"Meni isto nije sjeo ovaj film. Atmosfera je stvarno dobra, ali ostatak mi nije sjeo. Što se tiče precjenjenosti. U smislu najvećeg horor redatelja shvaćam pošto ga se svako malo spominje da to je. Meni osobno i je. Ne znam, ne vidim ko mu je blizu. Romero ima zombije i to dva odlična filma, ali to je to. Zabavni creepshow. Craven ima jedan odličan film (NOES), Scream serijal mi je uvijek bio slab i brda imaju oči je dobar film. Ostalo nije vrijedno spomena.
Cormana ne računam. Del Toro prekičast. Ovi novi nezanimljivi izuzev par redatelja. Hooper mi je odličan recimo. TCM, Salem s Lot odlični i Poltergeist i Lifeforce dobri. Talijani Argento/Bava/Fulci su mi dobri sa odličnom atmosferom i jesu kičast, ali za razliku od Del Tora puno mi to bolje naprave.
Cronenberg mi je isto odličan. Ok, ima mi samo jedan odličan film (The Fly) i svi ostali HORORI su mi dobri, ali kako stvara tu uvrnutu priču mi je odlično. Stvarno kralj body horora.
I to je to. Ima ih još, ali ovi mi se ističu. I sad na kraju ostaje Carpenter i kužim ako je nekome precijenjen jer ga većina stavlja kao najboljeg. Moji razlozi su 3 remek djela horor žanra i 3 dobra horor filma. The Thing, Halloween i u raljama ludila. I dobri the fog, christine i vampiri.
They live, postaja 13, bijeg iz new yorka su mi isto jako kvalitetni filmovi, ali to nisu horori. Dakle, tip ima 9, 10 kvalitetnih filmova i od toga 3 horor remek djela. Govorim za sebe naravno.
I zato ne vidim nekog drugog na prvom mjestu. Carpenter mi baš ima savršenu atmosferu i maštovitost.
Polanskog sam zaboravio koji ima čak 4 horor filma

A najsmješnije od svega je što su mi najbolji horor filmovi od ne-horor redatelja

Spielberg, Hitch, Kubrick i Scott."
I još nešto. Imao sam samo 10 opcija i desetu samo stavio "neko drugi" jer sam mogao bez problema još nekoga navest, ali nekako mislim da ovih 10 su nam najbliži, a da li su najbolji ili najvažniji, to ćemo vidjeti. Ima 3 opcije za glasanje da bude što zanimljivije

Whale, Corman, brat od Bave, Jacques Tourneur, oni su samo od nekih koje nisam stavio u anketu zbog tih 10 opcija. Tourneur recimo ima iza sebe Night of the Demon, I Walked with a Zombie, Cat People, The Leopard Man. Znači, prilično poznate klasike. Evo, baš sam prošli tjedan pogledao Night of The Demon i bio mi je jako dobar/odličan. Whale također ima dosta klasika.
Uglavnom, to je to

Glasao za Carpentera, Hoopera i Argenta.