
Slažem se ali onda po toj logici ni The Godfather ne zaslužuje tu titulu.
Zaslužuje ju sigurno više nego The Dark Knight. Ovo je nov film, namijenjen mladom tržištu koje je bombardirano reklamama a velika većina koristi Internet pa svi trće glasati za film. The Godfather je star film, orijentiran na ozbiljniju publiku i za njega ne postoji marketinška mašina koja će ljude brijati da za njega glasaju. Osim toga, za The Godfather se glasa već godinama i on je ustalio brojku, ovo je za The Dark Knight tek početak.

Nisam film gledao i ne mogu reći da nije genijalno spektakularno remek-djelo moderne kinematografije ali realno čisto sumnjam da je zaslužio tako veliku poziciju.

Kod IMDb-a je problem što je u biti nemoguće napraviti neku formulu koja bi korektno ocjenila filmove. Sve se vrti oko toga da što je neki film više popularan to za njega više ljudi glasa. To što za The Dark Knight vjerojatno većinom glasaju tinejdžeri koji nisu pogledali previše filmova da bi mogli uopće znati šta je kvalitetan film, to je druga stvar. Ja na IMDb ocjenu više gledam kao na "popularnost" nego na "vrijednost" filma jer drugačije ne ide.

A$H

Post by A$H » 20 Jul 2008, 22:14

Dark Knight Buries 8 Box Office Records

The Dark Knight has soared to 8 box office records and one of them is the biggest film openings in history with over $155million dollars. Considering all the viral marketing this movie had its no shock to me at all. The 8 records that it broke according to DeadlineHollywood are;

Largest Opening, 4,366 theatres.
Most Made at a Midnight Screening,
Most Made at an IMAX Midnight Screening
Biggest Opening Box Office
Biggest Single Day Gross at the Box Office
Biggest IMAX Opening
Biggest Movie of 2008
Biggest July Ticket Gross Ever.

a i tu se vidi celiko napredovanje filma... http://www.the-numbers.com/movies/records/

Vorador

Post by Vorador » 20 Jul 2008, 22:29

FilmTV wrote:
Vorador wrote:
FilmTV wrote: To samo pokazuje koliko je flawed ovakav sistem glasanja za filmove. Koliko god Dark Knight bio dobar definitivno ne zaslužuje titulu najboljeg filma općenito.
Slažem se ali onda po toj logici ni The Godfather ne zaslužuje tu titulu.
Zaslužuje ju sigurno više nego The Dark Knight. Ovo je nov film, namijenjen mladom tržištu koje je bombardirano reklamama a velika većina koristi Internet pa svi trće glasati za film. The Godfather je star film, orijentiran na ozbiljniju publiku i za njega ne postoji marketinška mašina koja će ljude brijati da za njega glasaju. Osim toga, za The Godfather se glasa već godinama i on je ustalio brojku, ovo je za The Dark Knight tek početak.

Nisam film gledao i ne mogu reći da nije genijalno spektakularno remek-djelo moderne kinematografije ali realno čisto sumnjam da je zaslužio tako veliku poziciju.

Kod IMDb-a je problem što je u biti nemoguće napraviti neku formulu koja bi korektno ocjenila filmove. Sve se vrti oko toga da što je neki film više popularan to za njega više ljudi glasa. To što za The Dark Knight vjerojatno većinom glasaju tinejdžeri koji nisu pogledali previše filmova da bi mogli uopće znati šta je kvalitetan film, to je druga stvar. Ja na IMDb ocjenu više gledam kao na "popularnost" nego na "vrijednost" filma jer drugačije ne ide.
Ma ta Top 250 lista u zadnje vrijeme, po meni, totalno ide u kurac. Previše novih i razvikanih naslova se našlo na njoj (uključujući i The Dark Knight) i to na visokim pozicijama a neka remek djela su istisnuta. Čak se i Rambo ,svojedobno, bio našao na Top 250. :roll: :lol: The Dark Knightu će sigurno pasti ocjena ali vjerojatno neće ispasti sa liste. Te ocjene i nisu baš mjerodavne i ja ne marim previše za njih. The Godfather je prvi uglavnom zbog statusa koji uživa ali također koliko god bio dobar ima i boljih (barem meni). Btw The Dark Knight sigurno ne zaslužuje tako visoku poziciju ( zato sam i stavio smajlića); sumnjam i ja da je bolji od Sedam smuraja, Kuma, Paklene narnče, Leta iznad kukavičjeg gnijezda, Dobar loš zao itd . :lol: :lol: :lol:

Post Reply