The Walking Dead (2010-)

Žanrovske TV serije, dokumentarci i slično.
Post Reply
john_constantine

Re: The Walking Dead (2010)

Post by john_constantine » 08 Nov 2010, 21:16

DrugsBunny wrote:Nisi. Vjerojatno postoji koje dijete u Africi koje nije gledalo.

Nego, što se stvarno u epizodi maskariraju u zombije i tako im umaknu? Zvuči loše - mislio sam da je to rezervirano za neozbiljnije zombie filmove :|
Ovo nije spoiler, lako se može skužiti iz članka.
brutala :zubifale:

Zapravo i ne mora biti. Zombiji jesu živi mrtvaci, ali ne koriste njuh poput životinja da bi sada razlikovali miris mrtvaca od čovjeka, nego gledaju samo vizualno. A u moru zombija, teško je primijetiti "maskiranog zombija" u mnoštvu koji sliči svakom drugome... Naročito ako je prekriven krvlju, starom odjećom i slično, čime se isto može zavarati miris...
Michel puši karu.

chatterer

Post by chatterer » 09 Nov 2010, 00:00

prva epizoda se i meni prilično svidjela, također izuzev onog moguće trokuta. Kraj naprosto mami na daljnje gledanje, što ću i učiniti iako ne gledam puno serija. Vjerujem u Darabonta da me neće razočarati

Mistrija

Post by Mistrija » 09 Nov 2010, 00:01

Taj dio sa maskiranjem (zapravo nije ni klasično potpuno maskiranje, nego samo vezano za miris) ako ništa ima u stripu. Meni malo oči zapara (mada sam očekivao)
SpoilerShow
scena kada eto nakon jedne takve apokalipse nađu na sred ulice neogreban muscle car na kojeg eto u svom tom haosu nije kanula ni kap nečije krvi, ili se kanta nečeg prosula ili se neko drugo auto u njega zakucalo, dok su sva ostala vozila većinom već spaljena do "temelja"...)
ne trebam ni reći da toga u stripu, naravno, nema. Ni blizu.
Ali eto...to je taj neki kliše rekao bih, i nije ni toliko loše upakovan na kraju krajeva, sve u svemu ipak je doza drame tu i biće ovo serija za 10.
"Born in lust, turn to dust. Born in sin, come on in."

Bub

Post by Bub » 09 Nov 2010, 09:34

Pogledao jučer drugu epizodu i super mi je, nekako mi se brzo odvija radnja ali jako sam zadovoljan s radnjom i svime što se događalo u drugoj epizodi. Očekujem samo da će biti sve bolje i bolje.
SpoilerShow
Čak su pokazali da u sljedećoj epizodi je već pronašao svoju obitelj.
Čak sam si skinuo stripove, pa kad budem imao vremena bacam se i na to, samo jedina mana je što moram čitat na kompu, a to baš ne volim.

Mistrija

Post by Mistrija » 09 Nov 2010, 11:11

Steći će se dojam da samo nalazim neke zamjerke ali ni zombi koji preskače ogradu od 2.5m nije nešto sto se viđa baš svaki dan u žanru :)

S druge strane to pokazuje koliko je važno kada je nešto generalno upakovano tako dobro da čovjeku te sitnice zapravo samo prolete kao normalne dok gleda, tek se kasnije dubljom analizom pojave ili ih i ne skontate sve dok vam neko treći ne ukaže na neke njih :) Bolje od ovoga ne može ;)
"Born in lust, turn to dust. Born in sin, come on in."

Bub

Post by Bub » 09 Nov 2010, 12:10

Meni to uopće ne smeta dapače zašto ne bi bilo.

Ako u "The Return of the Living Dead" zombiji mogu vikat brains i na radio stanicu pozivati da još ljudi dođu, te ako u "Land of the Dead" glavni zombie može imati pušku i pucati, Bub ima sposobnosti učenja, inficirani brzi zombiji mogu skakati, trčati, ako ste gledali starije voodoo zombije s kojim upravljaju isto mogu svašta radit etc...u stvari zombijima u podsvijesti ostaju neke stvari koje su radili jako dugo dok su bili živi, pa to znaju ponavljati ili se vračati na mjesta di su provodili dosta vremena. Ipak nije objašnjeno kako je došlo do apokalipse, a i ovo su moderni zombiji za razliku od onih od 30ih - 70ih godina.

Asfodel

Post by Asfodel » 09 Nov 2010, 14:25

Druga epizoda
To je to. Ono je bila korektna uvertira, a sada svršavanje :supz: Potpisujem Mistriju, kad je nešto ovakvo pred nama, pronalaženje razloga za sitničarenje je nešto na što neću obraćati pozornost (sve dok to nešto bude usitinu sitnica, bez beda ću popljuvati nešto zbilja loše)... A što se tiče spominjanja ljubavnog trokuta i nedajbože "sapuničarskog" elementa, ja ću stati na drugu stranu i reći da mi to ne smeta. Ne vidim u tome naznake neke sapunice. Izrazito je realistična situacija (itekako je), a gdje ima ljudi ima i međuljudskih odnosa. Odraditi seriju ne dotičući se uopće ljudi bilo bi neobično i nerealno.
SpoilerShow
To što šerifova žena se nateže malo s onim Karabatićem nije nikakav bed i na to ode 3 minute u epizodi koja traje 45 minuta. Tako da meni nije neki teret i nepodnošljivost.
I još samo da napomenem da je zakon to što su svi obični ljudi, nitko ne izgleda kao miss/mister svijeta i time pridonosi uživljavanju i realističnosti.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Bub

