The Walking Dead (2010-)

Žanrovske TV serije, dokumentarci i slično.
Post Reply
Jane Doe

Re: The Walking Dead (2010)

Post by Jane Doe » 11 Nov 2010, 11:21

HorrorHR wrote:
Jane Doe wrote:odgledala se jučer druga epizoda i čini mi se da će ovo biti jedna od najboljih serija. i mene malo smeta to ljubakanje (ali mene to svagdje smeta, ja sam čudak :zubifale: ), ono,
SpoilerShow
ak je prošlo mj. dana od kad joj je nestao muž, već je na drugog skočila, al ono, ok, druga je situacija u kojoj se nalaze a i poznato je iz prve epizode da se baš i nisu slagali, tako da ok.
SpoilerShow
Kako sam ja to shvatio baš radi te prve diskusije iz prve epizode, meni djeluje da se ona već tada karala sa kompićem ;)
imaš pravo, i meni se čini
Image

Bub

Post by Bub » 11 Nov 2010, 11:50

Eh žene :facepalm: nek' uzme sina, a nju baci zombijima. :zubifale:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 11 Nov 2010, 12:19

dobra druga ep,dam se kladit da će
SpoilerShow
onaj redneck ostat živ i kasnije murjaka lovit da mu se osveti
,karabtić i drolja mi jedino smetaju,on što izgleda ko kara.. a ova jer je drolja :kokicarenje:

Jane Doe

Post by Jane Doe » 11 Nov 2010, 12:19

Bub wrote:Eh žene :facepalm: nek' uzme sina, a nju baci zombijima. :zubifale:
:zubifale: to je i meni palo na pamet kad sam vidjela kak se valja s onim likom po travi, dok joj muž prolazi živi pakao da ju nađe. i nju i "frenda" treba ponudit na menu :zubifale:
Image

BiznisMan

Post by BiznisMan » 11 Nov 2010, 13:48

Citao stripove na siroko... Tako da znam kad i sta ce se sve dogodit... Serija prati dobro radnju stripova, cak stovise, cini mi se da rasteze ih sto vise...
Jedva cekam kad
SpoilerShow
ce doci u onaj zatvor di se odvija poveca radnja stripa. Cini mi se da ce se to dogoditi na kraju prve sezone :) Ako je do sad pratila tolko verno strip, onda je ovo samo pitanje vremena.

hitman_4

Post by hitman_4 » 12 Nov 2010, 18:12

serija totalno precijenjena,radnja mi je totalno nezanimljiva(već viđena),glavni lik mi nije baš najbolje "sjeo" ,ostali likovi niš posebno,predvidljivo.....previše se pažnje posvetilo na vizualni dio,akciju,efekte,a premalo na samu priču i likove.ne kužim zašto se svi lože na tu seriju(valjda zbog vizualnosti,akcije)

serija pomalo podsjeća na skupu,grafički savršenu igru bez zanimljive radnje tj. priče
Image

Image

Image

Asfodel

Post by Asfodel » 12 Nov 2010, 18:52

hitman_4 wrote:ne kužim zašto se svi lože na tu seriju(valjda zbog vizualnosti,akcije)
Zbog zombija prvenstveno. Nemamo priliku baš svaki dan vidjeti neku seriju sa zombijima...
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Mistrija

Post by Mistrija » 12 Nov 2010, 22:12

hitman_4 wrote:serija totalno precijenjena,radnja mi je totalno nezanimljiva(već viđena),glavni lik mi nije baš najbolje "sjeo" ,ostali likovi niš posebno,predvidljivo.....previše se pažnje posvetilo na vizualni dio,akciju,efekte,a premalo na samu priču i likove.ne kužim zašto se svi lože na tu seriju(valjda zbog vizualnosti,akcije)

serija pomalo podsjeća na skupu,grafički savršenu igru bez zanimljive radnje tj. priče
Kada sam počeo čitati strip, nije ni on odmah djelovao kao ultra orginalan. Pa na kraju krajeva, ako ćemo iskreno, šta treba više, već na 2-goj tabli mi je instantno asocijacija bila "ovo je kopija 20 days later u stripu" ali sam nastavio...fora je što se vrlo brzo radnja tako dobro razvije i zakuha, i likovi te odnosi među njima itd. - da je to fantastično...a u suštini ništa i od toga globalno gledano nije da nije već viđeno. Sve je to survival zombie apocalipse u suštini, ali je fora u sitnim detaljima i načinu na koji su upakovani u cjelinu (bar u stripu) prosto tako dobro da te usisa i zarazi. Prosto (za razliku od gro ostalih novih i starih zombie based stripova) The Walking Dead ako nista ima "glavu i rep".
Nadam se da će serija u tome uspjeti jednako. Strip je toliko meni jak da ako serija provuče likove samo kroz 10% dogodovština iz stripa, to će biti prejako. Pod uslovom da sve upakuju dobro kao što je strip uspio.

P.S.
O "sjedanju" glavnog lika se moram složiti, bar nakon stripa, Rick mi ne liči nikako (više onaj seljak gad sa puškom na krovu ima crte lica kao Rick iz stripa nego li ovaj glavni). Doduše ostatak likova je jako sličan što jest jest , pogotovo mali azijat, ali RIck u stripu je prije svega izrazito plav i izrazito cetvrtastih crta lica, siroke brade/vilice, cetvrtasta mu je i glava na kraju krajeva...dok u seriji; špicast nos, špicasta brada, smeđa kosa...nekako samim time mi teško postiže karizmu ovog iz stripa, djeluje mekše, no dobro.
"Born in lust, turn to dust. Born in sin, come on in."

Bub

Post by Bub » 12 Nov 2010, 22:41

Asfodel wrote:
hitman_4 wrote:ne kužim zašto se svi lože na tu seriju(valjda zbog vizualnosti,akcije)
Zbog zombija prvenstveno. Nemamo priliku baš svaki dan vidjeti neku seriju sa zombijima...
Žena zna znanje :zubifale:

cbv

Post by cbv » 13 Nov 2010, 11:55

Serija za svaku pohvalu,zeljno se ceka 3.ep... :kokicarenje:

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 13 Nov 2010, 13:30

Zadnjih 10ak minuta 2. epizode je totalno uber sexy.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Scarface

Post by Scarface » 13 Nov 2010, 13:56

Pa ideja i nije ništa novo. Serija je toliko popularna jer je horror klišej iskoristila na pametan način, baš ka i strip, i to je cila mudrolija. Naravno da se neće mnogima ni svidit, jer ko očekuje nešto spektakularno, to neće dobit. Ovo je čisti primjer kako se jedan do zla boga ljigav stereotip može pretvorit u hit ukoliko se ubacuju detalj, te ih se cijeni i njeguje više od same big picture.

I jedan tease za one koji nisu čitali strip-
SpoilerShow
Shanea čeka jedna sudbina koja je meni zgadila strip, jednostavno mi lik unatoč tome šta je šupak nije zaslužija baš takav oproštaj. Puši kurac, Krikmane.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 14 Nov 2010, 18:47

Sutra treća :prayer:

yakkazu

Post by yakkazu » 14 Nov 2010, 19:30

konacno :supz:

Asfodel

Post by Asfodel » 15 Nov 2010, 14:40

Treća

Vrlo dobra. Zasad je druga najbolja zbog dinamike i svega. Ovo što se izdogađalo sad u trećoj postavlja lijep temelj za rasturačinu trećoj. Veselim se.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply