Hello, Ms. Cobel - evo napokon i ja pogledao. Ispričavam se svim ljudima, dobio sam toliko poruka da kažem mišljenje o prvoj epizodi jer ljudi traže odgovore, a čitali su moje teorije o prvoj sezoni pa evo da vas obavijestim krenulo je, družit ćemo se. Što reći o prvoj epizodi? Jako dobra, meni ovo bilo prezanimljivo. Onaj početak kada Mark trči pa kada je nezadovoljan sa novim timom i povratak starom timu pa gospodin Milchick (oh kako je taj tip jeziv) i njegov propagandni filmić. Znam, niste tu radi ovog već radi teorija pa ajmo malo.
imam dvije glavne potencijalne teorije.
Nitko od njih nije odbio vratiti se, nego je Lumon odbio iz političkih razloga. Mark je, iz gore navedenih razloga, vjerojatno bio vrlo uporan oko povratka na posao i trebalo je oko 5 mjeseci da ih natjera da pristanu. Ako su Irving i Dylan također izrazili želju da se vrate i samo su odbijeni, ne bi bilo teško nazvati ih i reći "hej, vaše pozicije su ponovno slobodne, želite li se vratiti?" a ako su rekli ne, mogli su samo baciti 0 na svoju plaću (budući da, iz nepoznatih razloga, čini se da Odbor želi Marka u uredu do te mjere da su bili spremni pokoriti se njegovim zahtjevima i vratiti njegov stari tim )
Ništa što smo vidjeli u Epizodi 1 nije onako kako se čini. Mislim da je vrlo znakovito da Outiese nismo vidjeli niti jednom u toj epizodi i malo oklijevam uzeti Milchika zdravo za gotovo - koliko znamo, bio je vikend, a ne 5 mjeseci. Mislim da je moguće da je ovaj povratak na posao neka vrsta fasade za nadgledanje Marka, a možda se ta epizoda nije stvarno dogodila (u Markovoj glavi, na podiju za testiranje itd. itd.)
Čini mi se da je Lumon uključen u neko kloniranje, prilično sam siguran u to.
Zanimljivo i ovo
Helena immediately asks about the location of the other innies after exiting the elevator
Helena was the last person out of the elevator
Helena points out that the cameras were removed when Dylan and Mark first discuss the possibility of microphones
Helena repeats Milchick's assertion that there are no cameras or microphones
Helena encourages Irving to share what happened to him "even if it's bad"
Helena lies about her innie's experience during the overtime contingency plan
Helena asks Mark if he's okay after hearing his story, seemingly to undermine him with the other innies
Helena's story about what she saw in the outside world was the only one filmed using a "circling" shot which can be used to imply surveillance
Helena struggles to turn on her Lumon monitor, and the camera focuses on this moment
8/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"