Igre, konzole i slično

Igre za sve platforme
Post Reply
john_constantine

Re: Igre, konzole i slično

Post by john_constantine » 20 Apr 2011, 20:20

odigrao sims medieval - mah, uvijek sam znao igrati taj sims serijal, ali nikada nisam izdržao više od tjedan dana. Zarazno je, ali kada istrošiš sve opcije, onda više nije zanimljivo kada nema singleplayer, kampanje, nego se oslanjaš na vlastitu maštu i ostalo... A ovaj Medieval je dosta drugačiji od sims 3, baš kako ime kaže, u srednjem vijeku. Vlastiti dvorac, kralj, posluga i slično. Fora kako ti se klanjaju ili kada koristiš opciju "call of food". A inače, ista igra kao sims 3, samo poboljšana i drugačija verzija s questovima, kampanjom i slično s hrpom novih mogućnosti. Samo, smetaju i dalje retardirane greške poput toga da zaboravi neke naredbe, to kako AL drugih likova ne fukcionira uvijek najbolje, i sims 3 fanovima se baš ne dopada pretjerano...
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 21 Apr 2011, 01:00

da malo priupitam ovdje za informacije.; dakle planiram uskoro (ako me ne oderu sa šklarinama preiše, nabaviti xbox360; planiram nabaviti neki polovni; pa sada me zanima na što točno treba paziti.
Znam da se mora kupiti jedan koji ima jasper ploču; ali što još, ponajviše me zanima što treba gledati kod ćipa, koja verzija, model isl.
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Apr 2011, 18:28

razmišljam o tome da krenem s final fantasy, od prvog nastavka do zadnje. :kokicarenje:
Michel puši karu.

metallicat

Post by metallicat » 22 Apr 2011, 00:39

john_constantine wrote:razmišljam o tome da krenem s final fantasy, od prvog nastavka do zadnje. :kokicarenje:
:partyman:
šta si našao za skinut sezone do 6-te? ako da, javi.
koje si odigrao do sada?
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 22 Apr 2011, 03:26

john_constantine wrote:razmišljam o tome da krenem s final fantasy, od prvog nastavka do zadnje. :kokicarenje:

osobno preporučam da kreneš od 4 pa nadalje, ali postoje ps1 reizdanja onih prvih FF.a; ali to nisam igrao pa nemogu reći kakvi su; ali od 4. je uveden active battle time; ja sam odigrao od petice nadalje i nije mi žao, ali šestice mi e bila i ostala BEST FF EVER;

izašao je portal 2, ali pošto nemam na čemu ga igrati pogledah komletan prohod na youtubeu (nisam se mogao suzdržati), iz dvojke se doza dosta toga, ima super humora, boljih zadataka i osjetno je duži; nisam igrao pa nemogu ocjeniti detalje kao igrivost isl, ali ono "the cake is a lie" nisu mogli tako lako nadmašiti, još jedna svar koja mi je bila bolja u jedinici je završna "end credits pjesma, koja je daleko bolja od ove i dvojci.

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Apr 2011, 06:03

maddjuro wrote:

osobno preporučam da kreneš od 4 pa nadalje, ali postoje ps1 reizdanja onih prvih FF.a; ali to nisam igrao pa nemogu reći kakvi su; ali od 4. je uveden active battle time; ja sam odigrao od petice nadalje i nije mi žao, ali šestice mi e bila i ostala BEST FF EVER;
da? Ma znam da sam imao negdje prve nastavke na nintendo emulatoru, ali kada si već spomenuo...

metallicat - nemam, nažalost, morati ću sve to ručno tražiti, he. Do sada sam odigrao sedmicu (tu sam tek počeo igrati takve RPG - ove, pa sam prebrzo i nespreman dočekao posljednjeg bossa u igri, i odustao jer je njegov damage bio veći od healtha mojih boraca). Osmicu koju nisam dovršio radi onog bossa u podrumu, na drugom cd - u koji mijenja boje na tijelu. Devetku nakratko, ali nije radio savegame. Desetku koju sam isto odustao radi bossa, nešto sam krivo radio s spherama. A 12 mi se nije dopala radi novog sustava borbe. Pa idem isprobati sve od početka...
Michel puši karu.

metallicat

Post by metallicat » 22 Apr 2011, 12:00

john_constantine wrote:Do sada sam odigrao sedmicu (tu sam tek počeo igrati takve RPG - ove, pa sam prebrzo i nespreman dočekao posljednjeg bossa u igri, i odustao jer je njegov damage bio veći od healtha mojih boraca). Osmicu koju nisam dovršio radi onog bossa u podrumu, na drugom cd - u koji mijenja boje na tijelu. Devetku nakratko, ali nije radio savegame. Desetku koju sam isto odustao radi bossa, nešto sam krivo radio s spherama. A 12 mi se nije dopala radi novog sustava borbe. Pa idem isprobati sve od početka...
u FF se baš moram vježbat likove i GF-e (ako ih ima) da budete što jači i spremno dočekat bossa.
u 8-ici misliš na Norga, u Gardenu B2?
10-tka, znaš li kojeg? uglavnom, sa sferama je lako za radit kad skužiš, tako da pitaj me kad budeš opet igrao :mrgreen: to vrijedi i za VIII, X, X-2 jer sam ih najviše puta prošla, ove ostale isto moram koje nisam i reprizirat bar još jednom :mrgreen:

maddjuro wrote:osobno preporučam da kreneš od 4 pa nadalje, ali postoje ps1 reizdanja onih prvih FF.a; ali to nisam igrao pa nemogu reći kakvi su; ali od 4. je uveden active battle time; ja sam odigrao od petice nadalje i nije mi žao, ali šestice mi e bila i ostala BEST FF EVER;
a kakva je borba prije 4-ke? si naišao gdje za skinut ta reizdanja za PS?
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Apr 2011, 17:00

i mene zanima. Baš sam htio pitati maddjura za to. Ma volim probati od početka, tako sam s personom, i odustao od toga, jer je prvi dio previše hardcore. Ne podnosim baš taj taktički pristup igri, gdje moraš složiti opcije i onda pokrenuti sve, pa čekati cijelo vrijeme...

Metallicat - imaš torrent za to, danas mi je došlo do 44 %, baš prerađene za psx. ali da li rade, to ćemo vidjeti. Ima sve nastavke osim trojke + final fantasy tactic. Trojku ću onda morati sam potražiti...

Da, Norg. A to za spherom, nisam mogao preći na sljedeći nivo jer nisam imao potreban orb za prelaz na nivo 2 ili 3, za jače magije, pa sam prešao na druge likove i dobio poteze koje već drugi imaju, pa sam bio preslab za bossa. Ma kada nisam shvaćao da je potrebno stalno bildati likove, a ne izbjegavati borbe...
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 22 Apr 2011, 19:39

john_constantine wrote:i mene zanima. Baš sam htio pitati maddjura za to. Ma volim probati od početka, tako sam s personom, i odustao od toga, jer je prvi dio previše hardcore. Ne podnosim baš taj taktički pristup igri, gdje moraš složiti opcije i onda pokrenuti sve, pa čekati cijelo vrijeme...

Metallicat - imaš torrent za to, danas mi je došlo do 44 %, baš prerađene za psx. ali da li rade, to ćemo vidjeti. Ima sve nastavke osim trojke + final fantasy tactic. Trojku ću onda morati sam potražiti...

Da, Norg. A to za spherom, nisam mogao preći na sljedeći nivo jer nisam imao potreban orb za prelaz na nivo 2 ili 3, za jače magije, pa sam prešao na druge likove i dobio poteze koje već drugi imaju, pa sam bio preslab za bossa. Ma kada nisam shvaćao da je potrebno stalno bildati likove, a ne izbjegavati borbe...
ja kada tražim igre, za ps2 i psx, upišem u google ime igre, megaupload, snesorama

na snesorami imaju stvarno sve

a što se tiče ovih ranijih FFa remasteranih za PSX oni su:

Final Fantasy Origins - FF 1 i 2

Final Fantasy Chronicles -ff4 i chrono trigger(ovo je isto fenomenalan turnbaseed RPG)

Final Fantasy Anthology-to su FF 5 i 6 (wikipedija kaže da je američki athilogi izašao s remakeon 5 i 6, a europski s 4 i 5; Ali navodno je 6 čak i malo bolja na SNESU, jedina stvar koju psx ima je (osim load vremena) uvodnu i endcredits animaciju, koja nemaju nikakve veze s pričom

a što se tiče borbe prije četvorke, neznam jer nisam igrao, ali pretpostavljam je da vi napadnete pa onda oni, nema onoga active time.a ali stvarno nebih znao jer nisam igrao ništa prije petice
to je što se tiče glavnoga FF serijala, postoje još neki nastavci vezani za FF, kao tactics itd, ali njih nisam igrao
Last edited by maddjuro on 22 Apr 2011, 19:45, edited 2 times in total.

