Koji je po vama loš a koji dobar treš film?
- Scarface
Re: Koji je po vama loš a koji dobar treš film?
Kvalitetan trash film je onaj koji unatoč niskom budžetu, posjeduje kvalitetu koja gledatelju omogućuje zabavu. Razlog zašto je većina trash filmova horror leži u takvom mijenju većine fanova, jer ako ćemo samo slijedit pravilo niskod budžeta, i jedan Clerks je trash film. Međutim, ja to ne gledam tako.
Za trash film mi najviše igraju ulogu nevjerojatne ideje, potpuno nekonvencionalne, nelogične, degutantne i blesave- a horror žanr to pruža najbolje. Zato će jedan Evil Dead bit veći trash unatoč Holy Grailu i Clerks koji mogu spadat u tu kategoriju (unatoč takvim idejama).
Loš trash film poput bilo kojeg Asylumovog mockbustera i još mali milijun drugih je jednostavno smeće. Ali opet, ukoliko neko u njima nalazi zabavu, ko tu osobu može razuvjerit da je to kvalitetan trash. Ili aktualni Birdemic- radi se o bezobraznom smeću od filma, ali toliko je loš da spada u onu klasu kultnih filmova, i kako sad reć da to nije kvalitetan trash?
Mislin da se svede na sljedeće- trash film je po svojoj definiciji u startu loš, i jedina stvar koja zaista odvaja dobar od lošeg trasha je moć filma da gledatelju ponudi nešto simpatično novo ili staro pod novim, drukčijim brendom, i to je to. Evil dead je učinija upravo to.
Za trash film mi najviše igraju ulogu nevjerojatne ideje, potpuno nekonvencionalne, nelogične, degutantne i blesave- a horror žanr to pruža najbolje. Zato će jedan Evil Dead bit veći trash unatoč Holy Grailu i Clerks koji mogu spadat u tu kategoriju (unatoč takvim idejama).
Loš trash film poput bilo kojeg Asylumovog mockbustera i još mali milijun drugih je jednostavno smeće. Ali opet, ukoliko neko u njima nalazi zabavu, ko tu osobu može razuvjerit da je to kvalitetan trash. Ili aktualni Birdemic- radi se o bezobraznom smeću od filma, ali toliko je loš da spada u onu klasu kultnih filmova, i kako sad reć da to nije kvalitetan trash?
Mislin da se svede na sljedeće- trash film je po svojoj definiciji u startu loš, i jedina stvar koja zaista odvaja dobar od lošeg trasha je moć filma da gledatelju ponudi nešto simpatično novo ili staro pod novim, drukčijim brendom, i to je to. Evil dead je učinija upravo to.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Asfodel
Potpis.Scarface wrote:Ako ćemo samo slijedit pravilo niskod budžeta, i jedan Clerks je trash film. Međutim, ja to ne gledam tako.
Za trash film mi najviše igraju ulogu nevjerojatne ideje, potpuno nekonvencionalne, nelogične, degutantne i blesave
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- electric_eye
Asfodel wrote:Potpis.Scarface wrote:Ako ćemo samo slijedit pravilo niskod budžeta, i jedan Clerks je trash film. Međutim, ja to ne gledam tako.
Za trash film mi najviše igraju ulogu nevjerojatne ideje, potpuno nekonvencionalne, nelogične, degutantne i blesave
apsolutno se slazem
mogu reci za koji je najgori TREŠ film Dracula 3000 ovo je bas cirkus ..ovo mora svako da pogleda ako hoce da zna sta je LOŠ treš film..........
- Andrej
Ne znam brate Gonzo. Meni lično, u treš kategoriju spadaju potpuno drugačije vrste filmova. Možda i stoji činjenica koju spominješ, da je po filmskim kriterijumima to nizak budžet, ali to ga nikako ne može svrstati u treš.
Ako budemo tako grupisali filmove, onda i jedan "Stalker" ulazi u tu kategoriju. Kamera, 3 glumca i to je to.
Stvarno se ne razumem preterano u definiciju treša, ali mora postojati dobar razlog zašto su ga ljubitelji istog tako ironično nazvali.
