Daj mi nađi neku poveznicu filmova Kad jaganjci utihnu, Saw i Seven.

Kad jaganjci utihnu je više triler s elementima horora, ali nema onako pravih serijskih ubojstava i to, nego više nadmudrivanje, ucjene, otkrivanje tajni da bi se došlo do ubojice. Saw je film s rupama (kako stalno spominju, makar ne znam koje) o serijskom ubojici koji ima razne zamke samo da bi dokazao nešto, ali nije imao baš nekakav cilj da postigne nešto, da postane poznat koliko se sjećam. A Seven je bio dokaz ubojice koji je htio napraviti remek djelo.
Kad jaganjci utihnu - odlično režiran triler s sjajnom glumicom, a Athonky hophinks (mah, nikako ne mogu napisati točno njegovo ime i prezime) je isto odličan. Scena kada pobjegne iz rešetke je prejebena, naročito ono za oderanim licem i bolničkim kolima. Manhunter još uvijek nisam uspio pogledati, pa ne znam da li je Brian Cox bolji od Athonkya, ali sigurno undying ne zna da je manhunter Michaela Manna prvi film s Hannibalom Lecterom, ali je prošao neslavno u kinima i onda je tek poslije jaganjca postao kultni film. A nastavak je dosta loš i mlaka obrada brutalne knjige. A knjiga Crveni zmaj je isto dosadan i razoćaravajuć.
SAW - ja sam baš u tom filmu potpuno uživao. Nisam primijetio nikakve rupe

, jedino je bilo predvidljivo da onaj koji ih promatra kroz kameru nije pravi serijski ubojica. A film mi je bio vrlo zanimljiv i napet do samog kraja, a obrati su mi se jako dopali, posebice završni. Potpuno sam zanemario onaj detalj. A zamke su bile prejebene, naročito ona za sefom, svijećem i lozinkama. A kraj odličan. Drugi dio mi je baš zato bio loš - previše iritatnih glumaca u već izlizanoj temi, nedostatak onakvih zamki (samo ona na početku filma), šugavi serijski ubojica, predvidljivi i naivni obrat, uobičajeni detektiv i opaka kučka, i tako par solidnih obrata, ali sve su bile predvidljive. A scena s iglama je dobra, ali bezvezna. A scena kada si onaj opaki zareže kožu, već sam mislio odustati od gledanja zbog takvih gluposti. Treći dio nisam gledao, ali ako ima samo maštovitih zamki, ok.
Seven - jedan od najprejebenih filmova za koji mi je časopis Total film pokvario završetak. Više puta je spominjao kutiju, a u razgovoru s glumicom u tom filmu je spomenuo kutiju u glavu i sve mi se zajebalo. Gamad. Ista stvar i za Village i još neke filmove. A Brad pitt je odličan kao i Morgan Freman. Čak je bilo neobično gledati ga kako se smije u jednoj jedinoj sceni. A i tko kaže da te filmovi ne mogu ničemu naučiti? tih 7 grijeha sam naučio u tom filmu, nego na satu vjeronauka gdje to uopće nisu niti spomenuli. A ubojstva su odlično režirana iako mi smeta što nisu previše otvoreno prikazana, npr. prejebena scena s oštrim umjetnim penisom i zaraženom prostitutkom. A najezovitije je objašnjenje da je učinio uslugu drugima kad je ubio nevažne osobe kao lopova, zaraženu kurvu i sve to... A završetak je legenda. A i odlična mračna atmosfera.