Scarface wrote:john_constantine wrote:dobar tekst makar je to stvar ukusa, ali i dalje mi je glupo uspoređivati original i novu verziju, s obzirom da original nema nikakve veze s stripovima, toliko o tome.

Da, nema smisla uspoređivat ta dva filma, slažen se, al original definitivno ima više veze sa stripovima i knjigama od ovog filma.
I potpisujen recenziju.
jedino što je u ovom filmu isto kao u stripovima i pričama o conanu je izgled (ipak sam zadovoljan, na kraju) i to da se rodio na bojnom polju, usred hladne cimmerije dok je trajala bitka sa vanirima. također i ona njegova gusarska "karijera" - mogli su ubaciti zullu i belith.

mada, pročitao sam dosta conan stripova, i u ni jednom se ne spominje khalar zym, koliko se sjećam, dok thulse dooma i thoth amona, koji mu je takoreć archenemy ima u arnoldovim conan filmovima..
meni je ovaj film bio ok, onako za zabavit se. conan je jeben, jer se ponaša kako bi se i trebao ponašati. samo mu je na pameti popiti, pojebati, slomiti i sasjeći nešto.

jedino mi je žao što se nisu malo više upuštali u magiju acherona. uvijek su me posebno zanimala ta drevna nestala hyborijska carstva.
početak filma, odrastanje u cimmeriji i gusarenje u malo starijoj dobi su mi bili super, ali što je više primicao kraju, to mi je bilo sve bezveznije. danas zaista rijetko tko zna završiti film...