Treš je smeće, možda ludo, možda inteligentno, možda i jebano zabavno ali sam naziv ga stavlja u kategoriju nečega što nema neku trajnu vrednost.
Monti Pajton ima i to traje i traje. Naravno, svako ima svoj stav o vrednosti nečega, ali ovde pre svega govorim o generalnom uticaju na društvo i duhu koji tvrdoglavo istrajava.
Ne kažem, možda i grešim, pošto mi je teško da razgraničim klasični treš od underground scene 80-tih, 90-tih.
Ako budemo tako grupisali filmove, onda i jedan "Stalker" ulazi u tu kategoriju. Kamera, 3 glumca i to je to.
Stvarno se ne razumem preterano u definiciju treša, ali mora postojati dobar razlog zašto su ga ljubitelji istog tako ironično nazvali.
Treš je smeće, možda ludo, možda inteligentno, možda i jebano zabavno ali sam naziv ga stavlja u kategoriju nečega što nema neku trajnu vrednost.
Monti Pajton ima i to traje i traje. Naravno, svako ima svoj stav o vrednosti nečega, ali ovde pre svega govorim o generalnom uticaju na društvo i duhu koji tvrdoglavo istrajava.
Ne kažem, možda i grešim, pošto mi je teško da razgraničim klasični treš od underground scene 80-tih, 90-tih.
We're all mad here...
- john_constantine
e vidiš, dracula 3000 nije trash, već jednostavno smeće... Nema najgori trash film, postoji samo zabavni i gledljiv trash film. A ako draculu 3000 ne možeš pogledati s užitkom i zabaviti se koliko je loše, onda je smeće.electric_eye wrote:Asfodel wrote:Potpis.Scarface wrote:Ako ćemo samo slijedit pravilo niskod budžeta, i jedan Clerks je trash film. Međutim, ja to ne gledam tako.
apsolutno se slazem
mogu reci za koji je najgori TREŠ film Dracula 3000 ovo je bas cirkus ..ovo mora svako da pogleda ako hoce da zna sta je LOŠ treš film..........
Michel puši karu.
- john_constantine
Alysium je ionako posebna priča za sebe. Dok su Troma luđaci kada je riječ o filmovima od kojih je svaki originalan, prepun ludosti, degugatnih gore scena, boleština, otkačenih likova koji se poslije nose na majicama, brutalnih smrti vrijednih pamćenja i otkačenog scenarija. A Alysium jednostavno snima šrotove....
Može netko reći da voli njegove filmove, ali su takvi u manjini. Re - animator je trash film, to se već zna, i riječ je o kultnom hororu s jednim od najluđih scena silovanja, uz dosta gore scena, scenarija i završetka. Ali je baš zabavan, i može ga se više puta gledati s užitkom. A Alysiumove filmove... filmove kao megashark vs giant octopus ili megapiranha, jednostavno su smeće s namjerno lošom glumom koja živcira, ultraloše specijalne efekte koji nisu niti zabavni, i namjerno loš scenarij po kojemu Troma filmovi imaju čak puno kvalitetniji scenarij.
Smeće je smeće, a trash je zabavan film. Znači, može imati lošu glumu, loš scenarij, loše scene, i sve to, ali gledatelj se mora baš opustiti i uživati u filmu, tako da ga hoće pogledati još jedanput. A smeće nitko ne želi gledati, i ako jedva izdrži do kraja, onda je jednostavno sranje... Previše se olako koristi riječ "trash" i smeta mi to.
Može netko reći da voli njegove filmove, ali su takvi u manjini. Re - animator je trash film, to se već zna, i riječ je o kultnom hororu s jednim od najluđih scena silovanja, uz dosta gore scena, scenarija i završetka. Ali je baš zabavan, i može ga se više puta gledati s užitkom. A Alysiumove filmove... filmove kao megashark vs giant octopus ili megapiranha, jednostavno su smeće s namjerno lošom glumom koja živcira, ultraloše specijalne efekte koji nisu niti zabavni, i namjerno loš scenarij po kojemu Troma filmovi imaju čak puno kvalitetniji scenarij.
Smeće je smeće, a trash je zabavan film. Znači, može imati lošu glumu, loš scenarij, loše scene, i sve to, ali gledatelj se mora baš opustiti i uživati u filmu, tako da ga hoće pogledati još jedanput. A smeće nitko ne želi gledati, i ako jedva izdrži do kraja, onda je jednostavno sranje... Previše se olako koristi riječ "trash" i smeta mi to.
Michel puši karu.
- electric_eye
Trash film je film sa minimalnim budjetom...Nepromisljeni film sa ludim,glupim,blesavim,nelogicnim idejama...Koji nekad moze biti zabavan i gledljiv,a nekada samo glup....
Tako da postoje i losi trash filmovi,a ne samo zabavni i gledljivi...

Tako da postoje i losi trash filmovi,a ne samo zabavni i gledljivi...
- john_constantine
nope.electric_eye wrote:Trash film je film sa minimalnim budjetom...Nepromisljeni film sa ludim,glupim,blesavim,nelogicnim idejama...Koji nekad moze biti zabavan i gledljiv,a nekada samo glup....
Tako da postoje i losi trash filmovi,a ne samo zabavni i gledljivi...![]()
![]()
Michel puši karu.
- Asfodel
Nije govno, nego se pas posraojohn_constantine wrote:nope.To onda nije trash film, već smeće.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Info
lol, a što je trash nego smeće. Ima zabavnih, ludih, katastrofa dosadnih trashova. Oni tu jesu da nas zabave, ali nekad to ne uspijevaju, nekad su usitinu živa dosada ili ti ga SMEĆEEEEEEEE 
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM
- john_constantine
glupi post koji sam samo čekao, jer sam se takvih načitao od njihova neznanja, bez uvrede.Info wrote:lol, a što je trash nego smeće. Ima zabavnih, ludih, katastrofa dosadnih trashova. Oni tu jesu da nas zabave, ali nekad to ne uspijevaju, nekad su usitinu živa dosada ili ti ga SMEĆEEEEEEEE
Michel puši karu.
- Info
Aha, a što je onda tvoj post, na ovo mislim "Smeće je smeće, a trash je zabavan film. Znači, može imati lošu glumu, loš scenarij, loše scene, i sve to, ali gledatelj se mora baš opustiti i uživati u filmu, tako da ga hoće pogledati još jedanput. A smeće nitko ne želi gledati, i ako jedva izdrži do kraja, onda je jednostavno sranje"
Znači, smeće neće nitko gledati, a trash će svatko pogledati jer je zabavno i mora željeti ga pogledati još jednom
Previše se oslanjaš na SVOJ VLASTITI ukus. Ne znam da li znaš, ali postoje ljudi različitih ukusa za koje ovi tvoji kriteriji ne vrijede.
Znači, smeće neće nitko gledati, a trash će svatko pogledati jer je zabavno i mora željeti ga pogledati još jednom
Previše se oslanjaš na SVOJ VLASTITI ukus. Ne znam da li znaš, ali postoje ljudi različitih ukusa za koje ovi tvoji kriteriji ne vrijede.
- sandi
Mislim da je TRASH za film učinio ono što je PANK učinio za glazbu...Razbio jedan zid koji je film čuvao samo za novčano dobro potkožene ljude...TRASH je filmsku umjetnost približio baš svima i pružio mogucnost svakome da se filmski izrazi.
REkao bih da je još jedna važna odlika TRASH-a bezobrazno i bezumno pretjerivanje, jer kako drugačije privući pažnju gledatelja, nego s necim što će ga ostaviti 'paf'...Naravno trash filmaši nemaju milione kako bi uprizorili nekakvu recimo veliku bitku koja ce gledatelja drzati na rubu sjedala, zato se sluze pretjerivanjem...Spomenuli ste Evil dead - pa motorka na batrljak je savršen primjer takvog pretjerivanja...A danas, kada je recunalna tehnologija dostigla jednu zavidnu razinu, vi doslovno za 5 kn mozete snimiti supermena kako leti po zagrebu! I upravo je ta tehnologija danas zaslužna za jedan BUM trash filmova...
Naravno treba znati razlikovati TRASH i GARBAGE! KAda se skupi ekipa s litrom kečapa i u 5 sati snime horor film-To se ne može trpati u isti koš sa TRASH-om!!
