Remakeovi horror filmova
- HorrorHR
- Site Admin
Remakeovi horror filmova
Što mislite o remakeovima - dali ima nekoga tko se veseli po defaultu remakeovima horror filmova?
Po meni remake znači samo $$$ ... Rijetko da ima neke strasti i da se napravi nešto stvarno dobro...
Baš malo gledam od novijih najjači je definitivno Dawn of the Dead. Sviđao mi se i "House on Haunted Hill" (original ima ono nešto u sebi, ali nekako mi je bio nedorečen). Prvo mjesto među najglupljima mi je The Fog...
Po meni remake znači samo $$$ ... Rijetko da ima neke strasti i da se napravi nešto stvarno dobro...
Baš malo gledam od novijih najjači je definitivno Dawn of the Dead. Sviđao mi se i "House on Haunted Hill" (original ima ono nešto u sebi, ali nekako mi je bio nedorečen). Prvo mjesto među najglupljima mi je The Fog...
- HorrorHR
- Site Admin
da zaoravih, poanta cijelog posta je bila da se napravi unificrano mjesto za raspravu o remakeovima u globalu a potaknulo me to što su objavili da je Scanners remake dobio redatelja i scenarista ( http://www.horrorhr.com/kultni-cronenbe ... va-remake/ )
- john_constantine
- horkolerbus
- Deimos
- horkolerbus
- john_constantine
Nisi znao da je The thing remake? Ne znam točno kako se zove u originalu, ali thing je remake jednog crno bijelog horora slične tematike, samo što stvorenje pije krv ljudima, ako se ne varam.horkolerbus wrote:a koji je to remake od the thing ? prvi put cujem
Mislim da je riječ o ovom filmu - http://former.imdb.com/title/tt0044121/
Michel puši karu.
- horkolerbus
- Zombiemachine
- Mairosu
- Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena
Ne volim kada neko ceni Carpenterov The Thing kao remake, iz cistog razloga jer je to adaptacija knjige, kao i The Thing From Another World. Za razliku od filma iz 50tih, Carpenterova ekranizacija se dosta vernije drzi knjige - da kazemo odmah da je glavni faktor promenjen, u starijoj ekranizaciji monstrum je fizicko cudoviste sa telom itd., dok je u novom filmu monstrum "parazit". Ta dva filma, sem cinjenice da im se radnja odigrava na istom mestu, stilski nemaju puno veze.
Sa druge strane, duple adaptacije se mogu smatrati rimejkovima. Evo opet Carpenter, i ovaj put Village of the Damned - stilisticki, taj film je totalno iskopiran original, bez nekih preteranih dorada i obrada.
Sa druge strane, duple adaptacije se mogu smatrati rimejkovima. Evo opet Carpenter, i ovaj put Village of the Damned - stilisticki, taj film je totalno iskopiran original, bez nekih preteranih dorada i obrada.
- Deimos
Mairosu wrote:Ne volim kada neko ceni Carpenterov The Thing kao remake, iz cistog razloga jer je to adaptacija knjige, kao i The Thing From Another World. Za razliku od filma iz 50tih, Carpenterova ekranizacija se dosta vernije drzi knjige - da kazemo odmah da je glavni faktor promenjen, u starijoj ekranizaciji monstrum je fizicko cudoviste sa telom itd., dok je u novom filmu monstrum "parazit". Ta dva filma, sem cinjenice da im se radnja odigrava na istom mestu, stilski nemaju puno veze.
gle, kako god gledaš - remake je. ovaj je bio prije i to je to.
isto bi tako mogli diskutirat za batman : početak, koji je u stvari remake cijelog serijala u nešto ozbiljniju notu, koji je zapravo remake serije.
tak i sa the thingom
-
pinhead.bih
O Remakeu
Ja lično sam protiv ponovne obrade najčešće kultnih filmova koji vrlo rijetko budu na visini originala pa čak i ovi koji i nisu loši kao Dawn of the dead i Hills have eyes su totalno novi filmovi koji i pored toga što su dobri ne slijede baš striktno temu i poentu starih verzija istih filmova.Jedina relativno pozetivna strana remake-a je ta što će mlađi gledaoci koji nisu imali priliku gledati originale dobiti time priliku da vide neke od kultnih filmova jer oni su između ostalog ciljana publika takvih pothvata!!!
CREATURE FROM MIDIAN LAND
- Deimos
Re: O Remakeu
pa većina novih remakeova ide na neki novi kut. ne znam baš za neki da je "vjerno" pratio original. mislim da su skoro kod svih promijenjeni krajevipinhead.bih wrote:Ja lično sam protiv ponovne obrade najčešće kultnih filmova koji vrlo rijetko budu na visini originala pa čak i ovi koji i nisu loši kao Dawn of the dead i Hills have eyes su totalno novi filmovi koji i pored toga što su dobri ne slijede baš striktno temu i poentu starih verzija istih filmova.Jedina relativno pozetivna strana remake-a je ta što će mlađi gledaoci koji nisu imali priliku gledati originale dobiti time priliku da vide neke od kultnih filmova jer oni su između ostalog ciljana publika takvih pothvata!!!