Alastorus

Post by Alastorus » 22 Apr 2011, 19:44

Postal 2 again.
Now I lay me down to sleep, ​
Beside my bed, a Glock I keep. ​
If I should awake, and find you inside, ​
A Coroners van, will be your last ride. ​

callac

Post by callac » 22 Apr 2011, 19:44

el igra tko od vas ovu novu online igricu Worl of Tanks? Moj dečko i njegova ekipa s posla počeli, kaže da jako malo naših ima..
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Apr 2011, 19:52

probao prvi dio, ma da.. to je onaj stari stil borbe kod prvih rpg - ova. Ono, imaš likove, i za svakoga moraš odrediti što će napraviti, kojeg protivnika. Ali borac neće odmah napasti, nego dok sve ne složiš i onda krene akcija. Pa protivnik, i onda opet iznova. Baš to, ima samo uvodna animacija, izgleda, a možda je grafika malo bolja, ne znam...
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 23 Apr 2011, 00:37

Silent hill 3- pred 15akmin završih s ovom igro pa evo moga mišljenja o istoj. Silent hill se nadovezuje na događaje iz prvoga djela ovoga serijala, tako da je preporučljivo odigrati prvi dio ali ne i nužno jer se više manje sve objasni u igri. Što se tiče igrivosti sve ok, jedino kamera zna katkada malo zezati. Protivnicu kao i u ostatku serijala interesantni , uvrnuti iako moram priznati da su mi u svojci bili bolje osmišljeni. U svezi oružja nemam niša specialno napomenuti, jedino da je municije jako malo i svakako je trebe tediti za bossove, te da je elektrošoker beskoristan. Za razliku od dvojke ovdje nema previše prešetavanja po gradu. Od minusa i naveo , iako to je više osobno, da su mi na živce išli neki neprijatelji koji samo gmižu po podu i praktički ih jenemoguće ubiti ne-vatrenim oružjem, oni jako slabo napadaju, ali vas sruše pa vas mogu okružiti kači neprijatelji. atmosfera u igri je odlična, ima dosta zvukova tipa jecaji, plač isl koji stvarno pridodaju ugođaju. Same zagonetke su relativno ednostavne, meni osobno jednostavnije nego u prethodnome nastavku.
Što se tiče dužine , igra je kao i u pravilu za survivalhorror igre relativno kratka, ja sam je u prvom prohodu prošao za manje od 5 sati. Ima dosta toga za otključati, tako da ako vam se da, možete je više puta odigrati.
Šteta da ovaj nastavak nema "dog" ending, nego skupa s UFO endingom ima ih samo 3, ali zato jedan od bonusa koji možete otključati su lightsaber te sailormoon transformaciju, skupa s nekim telepatskim napadom wač this
Ovo svakako preporučam za nas horroro ljubce.

Sad cu vjerojatno započeti s igrom "Wild arms 4"
Last edited by maddjuro on 23 Apr 2011, 00:58, edited 1 time in total.

metallicat

Post by metallicat » 23 Apr 2011, 00:45

john_constantine wrote:Da, Norg. A to za spherom, nisam mogao preći na sljedeći nivo jer nisam imao potreban orb za prelaz na nivo 2 ili 3, za jače magije, pa sam prešao na druge likove i dobio poteze koje već drugi imaju, pa sam bio preslab za bossa. Ma kada nisam shvaćao da je potrebno stalno bildati likove, a ne izbjegavati borbe...
nije ti njega teško, ali da, nesmiješ izbjegavat borbe. lijepo izađeš iz gardena u onu šumu i bori se sa gusjenicama. ne dobiješ puno exp-a, ali dovoljno kad si ionako slab. norg ti ima leviathana :heart:

@djuro, super i hvala. malo ću potražit po netu, pa ako zapnem javim da pomogneš. silent hill nisam stigla do kraja odigrat, tj nisam ni do sredine došla. (valjda je to onaj dio di sa ženskom igraš u onom cirkusu, bar u početku)
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 23 Apr 2011, 00:55

metallicat wrote:
john_constantine wrote:Da, Norg. A to za spherom, nisam mogao preći na sljedeći nivo jer nisam imao potreban orb za prelaz na nivo 2 ili 3, za jače magije, pa sam prešao na druge likove i dobio poteze koje već drugi imaju, pa sam bio preslab za bossa. Ma kada nisam shvaćao da je potrebno stalno bildati likove, a ne izbjegavati borbe...
nije ti njega teško, ali da, nesmiješ izbjegavat borbe. lijepo izađeš iz gardena u onu šumu i bori se sa gusjenicama. ne dobiješ puno exp-a, ali dovoljno kad si ionako slab. norg ti ima leviathana :heart:

@djuro, super i hvala. malo ću potražit po netu, pa ako zapnem javim da pomogneš. silent hill nisam stigla do kraja odigrat, tj nisam ni do sredine došla. (valjda je to onaj dio di sa ženskom igraš u onom cirkusu, bar u početku)
sumnjam da cu biti od velike pomoći, jer tko bi se sjetio svega iz tih igara, pogotovo pošto sam ih samo jednom bio odigrao , ali imaš prohode i na youtubeu, i u textualnim formatima koji ce ti biti od veće pomoći

Post Reply