TRASH ima svoju ekipu iza i ispred kamere, ima koliki-toliki budget i cesto puta je stvarno genijalno i inteligentno napravljen...
Još bih dodao da je za mene 'Machete' jedan veličanstveni TRASH
REkao bih da je još jedna važna odlika TRASH-a bezobrazno i bezumno pretjerivanje, jer kako drugačije privući pažnju gledatelja, nego s necim što će ga ostaviti 'paf'...Naravno trash filmaši nemaju milione kako bi uprizorili nekakvu recimo veliku bitku koja ce gledatelja drzati na rubu sjedala, zato se sluze pretjerivanjem...Spomenuli ste Evil dead - pa motorka na batrljak je savršen primjer takvog pretjerivanja...A danas, kada je recunalna tehnologija dostigla jednu zavidnu razinu, vi doslovno za 5 kn mozete snimiti supermena kako leti po zagrebu! I upravo je ta tehnologija danas zaslužna za jedan BUM trash filmova...
Naravno treba znati razlikovati TRASH i GARBAGE! KAda se skupi ekipa s litrom kečapa i u 5 sati snime horor film-To se ne može trpati u isti koš sa TRASH-om!!
TRASH ima svoju ekipu iza i ispred kamere, ima koliki-toliki budget i cesto puta je stvarno genijalno i inteligentno napravljen...
Još bih dodao da je za mene 'Machete' jedan veličanstveni TRASH
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...
- Ašow
Kao veliki fan trešerije ću se sloziti sa consom.Info wrote:Aha, a što je onda tvoj post, na ovo mislim "Smeće je smeće, a trash je zabavan film. Znači, može imati lošu glumu, loš scenarij, loše scene, i sve to, ali gledatelj se mora baš opustiti i uživati u filmu, tako da ga hoće pogledati još jedanput. A smeće nitko ne želi gledati, i ako jedva izdrži do kraja, onda je jednostavno sranje"
Jer treš filmovi nisu smeće u pravom smislu. Trash kao pojam ovdje oznacava nesto drugo. Ne striktno smeće. Meni je smeće npr. odbjegla nevjesta, a jedan evil dead mi je remek djelo.
Dobro, glup primjer, al ti zelim dočarati samo dvije krajnosti. Odbjegla nevjesta nije sniman kao trash, al je takvo govno od filma da ga ne bi ni bacačem govana gađao, a evil dead je rađen kao jedan trash i postao je zapravo klasik u svom zanru.
Evo, npr. toxic avenger je treš, ali dobar i zabavan treš. I fan trasha će se sloziti da je film fora i zabavan, al niposto nece reci da je smeće.
Dok recimo npr. basket case 3 je treš od filma, ali jako loš treš od filma i preveliko govno od filma.
Oba su trash, jedan je dobar, drugi je baš smeće.
Ali, mozda on i ja to drugacije shvacamo jer imamo dosta sličan ukus u vezi takvih filmova, pa su nam i stavovi dosta slični.
A i sandi je super usporedio to sa punkom!
- Info
Da, ali ja želim reći da ne možete ići po vašim kriterijama jer su uksui različiti. Nekome trash film nije zabavan već mu je naporan, dosadan. Nekome je odbjegla nevjesta super film, mozak na pašu... kriteriji vam ne valjaju. Ne može se svima svijdeti trash i reći da je zabavan, ne može svima biti odbjegla nevjesta smeće, mislim, koje su šanse da tako bude
Znači, Evil Dead je svima zabavan, odličan i to je trash, i sad ja dam taj film svom stricu da ga pogleda i njemu je smeće. Znači, Evil Dead nije više trash već je smeće jer je nekome bio dosadan, glup. Samo želim ukazati na ukuse, i da vaša teorija trasha pada u vodu.
Znači, Evil Dead je svima zabavan, odličan i to je trash, i sad ja dam taj film svom stricu da ga pogleda i njemu je smeće. Znači, Evil Dead nije više trash već je smeće jer je nekome bio dosadan, glup. Samo želim ukazati na ukuse, i da vaša teorija trasha pada u vodu.