The Sword of Doom (1966)

Swinging sixties, hard boiled seventies. Inspektor Callahan, Steve McQueen, i ostali.
Post Reply
Michel

The Sword of Doom (1966)

Post by Michel » 20 Mar 2025, 01:56

Action, Drama
Image

Imdb
Wiki

Director: Kihachi Okamoto
Writers: Shinobu Hashimoto, Kaizan Nakazato
Stars: Tatsuya Nakadai, Michiyo Aratama, Yûzô Kayama

Ryunosuke je sociopatski samuraj bez suosjećanja i skrupula. Kad je zakazan egzibicijski meč u njegovoj školi mačevanja, žena njegovog protivnika moli Ryunosukea da završi meč, nudeći svoju vrlinu u trgovini. Ryunosuke prihvaća njezinu ponudu, ali u meču ubija njezina muža. Tijekom vremena Ryunosukea progoni brat čovjeka kojeg je ubio. Brat trenira s majstorom mačevanja Shimadom. U međuvremenu, međutim, Ryunosuke zarađuje neprijateljstvo skupine ubojica s kojom trči, i postaje pitanje tko će se suočiti s njim u konačnom sukobu.

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Re: The Sword of Doom (1966)

Post by Michel » 20 Mar 2025, 01:56

The Sword of Doom (1966) - misliš da dobiješ samurajski film, a uz to dobiješ i film o ubojici koji nema nikakva načela niti osjećaje osim biti najbolji sa mačem. Vrhunski režiran od strane Kihachia Okamotoa, ovo je film o liku imenom Ryunosuke koji uživa ubijati ostale samuraje. Zamjeri se dosta ljudi, ali u jednom dijelu filma naiđe na jednako dobrog samuraja, ali taj samuraj kojeg glumi Toshiro Mifune ima načela i moral. Ryunosukea glumi drugi veliki japanski glumac, Tatsuya Nakadai i dragi moji kako ga je samo odglumio. Impresivna pojava, unio je sve u taj lik i uvjerio da se radi o jednom poremećenom ubojici koji kada vidi lik Mifunea da bi mogao biti bolji od njega, polako izgubi samopouzdanje. Kao što sam napisao, film je vrhunski režiran, pogotovo neke scene poput borbe na snijegu jedna od najboljih samurajskih borbi koje sam vidio. Kraj je ludilo, ali kompletno ludilo i kako završava, trebao je biti i nastavak ali se nikad nije dogodio. Impresivan film. 8.7/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply