Fincherov "Zodiac"

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
filmofil

Re: Fincherov "Zodiac"

Post by filmofil » 26 Dec 2011, 16:13

metallicat wrote:wow, skoro ni jednog posta, samo o panic room :lol:
dakle, mišljenja?
meni kraj nije jasan.
SpoilerShow
jednom od dvojice preživjelih su dali sliku allena i prepoznao ga je, zaš mu to nisu mogli dat pred 10 god kad su počeli sumnjat na njega??
ne znam kako je to u filmu objašnjeno, ali priča iz stvarnosti ide ovako nekako...

taj preživjeli mike mageau je tijekom godina davao dosta izmjenjene opise zodiaca i bilo kakav opis iz njegovih usta više se ne smatra vjerodostojnim, a zašto je tek 91. dobio sliku allena pred sebe? navodno je čovjek 'nestao' nakon cijele proživljene kalvarije (što mi nije potpuno jasno), ali kad su pitali nekog od ljudi koji su radili na slučaju zašto mu nije pokazana slika allena davno prije toga, odgovorio je sa: ne znam

no, kako god bilo, film je jako loša depikcija stvarnih događaja i ne bi ga trebalo preozbiljno shvaćati (iako osobno smatram da je film genijalan, ali prava priča o zodiacu je nešto sasvim drugo)...allena više nitko ne smatra ozbiljnim sumnjivcem, u međuvremenu se pojavila hrpa novih imena i slučaj izgleda zapleteniji nego ikad

i da, graysmith po čijoj knjizi je sniman fincherov zodiac, je na kraju ispao lažov jer je u knjizi baratao podatcima koji su se kasnije pokazali netočni
This is the Zodiac speaking.

metallicat

Post by metallicat » 26 Dec 2011, 16:38

baš sam jučer naletila na priču o zodiacu na zone reality programu. sad neznam jel to taj, predpostavljam da je, ali da, priča je izmjenjena, mada opet čak i nekih detalja ima ful sličnih. tamo su
SpoilerShow
94' otkrili jednog sumnjivca, dečka koji je imao 26 godina i on je kopirao zodiaca. mislim da je ubio 4 ljudi. onog prvotnog i pravog mislim da nisu otkirli.

kako god, genijalan :prayer:
Image

filmofil

Post by filmofil » 26 Dec 2011, 16:53

da, bio je neki copycat u new yorku (ili chicagu, something like that) koji je slao pisma policiji nakon ubojstava, samo što je on actually pokušavao raditi poveznice između ubojstava i astrologije dok je originalni zodiac uzeo to ime iz nepoznatih razloga

inače, preporučam ovu odličnu stranicu za sve one koji su zainteresirani za cijeli slučaj -> http://www.zodiackiller.com/

sve o zodiacu do detalja objašnjeno, a postoji i forum za zbijanje različitih teorija...inače, vlasnik te stranice još uvijek aktivno istražuje slučaj i za sada je napravio dosta velike pomake oko zodiaca pa ga vrijedi pratiti, u kontaktu je s policijom i gotovo svim živim akterima zodiac sage iz 60-ih/70-ih
This is the Zodiac speaking.

blessa

Re:

Post by blessa » 26 Dec 2011, 19:59

undying wrote:Jedan od filmova koje bi volio pogledati! + Jel neko gledao "Sobu Panike"i ako je kakav je?
Panic Room mi je jedan od dražih trilera i jedan od onih filmova koje mogu više puta pogledati

a ovaj Zodiac me baš i ne privlači

metallicat

Re: Re:

Post by metallicat » 26 Dec 2011, 20:47

blessa wrote:
undying wrote:Jedan od filmova koje bi volio pogledati! + Jel neko gledao "Sobu Panike"i ako je kakav je?
Panic Room mi je jedan od dražih trilera i jedan od onih filmova koje mogu više puta pogledati

a ovaj Zodiac me baš i ne privlači
evo topic http://www.horrorhr.com/tamnica/viewtop ... panic+room
pa tu pričajte o njemu.
Image

Decadentor

Post by Decadentor » 17 May 2014, 02:20

Super film iako mi je bio malo predug. Jednom ako me pukne morat cu njuskat o pravom zodiacu.
Image

Asfodel

Post by Asfodel » 21 May 2014, 01:34

Nije za uspoređivati ta dva (odlična) filma, jer se dosta razlikuju - no gledajući ovaj Prisoners sam osjetila ajmo reć atmosferu Zodiaca.

Inače, Zodiac ako i ima mana, spada u obveznu lektiru.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply