300

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 12 Apr 2007, 17:11

Dragonrageov post, pomaknuo sam ga sa drugog topica gdje sam greškom napisao o 300
HorrorHR wrote:excerpt sa:
http://sett.bloger.hr/post/300/245292.aspx

:D

Code: Select all

"300" djeluje kao preksupi, prestilizirani i prenapuhani propagandni spektakl za latentne homoseksualce i domoljube. Naravno da ne mislim da je to pokazatelj nečije sekusalnosti (govorim to iz čistog sprda), ali toliko golih muških guzica, bedara, trbušnjaka, prsa i nogu mogu zadovoljiti samo apetite seksa gladnih žena i gay populacije, ali samo zadojenom slijepcu može promaći toliko domoljubno usmjerenih macho-sranja koje je izvaljano u ovom vatrometu dijaloškog kretenluka...

Scenografija, BTW gotovo u potpunosti kompjuterski generirana, svodi se na umjetne krajolike koji podsjećaju na wallpapere za Windows Longhorn. Već spomenuti problematični dijalozi možda zadovoljavaju prohtjeve dijela populacije koja od dijaloga očekuje dobar uvod u šoru, ali mene su nanervirala rješenja kao što je maloumna umotvorina : "Danas im nećemo dati ništa, a uzet ćemo im sve"... Sereš! Postoji nešto što se naziva "iskulirana šutljivost" i nešto što se naziva "maestralno napisanom dijaloškom minijaturom", ali ovo je nalik Thompsonovu rukopisu.
Ma...koliko god je u pravu, jer dijalozi zaista jesu cheesy i glupavi i previše macho (no ja to pripisujem tome što se radi o vjernoj ekranizaciji stripa, a tamo su dijalozi vjerojatno takvi), toliko je i u krivu u svemu ostalome...
Kaj se tiče ovog o homoseksulacima...to će izjaviti samo netko tko ili je gay ili ih mrzi do zla Boga. Osobno ne vidim zašto Spartanci ne bi bili svi od reda savršeno građeni kad odmah na početku, po rođenju izabiru samo one najbolje, te oni treniraju od malih nogu, a od 7 godine su prepušteni sami sebi...dakle, cijeli život im je trening (i žive za bitku/borbu)...isto kak i Conan izraste u mrgu nakon što godinama okreče onaj kotač.
Domoljublje...da, naznačeno je...ali nema veze sa Američkim domoljubljem...ja bih to njihovo domoljublje isto tako mogao usporediti sa našim domoljubljem i domovinskim ratom...no neću sam ulaziti u to.
To je prvenstveno klanje...i još k tome zabavno klanje...ništa više...oni koji u tomke traže nešto više, nešto ozbiljnije...traže na krivom mjestu.

maddjuro

Post by maddjuro » 12 Apr 2007, 17:32

spartanci su više kao iračani, jer unatoč tome što su "inferijorniji" barem što se tiče tehnike, oni se i dalje bore
I may be an idiot, but i am no fool.

Wendigo

Post by Wendigo » 12 Apr 2007, 22:50

HorrorHR wrote:Dragonrageov post, pomaknuo sam ga sa drugog topica gdje sam greškom napisao o 300
HorrorHR wrote:excerpt sa:
http://sett.bloger.hr/post/300/245292.aspx

:D

Code: Select all

"300" djeluje kao preksupi, prestilizirani i prenapuhani propagandni spektakl za latentne homoseksualce i domoljube. Naravno da ne mislim da je to pokazatelj nečije sekusalnosti (govorim to iz čistog sprda), ali toliko golih muških guzica, bedara, trbušnjaka, prsa i nogu mogu zadovoljiti samo apetite seksa gladnih žena i gay populacije, ali samo zadojenom slijepcu može promaći toliko domoljubno usmjerenih macho-sranja koje je izvaljano u ovom vatrometu dijaloškog kretenluka...

Scenografija, BTW gotovo u potpunosti kompjuterski generirana, svodi se na umjetne krajolike koji podsjećaju na wallpapere za Windows Longhorn. Već spomenuti problematični dijalozi možda zadovoljavaju prohtjeve dijela populacije koja od dijaloga očekuje dobar uvod u šoru, ali mene su nanervirala rješenja kao što je maloumna umotvorina : "Danas im nećemo dati ništa, a uzet ćemo im sve"... Sereš! Postoji nešto što se naziva "iskulirana šutljivost" i nešto što se naziva "maestralno napisanom dijaloškom minijaturom", ali ovo je nalik Thompsonovu rukopisu.
Ma...koliko god je u pravu, jer dijalozi zaista jesu cheesy i glupavi i previše macho (no ja to pripisujem tome što se radi o vjernoj ekranizaciji stripa, a tamo su dijalozi vjerojatno takvi), toliko je i u krivu u svemu ostalome...
Kaj se tiče ovog o homoseksulacima...to će izjaviti samo netko tko ili je gay ili ih mrzi do zla Boga. Osobno ne vidim zašto Spartanci ne bi bili svi od reda savršeno građeni kad odmah na početku, po rođenju izabiru samo one najbolje, te oni treniraju od malih nogu, a od 7 godine su prepušteni sami sebi...dakle, cijeli život im je trening (i žive za bitku/borbu)...isto kak i Conan izraste u mrgu nakon što godinama okreče onaj kotač.
Domoljublje...da, naznačeno je...ali nema veze sa Američkim domoljubljem...ja bih to njihovo domoljublje isto tako mogao usporediti sa našim domoljubljem i domovinskim ratom...no neću sam ulaziti u to.
To je prvenstveno klanje...i još k tome zabavno klanje...ništa više...oni koji u tomke traže nešto više, nešto ozbiljnije...traže na krivom mjestu.
slažem se s ovim 100%, a naročito sa zadnjom rečenicom. btw, nije mi jasno što "ljudi koji se razumiju u filmove" očekuju kad idu gledati akcijski spektakl rađen po stripu Franka Millera... :roll: :lol:

maddjuro

Post by maddjuro » 13 Apr 2007, 10:50

I may be an idiot, but i am no fool.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 13 Apr 2007, 11:11

A$H

Post by A$H » 13 Apr 2007, 14:23

lolčina :rotflmao:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Aryx

Post by Aryx » 13 Apr 2007, 14:24

hahaha prejako bolje od 300 :) imas li cijeli filmic negdje ?
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Aryx

Post by Aryx » 13 Apr 2007, 14:47

Aryx wrote:
hahaha prejako bolje od 300 :) imas li cijeli filmic negdje ?
http://www.youtube.com/watch?v=y-sfqRIaFm4 :wink:
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

A$H

Post by A$H » 23 Mar 2008, 16:06

vidim da su spartanci i plombe u zube ugradivali.. :lol: :lol:

Image
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Hec

Post by Hec » 23 Mar 2008, 19:26

ma film je zakon sta god pricali, nadju neki malu manu i pretvore je u najvecu gresku.tak je uvjek sa bilo kojim filmom :x
"Six strings to cover fear..."

Samhain

Post by Samhain » 11 May 2008, 23:13

potpis.
(Romans Chpt. 5, v.12):
"Therefore, just as sin entered the world through one man, and death through sin, and in this way death came to all men, because all sinned

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Aug 2008, 13:52

The box set, pictured below, will contain all-new documentaries to complement the already staggering amount of bonus materials and extra features from the original release. No MSRP has been set for this DVD release.

The 300 (Limited Collector's Edition) DVD will feature the following bonus materials:

Recreating the Spartan Era documentary

Legend Filtered Through History, Graphic Novel and Film documentary

Collectibles, including Artwork Cards and more

All of the original release's special features

Image

Post Reply