Kultni horror glumci i redatelji

Razgovori ugodni o horor temama
Bad taste

Kultni horror glumci i redatelji

Post by Bad taste » 27 Oct 2006, 23:05

Nemam pojma,jer nikad nisam imao neku ustaljenu ekipu za gledanje horrora,ali po meni su 2 najkultnija,najjaca i najekspresivnija,da vise ne redam epitete,ljudi koji imaju nenormalnu karizmu junaka i zlikovaca definitivno Bruce Campbell i Udo Kier.
Od redatelja,ipak je Romero(ako zazmirim na land of the dead najjaci,a slijede ga u stopu dvojac Craven Carpenter)
To je onaj horror hajmo rec mainstream,a kod nezavisnog,previse su nestabilni,ima gnijalaca koji snime samo jedan film da valja,a onda nestanu skroz.

undying

Post by undying » 27 Oct 2006, 23:57

vidim da se ovde i SF smatra hororom sto meni i odgovara jel to su meni dva zanra super bliska pa da krenem

1.john karpenter:magla,noc vjestica,vampiri,the thing,napad na p.s.13...ne dvojim uopste ko mi je br1!
2.david croneberg: videodrom,muha,spider..
3.tobe hooper:da je napravio samo teksaski masakr zasluzuje mjesto medju najvecima..a bilo je tu jos filmova poput poltergeist
4.ridley scott:isto vrijedi kao i za tobe,da je napravio samo alien trebao bi biti ovde,a bilo je tu jos -blade runner

romera nisam stavio jel sam njegove filmove gledao jako davno pa ne mogu da se sjetim..

+vjerovatno sam nekog zaboravio pa stavim sutra a glumci drugom prilikom-laku noc :lol:

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 28 Oct 2006, 00:31

undying wrote:3.tobe hooper:da je napravio samo teksaski masakr zasluzuje mjesto medju najvecima..a bilo je tu jos filmova poput poltergeist
Poltergeist je gotovo ceo Spielbergovo "chedo", Hooper je pro forme potpisan kao reziser.

Bad taste

ma

Post by Bad taste » 28 Oct 2006, 00:42

Poltergeist je gotovo ceo Spielbergovo "chedo", Hooper je pro forme potpisan kao reziser.[/quote]

Slazem se,samo pogledaj texaski masakr,i kolicinu krvi i nasilja,a pogledaj poltergeist,koji na suptilan nacin zastrasuje.
Sasvim razliciti stilovi jeze.

Ajmo ljudi malo,nije valjda DA JEDINI OBOZAVAM UDA KIERA

A$H

Re: ma

Post by A$H » 28 Oct 2006, 06:53

Kultni po meni uz sve već nabrojane i Sam Raimi,Bruce Campbell(radi glume,da ne pomislite zakaj je među redateljima),Brian Yuzna,Takeshi Miika,Kitamura(neznam ime,a neda mi se treažit)..ima ih još..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

undying

Post by undying » 28 Oct 2006, 09:46

zaboravio sam jos jednu legendu filmske umjetnosti a to je William Friedkin!!!poslije genijalnog filma francuska veza napravio je jos jedan the exorcist!za exorcist mislim da je radjen u 80tim da bi pokupio sve nagrade ovoga svijeta(ne svatati bukvalno)stvarno jedan sjajan film!!!

......................................................................................................................................................................

Mairosu:

ne znam kojom logikom dolazis da je on samo pro forme potpisan?ja znam da je spilberg producent poltergeista i znam da producenti mnogo uticu na film ali da bas toliko utice da se film moze nazvati spilbergovim???nisam bas siguran..+ali film definitivno ima miris spilberga

+sta ti je chedo?

Mairosu

Post by Mairosu » 28 Oct 2006, 10:50

undying wrote:ne znam kojom logikom dolazis da je on samo pro forme potpisan?ja znam da je spilberg producent poltergeista i znam da producenti mnogo uticu na film ali da bas toliko utice da se film moze nazvati spilbergovim???nisam bas siguran..+ali film definitivno ima miris spilberga
Ovo je potvrdio gotovo svako sa snimanja. Takodje je naznaceno u knjigama o Spielbergu sto sam ja citao.
IMDB wrote:While the on-screen director's credit goes to Tobe Hooper, there is a wealth of evidence to indicate that writer/producer 'Spielberg, Steven' was responsible for most of the creative decisions in the movie, with Hooper merely responsible for the mechanics of shooting scenes.
+sta ti je chedo?
"Dete".

Mairosu

Post by Mairosu » 28 Oct 2006, 10:52

A$H wrote:Kultni po meni uz sve već nabrojane i Sam Raimi,Bruce Campbell(radi glume,da ne pomislite zakaj je među redateljima),Brian Yuzna,Takeshi Miika,Kitamura(neznam ime,a neda mi se treažit)..ima ih još..
Mada je Miike imao pojedinih uspesnih izleta u horror, ne bih ga nazvao horror reziserom. Gro njegovog opusa je smesteno u yakuza zanr, i njegove teme se tamo najuspesnije manifestuju. Al' da je kultni, jeste.

Kitamura se zove Ryuhei. Ja bih dodao Nakatu, Shimizua i naravno caleta japanskog culta, Shinyu Tsukamota.

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Oct 2006, 11:32

Horor glumci
1.Bruce Campbell - evil dead
2.Robert Englund - A nightmare of elm street
3.Boris Harlof - frankestein
4.Christopher Lee - Drakula
5.Gunar Hansen - Texas chainsaw massacre
6.Kurt Russel - The thing

Horor redatelji
1.Sam Raimi
2.John Carpenter
3.Wes Craven
4.George Romeo
5.James Whale
6.Neil Marshall
7.Tim burton
8.Guillermo del Toro

Hm, uvijek sam se pitao da se pokvarenjak od Spielberga nije umiješao u Tobeov rad, da li bi ispao mnogo bolji horor s više krvi, jeze i napetosti, a ne ovako obiteljski horor? I možda bi izbjegao onu glupu scenu pri završetku kada ona babetina kaže da je kuća čista, a budale ostanu umjesto da pobjegnu odavde. Naravno da im se dogodi sranje. :lol:
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 28 Oct 2006, 13:43

Definitivno kada se priča o kultnim glumcima moralo bi se spomenuti i Peter Cushinga. Gušt mi ga je gledti, posebice u "komplotu" sa Christopher Leeom.

A$H

Post by A$H » 28 Oct 2006, 16:05

Mairosu wrote:
A$H wrote:Kultni po meni uz sve već nabrojane i Sam Raimi,Bruce Campbell(radi glume,da ne pomislite zakaj je među redateljima),Brian Yuzna,Takeshi Miika,Kitamura(neznam ime,a neda mi se treažit)..ima ih još..
Mada je Miike imao pojedinih uspesnih izleta u horror, ne bih ga nazvao horror reziserom. Gro njegovog opusa je smesteno u yakuza zanr, i njegove teme se tamo najuspesnije manifestuju. Al' da je kultni, jeste.

Kitamura se zove Ryuhei. Ja bih dodao Nakatu, Shimizua i naravno caleta japanskog culta, Shinyu Tsukamota.
tu je dospio radi najbolje epizode iz prve sezone MoH i zato što mu filmovi koliko večina bila SF i Yakuza eiga ipak ima dosta gore-a u svojim filmovima..

Shinyu Tsukamota--odličan nažalost imam samo 5-6 njegovih filmova..
Nakatu--čovijek radi na remakeu meni super filma,zanima me kako će to ispast..
Shimizua--definitivno legenda,samo ima previše fetiša na dugokose/crnokose djevojčice/duhove :lol:

Mairosu

Post by Mairosu » 28 Oct 2006, 19:19

A$H wrote:Shinyu Tsukamota--odličan nažalost imam samo 5-6 njegovih filmova..
Sta ti fali ? Imam ja sve...i knjigu o njemu...i cak sam autora iste intervjuisao...:D

Aryx

Post by Aryx » 28 Oct 2006, 19:23

Za redatelje bi spomenuo Argenta.
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

A$H

Post by A$H » 28 Oct 2006, 21:05

Mairosu wrote:
A$H wrote:Shinyu Tsukamota--odličan nažalost imam samo 5-6 njegovih filmova..
Sta ti fali ? Imam ja sve...i knjigu o njemu...i cak sam autora iste intervjuisao...:D
imam; A Snake of June,Ichi the Killer,Dead or Alive 2: Runaway,Tetsuo:The Iron Man,Tetsuo 2,Marebito,Tokyo Fist....i to je to ostale nemam...

kakva je knjiga??

Mairosu

Post by Mairosu » 28 Oct 2006, 21:32

U DOA2 (Birds, ne Runaway) i Marebito on samo igra, ne rezira.

Knjigu jos ne procitah, ali je radio covek koji je radio knjigu o Miikeu, koju imam i koju sam procitao, pa ne sumnjam u kvalitet.

Snake of June mu je, uz Vital, verovatno jedan od najjacih filmova.

Post Reply