There Will Be Blood (2007)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Studeni

Post by Studeni » 25 Feb 2008, 13:08

Evil Xander wrote:I? Sto siri auditorij misli o filmu?

Planiram ga ici gledati tokom tjedna pa...
film je fantastičan...dosta ovisi da li uopće voliš Andersonove filmove....ovaj je relativno spor i potpuno jednostavne fabule (kao Punch-drunk love)......Lewis je sjajan kao i kompletan filing filma....definitivno se nećeš razočarati, a, sad da li će te očarati je već drugi padež :wink:
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

undying

Post by undying » 31 Mar 2008, 12:04

kad bi rekao da je ovo sjajan film mislim da bi zvucao preblago - ovo je jedan od najboljih i najvecih filmova koje sam gledao, stvarno nemam rijeci kako bi se izrazio! kakvo razracunavanje sa ideologijama, kakva okrutnost, kakva snaga!! jebene zivotinje, strasno! ja ne znam jel ovo pricam zato sto sam upravo gledao film pa dojmovi ili je film perfektan!
sami kraj filma mi se bas svidio - pogotovo kad onom proroku :pomast: ponudi onu kintu za one rijeci koje treba izgovoriti (koje gledao zna o cemu govorim, ne bi da kvarim ovako dobar film)!!! AAAAAAAAAAAA !!!

pitanje : meni je na par mjesta film kao da je isjecen, jel se to vama mozda ucinilo ili je to tako, ne smeta mi nesto posebno ali nisam siguran da li je on to namjerno tako ili je do mog dvd

9.5/10

Boby

Post by Boby » 03 Apr 2008, 00:02

Ne sjećam se odsječenosti u kinu; gledao sam ga samo jednom i odmah ga kupujem čim izađe na DVD-u. Film jest remek djelo i čvrsti dokaz da nije točna tvrdnja da se danas ne snimaju filmovi kao nekada; ovo će biti klasik našeg doba i drago mi je da sam ga s ovoliko godina dočekao i pogledao ga dok je još nov. Lewis je bio perfektan ali dojmio mi se je i Paul Danno u ulozi propovjednika. Ne znam zakaj ali mi se već u "Maloj miss Amerike" učinilo da ima veliki potencijal. Inače mi je Anderson jedan od najdražih redatelja i ovaj mu je film, po mom mišljenju, vrhunac uz mogućnost "Magnolije"

Boby

Re: There Will Be Blood (2007)

Post by Boby » 24 May 2010, 16:47

:mrgreen:

Sammy

Post by Sammy » 08 Jul 2013, 00:03

There Will Be Blood (2007) - Odličan film u kojem je toliko isprepletenih priča u jednoj radnji popračeno izvrsnom glazbom, a kao i očekivano, Day Lewis rastura u svojoj ulozi. - 9/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Decadentor

Post by Decadentor » 01 Oct 2014, 23:26

Odlican film o ljudskoj sreci, pohlepi, moci, ponosu..... Lewis je sabio ovom ulogom
Image

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 02 Oct 2014, 08:39

Da... Jedan od najboljih filmova što sam ikad pogledao. Sjajno!

Michel

Post by Michel » 07 Apr 2025, 13:17

There Will Be Blood (2007) - evo prvi put ovo pogledao ne znam zašto sam toliko izbjegavao. Vrhunski je ovo film, ponajprije studija karaktera sa fantastičnom glumom DDL-a (zasluženi Oscar) i Paula Dana. Film je prepun alegorije i metafore. Kapitalizam protiv Kršćanstva. Prikazano dva ekstrema bez balansa. Daniel Plainview kojeg glumi DDL je ekstremni kapitalizam. Samo posao, pohlepa i gaženje preko mrtvih leševa. Zato na kraju ispadne nesretan, nije duhovan niti vjernik. Predao se alkoholu, izgubio sina kojeg je odbacio. No, uspio je novčano, tu je bogat. S druge strane Eli, on je ekstreman primjer vjernika kojemu uvijek fali novca, kao duhovan je, ali traži uvijek materijalno. U sredini je Plainviewov sin koji je postao gluh, ali je našao balans. Želi otvoriti svoju firmu, ali ne želi biti kao svoj otac i vjernik je. Mislim da je redatelj P. T. Anderson želio reći da budemo kao njegov sin. Ne smijemo oglušiti na takve stvari, i moramo imati mjere u svemu. Zato njegov sin ima ženu, i vrlo vjerojatno će dobiti djecu i biti uspješan poslovni čovjek i uz to vjernik. Remek djelo i jedan od najboljih filmova 21. stoljeća. 9/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply