@mairosu
Ja stvarno ne mogu vjerovati da smo gledali isti film?!?!?!
Pa cijeli subplot sa predsjednikom, pa tragikomicni monolozi o Reyesovoj zeni i tragicnom kraju, pa drmanje kamere u nocnim scenama, pa vozacev "Yes Sir" i opcenito stav prema strancima a posebno ophodjenje sa Kristinom, pa "Die you zombie bastard", pa nepostojanje karakterziacije likova (posebno Armageddona koji pada "s neba pa u rebra"), pa katastrofalna gluma Agneva (profesor) i onog glumca koji glumi predsjednika... Sve je to urnebesno a ne ozbiljno jer je lose odglumljeno, jos losije dubbirano (u slucaju Krstovica) a povremeni dijalozi i ponasanja likova su skroz nevjerojatna u odnosu na situaciju (sjeti se profesorovog monologa o "smislu zivota" dok zombiji pokusavaj provaliti a Foree pozorno slusa - pretpostavljam da bi scena trebala izazvati ozbiljnost, napetost a mi smo pukli od smijeha i cudjenja nad nebuloznoscu dogadjanja na ekranu)... Mislim, to je poprilicno trashy. A treba biti ozbiljno... bar mislim da treba... I meni se svidja ali kao trash element a ne kao ozbiljan pristup temi. A tehnicka izvedba ga ne spasava od trashy etikete jer ostalo (spomenuto) je na trenutke "toliko lose da je dobro"
Drmanje kamere je impresivno i u nekim scenama potpuno unistava scenu (nocne scene posebno - srecom pri kraju posustaje

) - Sjetio sam se npr. kad pogode nekog (sad se ne mogu sjetiti koga) ispred auta i on padne preko haube - to se gotovo uopce ne vidi (vidio sam behind the scene snimku gdje zombi tetura, pogode ga, padne na haubu i sklizne na asfalt - savrseno tempirano, vizualno impresivno a u filmu se kamera drma toliko da ne vidim nista osim da se puca netko pada i na podu je zahvaljujuci jumpcutanjem toga u 3 kadra - ako se dobro sjecam). Famozni odgriz usnice jednom od zenskih likova traje otprilike cetvrtinu sekunde i ne vidi se od drmanja kamere, scena gdje Bojan grize Mikija za ruku totalno je neupotrebljiva (ne vidi se nista - a u Kristininom behind the scene videu na youtubeu lako se moze vidjeti kako je to izgledalo "sa strane" i koliko je trajalo a koliko od toga ima i koliko se vidi na filmu zahvaljujuci - opet, cudnoj montazi koja vise skriva sto se dogadja nego otrkiva u nekim kljucnim scenama a ta je jedna od tih), Bojanov ugriz u vrat vozaca - drmanje kamere ne pokazuje nista osim kaosa, izlazak djece iz kolutova zice: pola sekunde i promace ako trepnes (a izlazili su fino, polako i genijalno jezovito) itd. itd. itd. Nema to veze sa gripom vec sa montazom koja je mozda tehnicki dobra ali na zalost, nije u sluzbi pricanja price... a to mi se nikako ne svidja. Sto se tice gorefesta - ne mora ga ni biti da ima ostalog ali ovdje je izostao i gore i dobro pricanje price... a to je puno propusta za film koji bi trebao biti zanrovksi ozbiljan! Ma problem je sto se svi ovi nedostatci mogu ignorirati da se film nije silom gurao u ozbiljni horror! Na koncu, meni OK unatoc nedostacima bez kojih bi bio prilicno dobar. Ovako ispade prilicno "trashy" ali ja ga bas zato volim jer je zabavan a to mi je dovoljno (iako je nesumljivo mogao biti bolji i ne-trashy uz malo vise truda i spretnosti)!