Page 1 of 1

Moji koncepti "Ring" igara

Posted: 10 Dec 2013, 12:10
by Ryuji Takayama
Dakle osmislio sam koncept za jednu igru utemeljenu na poznatoj priči o ukletoj video kaseti (koja je, ako niste znali, iz serijala "Ring", koji je moj omiljeni horror serijal što isto tako niste znali :lol: *sarcasm overload* ) koju pogledaš i umreš za tjedan dana ukoliko ne napraviš kopiju i ne daš je nekom drugom da pogleda.

Moja igra namijenjena je za proizvoljan broj igrača, mada nema puno smisla igrati je bez barem troje-četvero ljudi. Dakle, igrači sjedaju oko stola i kad je jedan igrač na redu, baca kockicu. Kockica ima četiri prazne plohe i dvije označene, od kojih je na jednoj nacrtana video kaseta, a na drugoj piše COPY. Ako baciš kockicu i dobiješ COPY bez da si prije dobio kasetu, to ništa ne znači, baš kao ni ako dobiješ neku od četiri prazne plohe. Ako dobiješ kasetu, to znači da si pogledao ukletu kasetu. Ukoliko u sljedećih sedam svojih redova ne dobiješ COPY, "umireš", tj ispadaš iz igre. Ako u sedam redova dobiješ COPY, sam odabireš tko će biti sljedeća žrtva. Ta žrtva (čak i ako nije sama dobila kasetu na kockici) ima sedam redova da dobije COPY. Sljedeći igrač na redu je uvijek onaj desno od tebe. Ukoliko se dogodi da su svi igrači "ukleti" u isto vrijeme, onaj tko dobije COPY može proslijediti kletvu imaginarnom igraču i na taj se način spasiti. Tko se uspije spasiti ne može ponovno biti uklet. Igra je gotova kada svaki igrač barem jedanput bude uklet te se nakon toga spasi ili umre. Naravno, pobjednici su oni koji su se spasili, gubitnici su oni koji su umrli, i rangirani su od prvog do zadnjeg, pri čemu je prvi pobjednik onaj tko se prvi spasio, a zadnji gubitnik onaj tko je prvi umro. Radi pojačanja "Ring" atmosfere, mogli bi se napraviti brojači redova koje će uza sebe imati ukleti igrači, koji na kraju svakog svog reda pomiču brojač za jedan, i kad dođe do sedam gotovi su ako se prije toga ne spase. I mogao bi u sredini stola biti plastični ili kartonski bunar u koji gubitnici bacaju svoje brojače.

što mislite o ideji? :D


No kao što ste vidjeli, u naslovu koristim množinu, što znači da imam još jednu ideju :D ta je doduše znatno manje maštovita. Ideja je naime napraviti deck karata za Crni Petar na temu "Ringa", pri čemu bi slike bile iz američke verzije filma. Parovi bi bile slike poput video kasete, telefona, televizora sa static screenom, kruga, gorućeg drveta, muhe, Samare u psihijatrijskoj bolnici itd, a Crni Petar bi naravno bila Samara u undead obliku, onakva kakva izađe iz televizora.

Dojmovi? :D

Re: Moji koncepti "Ring" igara

Posted: 11 Dec 2013, 00:25
by DeadDispatcher90
Ideja zvuči dobro, ali za sigurno treba probati...

Re: Moji koncepti "Ring" igara

Posted: 11 Dec 2013, 01:06
by Ryuji Takayama
hvala :D a jedanput kad uspijem to sve izraditi mogao bih nagovoriti nekolicinu frendova da odigramo jednu 8)

Re: Moji koncepti "Ring" igara

Posted: 25 Dec 2013, 20:42
by HorrorHR
Ryuji Takayama wrote:hvala :D a jedanput kad uspijem to sve izraditi mogao bih nagovoriti nekolicinu frendova da odigramo jednu 8)
ako nedaj bože umre netko od vas, dobiti ćeš dobar medijski poguranac i zaraditi ćeš milijune :D :D :D

Re: Moji koncepti "Ring" igara

Posted: 27 Dec 2013, 20:03
by Ryuji Takayama
e ta ti je dobra :zubifale: :mrgreen: