Verónica (2017)

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Post Reply
User avatar
Michel
Posts: 9082
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Verónica (2017)

Post by Michel » 13 Jan 2018, 05:03

Image

Imdb
Wiki

Director: Paco Plaza
Writers: Fernando Navarro, Paco Plaza
Stars: Sandra Escacena, Bruna González, Claudia Placer

Madrid, June of 1991. Verónica is a teenage girl surpassed by the circumstances after her father died recently, her mother works in a bar all day and she must care for her three siblings, twin girls Lucía and Irene and the youngest Antoñito. Still mourning for her father's death, Verónica decides to play Ouija with her friends Rosa and Diana, taking advantage a total solar eclipse where all classmates and teachers are on the school's rooftop watching it. Alone in the cellar, the girls try to contact their recent deceased family members, but the session goes wrong and something happens to Verónica. She hid from her mother what has happened, Verónica starts to feel strange presences inside the house and fears that these ghosts are a threat to any of her siblings. Advised by Sister Narcisa (nicknamed by the children as Sister Death) about the sinister spirit which is close to her, Verónica looking for a way to break the contact with the ghost and save everyone, suffering hallucinations ...


"And if you happen to be walking along a lonely country road one night and you see your favorite aunt coming toward you, good luck to you too."

— Carl Kolchak

User avatar
Michel
Posts: 9082
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

HORROR HR 2017.

Post by Michel » 03 Mar 2018, 03:26

Verónica (2017) - evo nešto najstrašnije što sam pogledao u dugo vremena. The Ritual mi je imao nekoliko jezivih scena, ali ovo je baš neugodno za gledati cijelo vrijeme. Pogotovo sam po mraku i tema je jedna od meni omiljenih. Okultizam i demoni. Priča je po istinitom događaju. Znam, znam, kao uvijek su ovakvi filmovi po istinitom. Ali pazite sad, za razliku od The Conjuring i tog para što je istraživao ovdje u ovom filmu koji se događa 1991. godine u Madridu napisan je izvještaj od policije i tog detektiva koji je vidim i nedavno gostovao u jednoj emisiji u vezi toga. O tome malo kasnije. Film je zbilja dobar. Jako čvrsto stoji, n gubi taj ritam. Pratimo Veronicu koja u školi sa dvije prijateljice pomoću Ouija ploče prizovu to nešto. Ubrzo joj se počinju događati čudne stvari. Majka joj radi do kasno u baru, a ona mora čuvati dvije mlađe sestre i malog brata u stanu. Usrao sam se pošteno i to više puta. Pisao sam već da kada se radi neki horor u duhovima ili demonima moraju biti neke sjene ili zvukovi. Ne smije se previše otkriti. E tako je ovdje. Ona scena kada se budi, a netko stoji u kutu njezine sobe evo sad se ježim. Ili kad je prikovana za krevet pa vidimo te ruke. A tek završnica po kiši u tom stanu ona želi otjerat demona, ali samo pogoršava. Čak ima i natruhe da je šizofreničarka da si sve to zamislila u glavi pogotovo neke scene kao sa gušenjem, ogledalom ali vrlo je jasno na kraju pogotovo zbog one scene kada detektiv dolazi i vidi to što vidi da je nešto demonsko ovdje.

Uglavnom, jedan zbilja dobar, atmosferičan i meni strašan horor.

8=======o/8==========o (7/10)

Prava priča http://www.ghosttheory.com/2016/02/08/a ... cas-madrid
https://www.thesun.co.uk/fabulous/57081 ... -veronica/

Čak i 24 sata je dao članak https://www.24sata.hr/fun/djevojcica-je ... source=Net
Sljedećih šest mjeseci djevojka je imala napadaje i halucinacije. Ponekad bi imala napadaje bijesa, pričala bi muškim glasom, lajala bi na braću, a roditeljima je govorila da vidi 'zle sjene' pored svoje sobe noću. Zabrinuti roditelji vodili su je više puta kod liječnika, no nijedan nije utvrdio što joj je.
U stanu u kojem su živjeli počele su se događati neobjašnjive stvari. Tvrdili su da se vrata sama zatvaraju, električni prekidači sami pale i gase te da čuju 'šaputanja'. Majka pokojne djevojčice rekla je da je jedne noći osjetila ruke na svojim rukama i nogama koje su je zatočile te da se nije mogla pomaknuti.
Naravno, ovo zvuči kao tisuće drugih sličnih slučajeva, ali ovaj slušaj ima policijska izvješća.
Vrata ormara sama su se otvarala i zatvarala, a drveno raspelo samo se raskomadalo. Odjednom se čula eksplozija, a na mjestu gdje je stajao telefon ostala je crna mrlja. Sve su to činjenice zabilježene u policijskom izvješću koje su potpisala četiri policajca.
Ima čak i ova slika koja je napola izgorila iznutra
SpoilerShow
Image
Police officers are trained observers and rarely are they called-in for paranormal incidents. However when they do investigate the unexplained they almost always refuse to report that what they’ve seen was something paranormal. However the Vallecas police report is filled with extraordinary events that the officers present swore to have witnessed. Leaving this case to be one of the most recent, eeriest unexplained case in their files.
Faciniran sam sa tim neobjašnjivim slučajevima. Pogotovo jer su policajci sve svjedočili što su doživjeli.
"And if you happen to be walking along a lonely country road one night and you see your favorite aunt coming toward you, good luck to you too."

— Carl Kolchak

John_Ryder
Posts: 10123
Joined: 07 Dec 2007, 00:56
Location: Zagreb

Re: Verónica (2017)

Post by John_Ryder » 04 Mar 2018, 01:57

skinuo, gleda se idući tjedan
Image

Image

Post Reply