Tilva Roš (2010)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Josef K

Tilva Roš (2010)

Post by Josef K » 30 Dec 2011, 23:15

Image
Film koji je prošle godine osvojio Sarajevo Film Festival s čak dvije nagrade. I mnoge druge. Predivna priča o Boru, nekada najvećem rudniku bakra, gradu koji danas propada. Radnja filma vrti se oko najboljih prijatelja Tode i Stefana, dva skejtera i njihovog prvog ljeta nakon završetka srednje škole. Dok Stefan najesen odlazi na fakultet u Beograd, Toda kaže kako se ne bi prijavio na fakultet čak ni da ima novaca. Njih dvojica provode vrijeme snimajući kratke filmove inspirirane MTV-im Jackassom koje oni nazivaju 'Sranje' i družeći se s prijateljima među kojima je i Dunja, prijateljica koja je stigla na praznike iz Francuske. Toda i Stefan ulaze u tihu borbu za Dunjinu naklonost i pažnju tijekom koje dolazi do polaganog odumiranja njihova prijateljstva i sve jačeg animoziteta. Ali kad beznačajan sindikalni prosvjed preraste u velike nemire, njihova destruktivnost ponovno će ih povezati.
Director: Nikola Lezaic

TRAILER

IMDB

Josef K

Re: Tilva Roš (2010)

Post by Josef K » 30 Dec 2011, 23:23

Dobio nagradu Bauer na Motovunu (najbolji film u regiji) i bio nominiran za "europskog oscara".
Film nema neku super zanimljivu priču, ali režija je maestralna. Neki kadrovi sa gro statista traju po 10ak minuta. Ja nisam mogao vjerovat da je ovak nešto snimljeno kod nas.
Dvaput sam ga pogledao u kinu i nisam siguran dal ga ima na netu, al s vremenom će se sigurno pojavit.
Jedina veća mana filma je loš zvuk, odnosno teško razumjevanje govora. Al ja sam ga gledao u nekoj jadnoj dvoranici na Motovunu i u Europi koja ima očajno ozvučenje, tak da je moguće da je kino sjebalo.

DeadDispatcher90

Re: Tilva Roš (2010)

Post by DeadDispatcher90 » 06 May 2012, 19:17

Ne znam, ja sam pogledao film i općenito mi je kao 90% drugih Srpskih filmova. Ništa posebno. Film je relativno orginalan, ali glavni likovi su mi do kraja antipatična, dramatika mi je izuzetno prisiljena, a cijeli film sam po sebi slab. Ne znam, možda je problem u meni.
Revenge solves everything

Post Reply