Uloge:
Paul Kelman (Jessie 'T.J.' Hanniger)...........Lori Hallier (Sarah)
Neil Affleck (Axel Palmer).............................Keith Knight (Hollis)
Alf Humphreys (Howard Landers)................Cynthia Dale ... (Patty)
SADRŽAJ:
"- U gradiću Valentine Bluffs, Nova Scotia se nakon 20 godina ponovo priređuje zabava za Valentinovo. I dok se svi u rudarskom mjestašcu veselo pripremaju, duh prošlosti se vraća na naplatu. Zbog nesreće koja se dogodila u obližnjem rudniku 1960 godine, kada su ljudi zasluženi za osiguranje prije vremena otišli na zabavu ne provjerivši jesu li svi izašli iz rudnika, pa se dogodio odron gdje je odsjećeno nekoliko rudara.
Nakon par dana misije spašavanja, samo je jedan od rudara preživio hraneći se ostacima svojih drugova. Bio je to Harry Warden, koji zbog preživljenog šoka završava u psihijatrijskoj bolnici... No, on sam se zarekao da će se svaki put vraćati ako stanovnici gradića budu slavili Valentinovo. Ubrzo ljudi počnu nestajati i ljude na zabavi očekuje kravava noć...jer Harry Warden dolazi uzeti svoj danak u krvi."
O filmu:
- Ah, slasheri. Kako su bili predivni u 80-tima. Mislim da su mnogi horor obožavatelji zasigurno čuli za ovaj film, ali rijetki su ga pogledali (a oni koji su ga gledali vjerujem da nisu bili te sreće da gledaju uncut verziju).
Najprije ću odmah spomenuti da ovaj film nije došao iz SAD-a nego iz Kanade, te ga ja prvenstveno gledam kao zaseban film nego (kako neki kažu) na preočiti 'rip-off' "Petka 13-tog" (doduše film ima par dodirnih točaka sa dotičnim filmom, ali to je više plus nego minus; hej radnja filma se događa i tijekom petka 13-tog...), jer nemojmo zaboraviti da se Jason pojavio tek u drugom nastavku Petka 13-tog (točnije 01. ožujka, 1981 godine) pa se ovdje sigurno ne može govoriti o nekom kvazi 'rip-offu'... (dr_gonzo)
- Ovo je old school slasher i moram reći jedan od najboljih te vrste... (HorrorHR)
- My Bloody Valentine je jako dobar slasher uz kojieg ćete se dobro zabaviti... (WELCOME TO THE HELLWORLD)
- Vrlo dobar slasher iz 80tih, koj neče razočarati fanove žanra , dapače radi se o jednom od boljih slashera u to vrjeme. (Unrel)
imdb ocjena: 5.4/10 (1,997 glasova)Recenzije:
HorrorHR
unrelmovieworld.blog.hr
dextermorgan.blog.hr
HororFilm Playground predstavlja...