+ 1. Meni je čak bilo žao što je prešao na takve spektakle (ionako radi samo copy paste filmove) umjesto da se drži takvih krvavih horor komedija.dr_gonzo wrote:Definitivno se slažemMichel wrote:Braindead (1992) - jedna od najluđih i najboljih horor komedija ikad snimljenih. Zombiji, scena za ručkom, dijete u parku, borbe, sve su to legendarne scene koje je ovaj kultni klasik dao. Uz izvrsne maske za ovakav low-budget film i izvrsnu Jacksonovu režiju jednostavno film za pamćenje. I ne mogu se otet dojmu kako bi film danas izgledao uz CGI efekte uvjerljivo najbolji Jacksonov film (bježim prije nego što me LoTR fanovi napadnu )
8========-o/(==========o (8.5/10)
Braindead aka Dead Alive (1992)
- john_constantine
Re: NOVI ZELAND
Michel puši karu.
-
Re: Braindead aka Dead Alive (1992)
prvi put sam ovo danas gledao uživao sam u svakoj minuti .... i da bolji je nego bad taste
:supz: :supz:
- Djuro
Najbolji njegov film......nadam se samo da ovo ne čitaju LOTR fanovi
-
da, sigurno najbolji
eto možda nas ima više od LOTR fanova
eto možda nas ima više od LOTR fanova
- Asfodel
Evo, ima nas još
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Decadentor
Bogohulnici, sve ce vas stic bozja pravda!
-
nisam volio lotr dok mi jedna cura nije toliko fanatično pričala o tom filmu da sam polako počeo kopat o čemu priča , ili mi se cura sviđa više nego film
:supz: :supz:
- Michel
Braindead (1992) - još jedan zombie film, ali još žešći splatter. Ovaj film je poznat po mnogo čemu, ali prvo kao najkrvaviji film ikada snimljen. Poznat je po tome i da ga je režirao Peter Jackson. Radnju filma je teško prepričati jer se mora pogledati da bi se vjerovalo onome čemu svjedočimo, ali u malom gradiću ljudi se počnu pretvarati u zombije. Sve kreće od njegove majke. Kao i na prvo gledanje, uživao sam jednako i na drugo. Film je prepun legendarnih scena od scena sa pudingom, lovljenja djeteta, karate/kung fu svećenika do završne krvave borbe. Plejada nevjerojatnih likova, izvrsne koso izravne režije Jacksona i film je uživancija. Teško ga je ocijeniti jer nije niti malo ozbiljan, odlazi u trash, ali sve funkcionira. 8.2/10
UTJECAJ/ZNAČAJ - film nije zaradio, podbacio je. No, od izlaska film je zaradio nešto puno bolje, a to je kultni following gdje je citiran, priča se o njemu i utjecao je na Pegga i njegov Shaun of the Dead iako je danas Shaun of the Dead nešto utjecajniji film što je pravi primjer da je učenik prešišao učitelja. Osim svega toga, pružio je jedne od najboljih praktičnih efekata u 90-ima. A+, A, B+, B, C+, C
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"