Post by Bub » 09 Nov 2010, 14:38

Ja sam rekao da ne bih volio da ode na tu stranu ljubavnog trokuta i sapunjare. Jesus jer moram uvjek objašnjavat i ići u detalje :zubifale:

Mada kad sam vidio najavu za treću epizodu neće biti tako, sviđa mi se. Opet kao i svaki normalni čovjek i njoj i njemu treba seks, pažnja, nježnosti etc...pogotovo u takvo vrijeme di ih je malo ostalo u post-apokaliptično doba.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 09 Nov 2010, 14:44

Asfodel wrote: A što se tiče spominjanja ljubavnog trokuta i nedajbože "sapuničarskog" elementa, ja ću stati na drugu stranu i reći da mi to ne smeta. Ne vidim u tome naznake neke sapunice. Izrazito je realistična situacija (itekako je), a gdje ima ljudi ima i međuljudskih odnosa. Odraditi seriju ne dotičući se uopće ljudi bilo bi neobično i nerealno..
potpisujem

Asfodel

Post by Asfodel » 09 Nov 2010, 14:49

@Bub - ne govorim ja tebi :lol: ..ne pamtim tko, al znam da je sigurno više od troje ljudi spomenulo tu temu. Samo iznosim svoje mišljenje kad su već svi pričali oko toga. Ne mislim oko toga razvezivati raspravu ili nešto :lol:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Bub

Post by Bub » 09 Nov 2010, 14:59

Asfodel wrote:@Bub - ne govorim ja tebi :lol: ..ne pamtim tko, al znam da je sigurno više od troje ljudi spomenulo tu temu. Samo iznosim svoje mišljenje kad su već svi pričali oko toga. Ne mislim oko toga razvezivati raspravu ili nešto :lol:
Ma okay, sve pet, nego me hvataju u zadnje vrijeme za svaki moj komentar, pa ono... :wink:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 09 Nov 2010, 15:31

ma ne smeta malo romantike u svakoj seriji :lol:

Horrorist

Post by Horrorist » 09 Nov 2010, 15:38

Druga epizoda možda i bolja od prve..
U svakom slučaju meni zanimljivije (a i već viđeno) da ima par zombija koji mogu uzet ciglu i udarat po staklu dok ga ne razbiju ili se popet preko ograde recimo.To pridonosi većoj napetosti (da ipak nisu svi toliko bezopasni) a i u okvirima zombie filmova i dalje realno.
Smeta mi što se na kraju serije ovaj put puno previše spoilalo pa se vidjelo da se rick našao sa obitelji.
Ja koji sam čitao strip znam da će se to desiti ali bi preporučio onima koji nisu da odmah prebace program po završetku (naravno ako gledaju ponedjeljkom na fox crime-u).
Malo o ljubavnom trokutu:
SpoilerShow
Prava santa barbara tek počinje,u stripu nije bilo toga po meni puno,neznam kako će biti na seriji,ali za mene je to ipak bio jako dobar element karakterizacije likova (najbolja od svih stripova koje sam čitao a čak i od većine knjiga)
Nekome će tih elemenata biti previše ali meni vjerujem ne.

:taunt:
When there is no more rooom in hell, the dead will walk the earth!

Jane Doe

Post by Jane Doe » 11 Nov 2010, 07:23

odgledala se jučer druga epizoda i čini mi se da će ovo biti jedna od najboljih serija. i mene malo smeta to ljubakanje (ali mene to svagdje smeta, ja sam čudak :zubifale: ), ono,
SpoilerShow
ak je prošlo mj. dana od kad joj je nestao muž, već je na drugog skočila, al ono, ok, druga je situacija u kojoj se nalaze a i poznato je iz prve epizode da se baš i nisu slagali, tako da ok.
eto, ja nisam vidjela najavu za treću pa, makar se sve činilo da ide u tom smijeru da nađe svoju obitelj, mislila sam da će možda još nešto ubacit, kako to obićno bude u serijama, pa to malo odgodit, al eto, ovdje vidim da će se ipak srest. e to će bit zanimljivo :D
zanima me i
SpoilerShow
što će bit s tipom koji je ostao na krovu, jer ga ne glumi neko nepoznato ime, tako da očekujem da neće odma krepat gore
uglavnom, super super :supz:
Image

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 11 Nov 2010, 11:01

Jane Doe wrote:odgledala se jučer druga epizoda i čini mi se da će ovo biti jedna od najboljih serija. i mene malo smeta to ljubakanje (ali mene to svagdje smeta, ja sam čudak :zubifale: ), ono,
SpoilerShow
ak je prošlo mj. dana od kad joj je nestao muž, već je na drugog skočila, al ono, ok, druga je situacija u kojoj se nalaze a i poznato je iz prve epizode da se baš i nisu slagali, tako da ok.
SpoilerShow
Kako sam ja to shvatio baš radi te prve diskusije iz prve epizode, meni djeluje da se ona već tada karala sa kompićem ;)

Post Reply