Santa Claus Is Comin' to Town (TV Movie 1970)

Swinging sixties, hard boiled seventies. Inspektor Callahan, Steve McQueen, i ostali.
Post Reply
Michel

Santa Claus Is Comin' to Town (TV Movie 1970)

Post by Michel » 25 Dec 2024, 07:19

Animation, Family, Adventure, Drama
Image

Imdb
Wiki

Directors: Jules Bass, Arthur Rankin Jr.
Writer: Romeo Muller
Stars: Fred Astaire, Mickey Rooney, Keenan Wynn

Poštar odlučuje odgovoriti na neka od najčešćih pitanja o Djedu Božićnjaku, te nam priča o malenoj bebi po imenu Kris koja je ostavljena na kućnom pragu obitelji Kringle (proizvođači igračaka). Kad je Kris odrastao, htio je isporučiti igračke djeci Sombertowna. Ali njegov Burgermeister (Herr Meisterburger) previše je zao da bi to dopustio. I da stvari budu još gore, postoji zli čarobnjak po imenu Winter koji živi između Kringleovih i Sombertowna, ali Kris uspije otopiti Winterovo srce (kao i srce zgodne učiteljice) i dostaviti mu igračke

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Re: Santa Claus Is Comin' to Town (TV Movie 1970)

Post by Michel » 25 Dec 2024, 07:20

Santa Claus Is Comin' to Town (TV Movie 1970) - "You'd You'd Better Watch Out, You'd Better Not Cry, You'd Better Not Pout, I'm Telling You Why"... Ovo je kao prednastavak Rudolpha, isto je cijenjen i slavan iako nešto manje, ali meni bolji od Rudolpha. Radi se o originu Djeda Mraza. O njegovom djetinjstvu, kako je nađen i kako je postao to što je. Zašto ide kroz dimnjake, zašto daje darove u čarape i takve sitne stvari koje ga čine legendom. Naravno, tako je u ovoj verziji iako u pravoj legendi je nešto drugačije. Ovo je tako topao i šarmantan film. Vratilo me u djetinjstvo, postao sam odjednom tako naivan. Oprostio sam mu i neke čudnije dijelove, ali ovakav šarm se rijetko viđa. I svi ostali sporedni likovi odlični. Prezadovoljan. 10/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply