The Wicker Man (1973) - došao je i ovaj kultni klasik na red. Gledao ga samo jednom, i to davno i to znam da nisam ga skroz dobro zapamtio osim naravno one slavne scene. Ovo je film koji spada u mitsku kategoriju po meni, a to znači horor o kojem se nedovoljno priča (moj dojam), horor koji je poznat po reputaciji i kad se priča o njemu, priča se sa strahopoštovanjem. Na mali otok dolazi policajac u potrazi za nestalom djevojčicom i počne istraživati te nailazi na čudne ljude i još čudnije situacije. Mnogo lijepih žena u filmu među kojima su slavne Ingrid Pitt (hammer kraljica horora) i Britt Ekland (Bond djevojka) i seks simbol tog vremena. U filmu je naravno i jedan od najvećih horor glumaca, legendarni Christopher Lee koji glumi Lorda Summerislea na sebi svojstven način. Film je prožet sismbolikom, paganskim običajima, tmurnom atmosferom i hororom koji nam se polagano otvara pred očima. Zasluženo klasik, uživao sam.
8/10
UTJECAJ/ZNAČAJ - film ima velik utjecaj na pop kulturu. Ima čak i festival Wickerman u Škotskoj zbog tog filma. Iron Maideni imaju pjesmu istoimenog naziva. Film je dobio remake, postao kultan i vrlo vjerojatno najutjecajniji horor na podžanr folklornog horora. A+, A,
B+, B, C+, C
Dec, znam da obožavaš film pa si pogledaj ovaj dokumentarac o folk hororima ako kojim slučajem nisi
https://www.imdb.com/title/tt13938338/ ja još nisam, ali mi stoji zapisano otkad je izašao.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"