ono ne znam kaj ti je čudno s obzirom da je ljubavna priča skoro u centru radnje. jest da nije drama poput titanica,ali ima ljubavnu priču pa se time može implicirati da je ljubić makar je još k tome horror,akcijski i čak po kreatorima filma western.DeadDispatcher90 wrote:Ma zakon je film... Ali ne kužim čemu ga nazivati ljubićem??? Mislim, to sam sada pročitao na forumu i jedan kolega mi je prije dotičnog vremena također okarakterizirao "Near Dark" kao ljubić. Pa zar je svaki film ljubić? Mislim koji film nema ljubavni subplot?
Near Dark (1987.)
-
Unreal
Re: Near Dark (1987.)
- Decadentor
Fora film sa badass vampirima
Definitivno se isplati pogledat 7/10
@edit na neke sam se djelove fino nasmijao
@edit na neke sam se djelove fino nasmijao

- jigsaw
Ovo stalno izbjegavam pogledati, ali mislim da ću ovih dana odvojiti vremena.
- Wendigo
jebeno jeben film, vampiri su zakon, pogotovo henriksen i paxton. dva kultna glumca u takvom filmu!
jedino me smetalo ali sve ostalo rocks hard! 
elrania, imam neki feeling da bi ti se ovo dopalo. zbog mjesta radnje, ugođaja i tak to...
jedino me smetalo
SpoilerShow
ono izlječenje transfuzijom na kraju
elrania, imam neki feeling da bi ti se ovo dopalo. zbog mjesta radnje, ugođaja i tak to...
- Michel

Near Dark (1987) - ovo je godina iz koje imam najviše filmova na ovoj listi, a "Near Dark" je kultni neo western horor film sa romantičnom pričom a režiran je od Kathryn Bigelow kao njezin drugi film. James Cameron joj je pomogao oko ovog filma u smislu da joj je preporučio neke glumce koji su glumili u filmu "Aliens". Tako je ona složila ovaj film koji se uvijek izdvajao od drugih vampirskih filmova tog desetljeća kao što su "Fright Night" i "The Lost Boys" i uz ovaj film može se reći da se radi o nekoj neslužbenoj vampirskoj trilogiji 80-ih. Film počinje sa Calebom koji upoznaje prekrasnu Mae i ona ga pretvori u vampira. Upozna ga sa svojom vampirskom obitelji gdje su Severen (fenomenalni Bill Paxton), Homer (mali klinac koji je pretvorio Mae), Jesse (izvrsni Lance Henriksen) i Diamondback (Jesseova ljubavnica). Atmosfera je pogođena, glumci su pogođeni pogotovo Lance i Bill koji su tako uživali u ovome. Mislim, čitao sam njihove improvizacije i da su ostali u liku te su tako izlazili vani. Jedne večeri ih je policija zaustavila i taman su policajci htjeli izvući pištolj ali su onda skužili da su glumi, ali dajte zamislite Amerika 80-ih, vi ste policajac i vidite dvojicu muškaraca u toj odjeći koju su imali, Henriksen s ogromnim noktima i spaljeni Paxton
UTJECAJ/ZNAČAJ - rekao bih da je redefinirao vampirski žanr s realističnim, brutalnim i prizemljenim pristupom, za razliku od elegantnih, klasičnih vampira. Ideja da vampiri nisu samo zli, nego i emocionalno složeni, utjecala je na kasnije vampirske horor filmove koji su imali romantiku. I naravno postao je kultni film i često citiran. “It’s finger‑lickin’ GOOD!” A+, A, B+, B, C+, C
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- John_Ryder