AvP 2: Aliens vs. Predator

Mjesto za horore iz novog milenija.
Post Reply
Vorador

Post by Vorador » 31 Dec 2007, 13:58

Nisu baš bajne reakcije na film koliko vidim.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 31 Dec 2007, 16:11

Ma največa je kritika moja kad pogledam film...za koliko sam dobrih filmova čuo loše kritike, a ono kasnije kad pogledam filmovi i više nego dobri...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Vorador

Post by Vorador » 31 Dec 2007, 16:21

ma naravno. ali već vidim da je ovo šrotina. ne moram ni gledati. imam njuh za takve stvari. :lol:

Clayman

Post by Clayman » 02 Jan 2008, 18:00

Nemam prevelika očekivanja, ali mislim da nemože biti lošiji od prvog ni da hoće.

A$H

Post by A$H » 02 Jan 2008, 18:08

Kazu za Fangoriu--We want to make...more of a small horror film,like wath Ridley Scott did on the original Alien.

:rotflmao: :lolcina: :kasapljenje: :rotflmao: :lolcina: :kasapljenje:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

metallicat

Post by metallicat » 03 Jan 2008, 00:59

A$H wrote:Kazu za Fangoriu--We want to make...more of a small horror film,like wath Ridley Scott did on the original Alien.

:rotflmao: :lolcina: :kasapljenje: :rotflmao: :lolcina: :kasapljenje:
:pointlaugh: :rotflmao: :rotflmao:
Image

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 03 Jan 2008, 01:07

Vidi se da su film radili fanovi serijala, ali koji nemaju tu dušu da uhvate bit takvih serijala, nego ponavljaju scene iz prijašnjih Alien i predator dijelova, kao nekakva posveta, al ustvari to loše ispada...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Unreal

Post by Unreal » 03 Jan 2008, 08:55

dr_gonzo wrote:Vidi se da su film radili fanovi serijala, ali koji nemaju tu dušu da uhvate bit takvih serijala, nego ponavljaju scene iz prijašnjih Alien i predator dijelova, kao nekakva posveta, al ustvari to loše ispada...
Ma to najviše mrzim kod fanova. :roll: Mislim kaj mene briga jesi li ti fan ako ne znaš kaj treba dobro napraviti u filmu. BTW moram priznati da izbor redatelja,glumačke postave i scenarista nije bio nekaj. Mogli su puno bolju ekipu za film nači da su uzeli više vremena.

Vorador

Post by Vorador » 03 Jan 2008, 13:06

Unreal wrote:
dr_gonzo wrote:Vidi se da su film radili fanovi serijala, ali koji nemaju tu dušu da uhvate bit takvih serijala, nego ponavljaju scene iz prijašnjih Alien i predator dijelova, kao nekakva posveta, al ustvari to loše ispada...
Ma to najviše mrzim kod fanova. :roll: Mislim kaj mene briga jesi li ti fan ako ne znaš kaj treba dobro napraviti u filmu. BTW moram priznati da izbor redatelja,glumačke postave i scenarista nije bio nekaj. Mogli su puno bolju ekipu za film nači da su uzeli više vremena.
Ma da im je stalo do toga da film bude OK a ne samo da zarade hrpu para našli bi oni bolju ekipu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 04 Jan 2008, 12:27

Idem ga gledati sad za nekih pola sata na novinarsku projekciju pa se vratim i napišem kakav je meni...ako to kome šta znači hehe... 8) :twisted: :D :D

A$H

Post by A$H » 04 Jan 2008, 12:59

Dragonrage wrote:Idem ga gledati sad za nekih pola sata na novinarsku projekciju pa se vratim i napišem kakav je meni...ako to kome šta znači hehe... 8) :twisted: :D :D
a mogao si nas sve pozvat :lol:

la terza madre

Post by la terza madre » 04 Jan 2008, 13:02

di sta kamo kuda?? kakva novinarska projekcija??
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun-1.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/aliencat.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun2.gif[/img]

Dragonrage

Post by Dragonrage » 04 Jan 2008, 15:22

Dakle...pogledah ga i mogu reći da je meni osobno duplo bolji od originala, ako ne i troduplo.

Ovako...ovaj nastavak je mnogo siroviji, mračniji, brutalniji, dinamičniji...sve u svemu jako dobar (vizualni) mix Predatora 1, Predatora 2 i Aliensa. Ima mnogo referenci na te filmove...od nekih kadrova koji su identični kadrovima iz prijašnjih filmova, nekih situacija, pa čak i nekih rečenica (negdje pred kraj jedna od likova se recimo ostalima zadere "Get to the chopper!" ), a tu je i jako dobar mix muzike iz Predatora i Aliena.
Sama priča zapravo i ne postoji, te se film na kraju krajeva svodi na 86 min. klanja sa podosta rupa u "radnji". Doduše pratimo dvije radnje, jedna je ta kako Predator tamani Aliene i uništava sve moguće tragove njihovog boravka ovdje a druga je ta kako se grupica ljudi pokušava izvuči iz grada i pri tome također tamane Aliene, ali i ovi bome njih. Hvala Bogu ovaj puta ljudski likovi nisu tako iritantni (zapravo meni nisu uopće bili iritinatni), te s početka su se redatelji čak potrudili malo nas upoznati sa njima, iako nisu s time daleko stigli jer je ubrzo počelo mrcvarenje. Ta skupina ljudi na momente djeluje ko skupina marinaca iz Aliensa. Naoružani su, kasnije nabave i vozilo - oklopnjak, a skupinu predvode muški i ženski lik - asocijacije na Ripley i Cpl. Dwaynea Hicksa.
Predator je pak s druge strani totalni killing machine, i zbilja ga je fora vidjeti kako se na početku oprema poput Schwazeneggera u Commandu, a onda kasnije koristi tu opremu na sve moguće načine dok ubija Aliene...ko Rambo. Ako ih nije pobio 20-ak u cijelom filmu, što sa svojim topom (kojeg kasnije preoblikuje u cool kuburu), što sa kopljem, što sa biče a što gloruk...onda nije pobio ništa.
Režija je na momente pomalo traljava, kao i montaža te odaje dojam da je u rukama nekoga iskusnijeg ovo mogao biti bolji film. No i ovako je posao odrađen sasvim pristojno...barem nema slom motiona, bullet time efekta i tome sličnoga kao u prvom filmu.
Sve u svemu mislim da će ljubitelji gora, nasilja, akcije, Aliena i Predatora biti zadovoljni...toga ima na pretek. Ako tražite neš ozbiljnije sa nekakvom radnjom a da uključuje Predatore i Aliene...pogledate ponovno Predatora i prva dva Aliena.

Kod mene 3,5/5 (iako sam se dvoumio čak i oko 4/5, ali nećemo pretjerivati za sada hehe)

A$H

Post by A$H » 04 Jan 2008, 15:33

posto je tebi tako dobar onda bude i meni.. :lol:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 04 Jan 2008, 15:36

Dragonrage :prayer:

Došao sa godišnjeg i odmah na neke ekskluziva kino projekcije ;)

Post Reply