Page 1 of 1

Jules et Jim (1962)

Posted: 07 Mar 2015, 03:22
by Michel
http://www.imdb.com/title/tt0055032/

In Paris, before WWI, two friends, Jules (Austrian) and Jim (French) fall in love with the same woman, Catherine. But Catherine loves and marries Jules. After the war, when they meet again in Germany, Catherine starts to love Jim... This is the story of three people in love, a love which does not affect their friendship, and about how their relationship evolves with the years.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=ksyUySDjEYU

Image

http://en.wikipedia.org/wiki/Jules_and_Jim

ZLATNI MARATON: FRANCUSKA PETORKA

Posted: 07 Mar 2015, 03:22
by Michel
Jules et Jim (1962) - François Truffaut 3 od 3
Vrlo dobar i zadnji Truffaut u ovom maratonu. Ovaj film se smatram najboljim Truffautovim filmom iako je meni 400 Blows puno bolji. Priča mi je jednostavno jača. Ovaj se hvali radi kamere, kinematografije i među filmofilima bilo to kritika ili publika ovaj je najbolji Truffaut. Uvijek sam mislio da je Jules žensko, ali tu se radi o dvoje prijatelja koji upoznaju jednu žensku koja ih zaludi. Oboje se u nju zaljubljuju, ali oni ostaju prijatelji. Film se bavi testiranjem njihovog odnosa, a tek onda s onim što imaju s njom. Kraj me iznenadio, možda malo preekstreman.

8=======-.o/8==========o (7.6/10)

Re: Jules et Jim (1962)

Posted: 07 Mar 2015, 23:19
by filmofil
malo su mi bili neljudski i nelogični ti njihovi međuodnosi, ali možda su se ljudi stvarno ponašali tako u to doba. :) uglavno, sjećam se da mi je jako smetalo što su likovi tako čudni, nisam se mogao povezati s njima.