Tale of the Body Thief
- Boby
Tale of the Body Thief
Znam da će ovaj topic dugo čamiti prazan budući da se film nije počeo ni snimati već je u fazi pripremanja ali tak sam happy da sam ga morao otvoriti. Ovaj film se snima prema romanu Anne Rice i dio je književnog ciklusa tzv. "Vampirskih Kronika" iz kojih je proizašao "Intervju s Vampirom" i "Kraljica Prokletih". Dok je kraljica teško sranje, intervju mi je najbolji vampirski film koji se ne bavi Drakulom.
"Tale of the Body Thief" ponovno vraća Toma Cruisea u ulozi vampira Lestata (glavnog lika vampirskih kronika). Ako je itko gledao intervju može se složiti da je Cruise ostvario jednu od najboljih uloga karijere i utjelovio jednog od najboljih filmskih negativaca a usudio bih se reći i najboljeg vampirskog lika ak izuzmemo nedostižnog Drakulu.
Pa ovak, ovdje bismo mogli raspravljati ne samo o ovom filmu već i o prethodna dva, likovima iz cijelog serijala, Anne Rice, njezinim dijelima. Valjda nisam ovdje jedini koji cijeni njezine radove
"Tale of the Body Thief" ponovno vraća Toma Cruisea u ulozi vampira Lestata (glavnog lika vampirskih kronika). Ako je itko gledao intervju može se složiti da je Cruise ostvario jednu od najboljih uloga karijere i utjelovio jednog od najboljih filmskih negativaca a usudio bih se reći i najboljeg vampirskog lika ak izuzmemo nedostižnog Drakulu.
Pa ovak, ovdje bismo mogli raspravljati ne samo o ovom filmu već i o prethodna dva, likovima iz cijelog serijala, Anne Rice, njezinim dijelima. Valjda nisam ovdje jedini koji cijeni njezine radove
-
Unreal
- dodo
Meni je odličan intervju s vampirom.Kraljica prokletih ok.Unreal wrote:Hmmm Intervju s Vampirom sam gledao samo početak.Sada ne znam dali mi je film mi bio dosadan ili nisam imao volje da ga pogledam do kraja.
Kraljica Prokletih sam isto gledao samo početak i taj film mi je bio dosadan i loš pa sam ga prestao gledati .
- Boby
Meni je kraljica ugasila bilo kakvu želju za daljnim ekranizacijama Anne Rice; oba filma su tako suprotna jedna drugom da je teško povjerovati da proizlaze iz iste priče i da se neki likovi ponavljaju budući da karakterizacije likova u kraljici gotovo ni nema. Jedino što ne mogu izbiti iz glave vezano za kraljicu je naslovnica; sjećam je se kao da sam ju jučer vidiododo wrote:Meni je odličan intervju s vampirom.Kraljica prokletih ok.Unreal wrote:Hmmm Intervju s Vampirom sam gledao samo početak.Sada ne znam dali mi je film mi bio dosadan ili nisam imao volje da ga pogledam do kraja.
Kraljica Prokletih sam isto gledao samo početak i taj film mi je bio dosadan i loš pa sam ga prestao gledati .
- Wendigo
također.dodo wrote:Meni je odličan intervju s vampirom.Kraljica prokletih ok.Unreal wrote:Hmmm Intervju s Vampirom sam gledao samo početak.Sada ne znam dali mi je film mi bio dosadan ili nisam imao volje da ga pogledam do kraja.
- dodo
Kraljica prokletih kao film mi je ok ali ništa posebno i nemože se niti malo usporediti s intervjuom koji je odlično napravljen.Boby wrote:Meni je kraljica ugasila bilo kakvu želju za daljnim ekranizacijama Anne Rice; oba filma su tako suprotna jedna drugom da je teško povjerovati da proizlaze iz iste priče i da se neki likovi ponavljaju budući da karakterizacije likova u kraljici gotovo ni nema. Jedino što ne mogu izbiti iz glave vezano za kraljicu je naslovnica; sjećam je se kao da sam ju jučer vidiododo wrote:Meni je odličan intervju s vampirom.Kraljica prokletih ok.Unreal wrote:Hmmm Intervju s Vampirom sam gledao samo početak.Sada ne znam dali mi je film mi bio dosadan ili nisam imao volje da ga pogledam do kraja.
Veselim se novom nastavku koji če nadam se biti približno barem isto tako uspješan kao intervju.
-
GreenHornet
- Boby
Ja se nadam da bude budući da se Tom Cruise vraća; za Brad Pitta sumnjam a za Kirsten Dunst vjerujem da neće moćidodo wrote:Kraljica prokletih kao film mi je ok ali ništa posebno i nemože se niti malo usporediti s intervjuom koji je odlično napravljen.Boby wrote:Meni je kraljica ugasila bilo kakvu želju za daljnim ekranizacijama Anne Rice; oba filma su tako suprotna jedna drugom da je teško povjerovati da proizlaze iz iste priče i da se neki likovi ponavljaju budući da karakterizacije likova u kraljici gotovo ni nema. Jedino što ne mogu izbiti iz glave vezano za kraljicu je naslovnica; sjećam je se kao da sam ju jučer vidiododo wrote: Meni je odličan intervju s vampirom.Kraljica prokletih ok.
Veselim se novom nastavku koji če nadam se biti približno barem isto tako uspješan kao intervju.
Filmovi nisu za usporedbu i to je šteta; bili bi da je Rice u kraljici ponovila ulogu scenarista a Neil Jordan redatelja. Ne kužim zakaj nisu; nije da bi izlizivali priču budući da su joj knjige uvijek sviježe i pune novina
- dodo
Pit i Kirsten nisu toliko ni važni glavno da je tomo prihvatio ulogu i da se nastavlja po knjiziBoby wrote:Ja se nadam da bude budući da se Tom Cruise vraća; za Brad Pitta sumnjam a za Kirsten Dunst vjerujem da neće moćidodo wrote:Kraljica prokletih kao film mi je ok ali ništa posebno i nemože se niti malo usporediti s intervjuom koji je odlično napravljen.Boby wrote: Meni je kraljica ugasila bilo kakvu želju za daljnim ekranizacijama Anne Rice; oba filma su tako suprotna jedna drugom da je teško povjerovati da proizlaze iz iste priče i da se neki likovi ponavljaju budući da karakterizacije likova u kraljici gotovo ni nema. Jedino što ne mogu izbiti iz glave vezano za kraljicu je naslovnica; sjećam je se kao da sam ju jučer vidio
Veselim se novom nastavku koji če nadam se biti približno barem isto tako uspješan kao intervju.![]()
Filmovi nisu za usporedbu i to je šteta; bili bi da je Rice u kraljici ponovila ulogu scenarista a Neil Jordan redatelja. Ne kužim zakaj nisu; nije da bi izlizivali priču budući da su joj knjige uvijek sviježe i pune novina
- Boby
Slažem se da nisu toliko važni; jedino mi je žao kaj se o ovom serijalu nije vodilo brige koliko se je o Harry Potteru ili Gospodaru Prstenova koji su se snimali ili se još snimaju u kraćim vremenskim razmacima s istom glumačkom ekipom.
Ovaj serijal je imao veliki potencijal jer se radnja proteže kroz čitavu ljudsku povijest, vampiri nastaju u drevnom Egiptu, djeluju u na područjima antičkog Rima i Venecije, te u srednjevjekovnom Carigradu i Kijevu, pojavljuju se u baroknom Parizu, New Orleansu kao i na ulicama današnjeg Los Angelesa a svega je desetak ključnih likova. Šteta kaj nitko nije imao želju komercijalizirati ideju koja je po meni zanimljivija od ostalih koje su utemeljene na književnom serijalu
Ovaj serijal je imao veliki potencijal jer se radnja proteže kroz čitavu ljudsku povijest, vampiri nastaju u drevnom Egiptu, djeluju u na područjima antičkog Rima i Venecije, te u srednjevjekovnom Carigradu i Kijevu, pojavljuju se u baroknom Parizu, New Orleansu kao i na ulicama današnjeg Los Angelesa a svega je desetak ključnih likova. Šteta kaj nitko nije imao želju komercijalizirati ideju koja je po meni zanimljivija od ostalih koje su utemeljene na književnom serijalu
- dodo
Kad klnci danas vole gledati takve filmove pa onda moraju radit na brzinu da ih zadovolje a stvar je u parama ni u čemu drugom.Kad bi iskomercijalizirali serijal o vampirima možda i nebi bio tako dobar.zar ne vidiš kako je ispao kraljica prokleti.Boby wrote:Slažem se da nisu toliko važni; jedino mi je žao kaj se o ovom serijalu nije vodilo brige koliko se je o Harry Potteru ili Gospodaru Prstenova koji su se snimali ili se još snimaju u kraćim vremenskim razmacima s istom glumačkom ekipom.
- Boby
Naravno, kao polaznu točku uzeo sam intervju tak da ovakva kraljica ne bi bila ni snimljena. Jedina zamjerka za intervju mi je odabir Banderasa za ulogu Armanda. Armand je jako feminiziran lik i bilo bi komično gledati Banderasa u toj ulozi kada bi se ekranizirao "Vampir Armand" u kojem je on glavni lik.
A danas nema pravila o serijalima, snimaju se Slagalice i Final Destinationi isto kao i Narnije i Bourne, svakakvi žarnovi pa se je bez problema tu mogao ugurati i jedan o vampirima; osobito zato kaj se u zadnjih par godina pojavljuju neke bezvezarije o Drakuli. Jednostavno nitko za to nije imao sluha a možda razlog leži i u tome kaj je intervju snimljen prije 13 godina kada još trend ekraniziranja serijala nije bio u modi
A danas nema pravila o serijalima, snimaju se Slagalice i Final Destinationi isto kao i Narnije i Bourne, svakakvi žarnovi pa se je bez problema tu mogao ugurati i jedan o vampirima; osobito zato kaj se u zadnjih par godina pojavljuju neke bezvezarije o Drakuli. Jednostavno nitko za to nije imao sluha a možda razlog leži i u tome kaj je intervju snimljen prije 13 godina kada još trend ekraniziranja serijala nije bio u modi
- dodo
Intervju je ipak prva priča a kraljica je ja mislim treča a onda bi trebala tale on the body thief koja nastavlja priču o lestatu.Ima još puno priča pa če se vjerujem iskomercijalizirati barem nakon ovog jer je to danas trendi.Slažem se s gore navedenim nekako nepaše.Boby wrote:Naravno, kao polaznu točku uzeo sam intervju tak da ovakva kraljica ne bi bila ni snimljena. Jedina zamjerka za intervju mi je odabir Banderasa za ulogu Armanda. Armand je jako feminiziran lik i bilo bi komično gledati Banderasa u toj ulozi kada bi se ekranizirao "Vampir Armand" u kojem je on glavni lik.
- Boby
Aha, kraljica je treća a "Vampir Lestat" druga u nizu. Tale of the Body Thief je četvrta. Čul sam de se je u posljednjim nastavcima Rice uhvatila i teme raja, pakla i svetaca.
Slažem se da će se sve to prije ili poslije prenjeti na ekran jedino mi je krivo (bez obzira na kvalitetu) kaj nećeju biti međusobno povezani kao jedinstven serijal već će se doživljavati odvojeno pa će se dosta toga, kaj se tiče prethodnih nastavaka, trebati izbaciti zbog nedostatka predznanja gledatelja. Tako je bilo i s kraljicom kojaj je prepričana kao nezavisna priča, bez ikakve pozadine.
Inače, očekivano se je počelo komentirat kako je Cruise prestar za ponovnu ulogu Lestata
Slažem se da će se sve to prije ili poslije prenjeti na ekran jedino mi je krivo (bez obzira na kvalitetu) kaj nećeju biti međusobno povezani kao jedinstven serijal već će se doživljavati odvojeno pa će se dosta toga, kaj se tiče prethodnih nastavaka, trebati izbaciti zbog nedostatka predznanja gledatelja. Tako je bilo i s kraljicom kojaj je prepričana kao nezavisna priča, bez ikakve pozadine.
Inače, očekivano se je počelo komentirat kako je Cruise prestar za ponovnu ulogu Lestata