Page 1 of 1

Impetigore (2019)

Posted: 07 Apr 2021, 05:08
by Michel
Image

Imdb
Wiki

Director: Joko Anwar
Writer: Joko Anwar
Stars: Tara Basro, Ario Bayu, Marissa Anita

Maya (Tara Basro) with her best friend, Dini (Marissa Anita), tries to survive in a city without a family. She realized that she might inherit a property from her rich family. Maya returns to the village with Dini, unaware of the danger that is waiting for her.HORROR HR 2019.

Posted: 07 Apr 2021, 05:09
by Michel
Impetigore (2019) - kakav gem za početak maratona. Režirao je Joko Anwar, redatelj koji režira već jako dugo filmove, ali tek se probio sa prošlim hororom 'Satan's Slaves' koji nisam gledao ali sam čuo dosta pohvala tako da će se sigurno pogledati. U ovom filmu se radi o ženi koja ima neistraženu prošlost zbog koje se vraća u to jedno selo iz kojeg je nestala kao klinka. Početak filma je fenomenalan, a kad se klupko počne odmotavati postaje sve bolje i bolje. Kao puzle, jebeno je dobro napravio misteriju taman dovoljno da te drži. Što je posebno u filmu? Atmosfera je jedna od najboljih ikad, one scene u selu po mraku nevjerojatno napravljeno, a tek prije sela ona scena u busu vrh. Gore scena ima taman neki će se žaliti da ih ima malo ali vrlo je bitno to doziranje u ovakvom filmu jer ipak nije splatter već se radi o nečem drugom. Gluma je na nivou, scenarij je dobar izvukao je najbolje što je mogao iako ima nekih nelogičnosti ali ništa previše. Jezivih scena ima, ima i nekoliko fantastičnih pamtljivih jump scareova ali jako dobrih. Ono što još treba izdvojiti je glazba je kao da gledam Argentov film i čujem gobline. Ne samo to, tu su i Argentove i Bavine boje koje daju dodatni touch filmu i odmah sam poslije filma išao pročitati jel itko spominje Bavu i Argentu. Dok u nekim recenzoijama spominju TCM utjecaj i ima ga definitvno nitko ne spominje talijane ali onda sam naišao na intervju od redatelja koji je rekao da u Indoneziji kad je bio klinac da u tom jednom kinu su bili puštani talijanski horori i da je ovaj film ljubavno pismo hororima uz koje je odrastao. Vidi se da ga je radio horor znalac.

Film će možda nekima biti dosadan ali ljudi horori se gledaju po noći, odmorni a ovaj ima sve. U zadnjih 10 godina je snimljeno dosta horora, dosta sam ih pogledao ali je jako malo njih kojima sam dao višu ocjenu od 7, a ovaj je zaslužuje. Pratim ovog redatelja. https://www.youtube.com/watch?v=f_oEuETJm_E

7.5/10

Re: Impetigore (2019)

Posted: 13 Jun 2021, 15:39
by Annabel_Lee
Ovo je zbilja jako dobro! Michel, hvala na preporuci! Čak i da je radnja nikakva (a meni je priča bila sasvim solidna), film vrijedi pogledati zbog odlične atmosfere. Osobno mi je samo onaj "one year later" kraj bezveze.

Re: Impetigore (2019)

Posted: 16 Jun 2021, 20:06
by Michel
Drago mi je da ti se svidio :)

Je, kraj su mogli malo bolje odradit.