Krivo si shvatio. Ovdje te nitko ne napada. Horror.hr je stavio one smileye iz zafrkancije jer mu se film sviđa isto kao što bih ja da je recimo riječ o Halloweenu. A kaj se tiče ocjena na IMDb-u i horror filmova, jasno je vidljivo da se taj žanr tamo baš i ne mazi. Horror kao žanr općenito je trivijalan i infantilan i čisto je normalno da Demonsi dobiju tak nisku ocjenu. Rekoh, klasik svog podžanra. Taj podžanr već na samome startu ima nešto niže standarde nego što imaju neki drugi žanrovi. I zato klasici toga žanra teško da mogu parirati klasicima nekog drugog, znatno šireg i otvorenijeg široj publici. Ti samo nastavi pljuvati filmove koji se inače ne pljuju; u neku ruku mi je i draže pročitati nekonvencionalna mišljenja od onih uobičajenih dokle god su argumentirana što u tvom slučaju vrijedi. I nemoj mislit da i svi mi ostali nemamo svoje filmove koje ne volimo a da se opet radi o opće-prihvaćenim uradcima.DrugsBunny wrote:Eto žao mi je što nisam dio te neke forumaške uže publike koju ne znam u stvarnom životu.Boby wrote:Teško je govoriti što tehnički neki film čini klasikom pa zato i ne bih nabrajao elemente. Film svakako uživa kultni status kod jedne uže publike i to je čisto dosta da bude klasik 80-tih na temu horrora o ukletim kućama s teenagerima, duhovima, golotinjom i svime kaj još idu uz taj đir. U redu je smatrati ga prosječnim, mnogi bi ga tako ocjenili. Meni je teško biti objektivan jer to mi je drugi po redu horror koji sam u djetinjstvu do tada pogledao i stoga mi ima neku sentimentalnu vrijednost te ću ga uvijek vrijednovati više od prosjeka.![]()
![]()
Uredu, to je razlog da bude klasik, a čak i subjektivni razlozi čovjeka su isto razlog, ali nema smisla napadati me jer ja te subjektivne razloge za film ne posjedujem.
Ne obazirem se puno na imdbove ocjene i komentare i kako to sve već ide, ali je to generaln način za pronalaženje filmova.
Evo što sada radim je čisto radi usporedbe:
Rosemary's Baby (na imdbu), sa 44 300 glasova, ima prosječnu ocjenu 8,1. Znači neka veća populacija ga smatra kultom.
To što se meni ne sviđa je striktno zbog mog ukusa/neukusa, nazovite kako god to hoćete, ali fino sam (nadam se argumentirano) iznio te stavove i opet ću ako treba.
A sada na Night of the demons:
On, sa 2 600 glasova, ima prosječnu ocjenu 5,7 što se stvarno, u globalnoj filmskoj industriji, kultnom smatrati ne može.
Najiskrenije, protiv vaših subjektivnih razloga nemam ništa protiv, ali s njima mi se neda previše zamarati. Moja je ocjena bila, po meni, objektivna jer neke dijelove nisam mogao progutati naprosto. Ako treba napisat ću ovdje post o filmu i svim stvarima koje mi se nisu svidjele, odnosno one koje jesu.
Došao sam na ovo mjesto kako bi iznio neka svoja razmišljanja o filmovima, a jedino što sam zasada dobio su nekakvi više manje negativni komentari o mom ukusu.
Super.
Koji ste horror zadnji gledali?
- Boby
- DrugsBunny
Kad malo bolje pogledam vjerojatno bih i ja učinio slično da je netko tako rekao za Halloween (ili za neki drugi film koji obožavam)
. Znam da je teško napraviti dobar horor i da je razumno što filmovi dobijaju svakakve ocjene (posebno iz navedenog podžanra). Samo me zanimalo kako to može biti klasik (ali dobio sam svoj odgovor - da je to, barem po vama, uvjetovano subjektivnim ukusom. može, meni to objašnjenje i više nego paše). A ovo oko mog pljuvanja, ne radim to jer se po tim filmovima inače ne pljuje nego jer smatram da su pljuvanja vrijedni. Moram još jednom ponoviti (za svaki slučaj) da to ne radim iz nikakvog bunta i toga da budem poseban nego eto, tako gledam na te filmove. I da, također i ja bih volio rađe čitati negativne, ali argumentirane komentare na filmove nego besmislena hvalisanja u kojima nema smisla. (tipa: film je zakon i točka). Ne kažem da to rade ljudi na ovom forumu nego je opći mentalitet ljudskog društva takav. Jednostavnije je da ti netko drugi kaže što je dobro, a što nije pa da ti to onda ta mišljenja slijepo pratiš. Teško je ponekad razmišljati svojom glavom. 

- horkolerbus
- DrugsBunny
Znam, malo sam ja to sve krivo interpretiro. Recimo da proživljavam nekakav čudan wtf dan tako da ne mogu racionalno baš razmišljatiHorrorHR wrote:Ma sve pet, ja se zajebavam, Night of the Demons je meni prilično drag film, makar se sjećam da sam ga u prvom gledanju na VHSu jedva pogledao do kraja.

Doduše, ko zna? Možda i meni bolje sjedne na 2. gledanje, ako do takvoga dođe (a vjerujem da s vremenom hoće)

- john_constantine
to je uvijek najbolje. Dosta filmova bolje sjedne nakon drugog gledanja radi visokih očekivanja kao Kill Bill... Očekivao sam akcijski film s klanjem što mi je bila pogreška, a jednom prilikom ću opet pogledati film s drugačijim pogledom na film.DrugsBunny wrote:Znam, malo sam ja to sve krivo interpretiro. Recimo da proživljavam nekakav čudan wtf dan tako da ne mogu racionalno baš razmišljatiHorrorHR wrote:Ma sve pet, ja se zajebavam, Night of the Demons je meni prilično drag film, makar se sjećam da sam ga u prvom gledanju na VHSu jedva pogledao do kraja..
Doduše, ko zna? Možda i meni bolje sjedne na 2. gledanje, ako do takvoga dođe (a vjerujem da s vremenom hoće)
Michel puši karu.
- DrugsBunny
Složit ću se. Možda su me nekakva očekivanja razočarala previše.john_constantine wrote:to je uvijek najbolje. Dosta filmova bolje sjedne nakon drugog gledanja radi visokih očekivanja kao Kill Bill... Očekivao sam akcijski film s klanjem što mi je bila pogreška, a jednom prilikom ću opet pogledati film s drugačijim pogledom na film.DrugsBunny wrote:Znam, malo sam ja to sve krivo interpretiro. Recimo da proživljavam nekakav čudan wtf dan tako da ne mogu racionalno baš razmišljatiHorrorHR wrote:Ma sve pet, ja se zajebavam, Night of the Demons je meni prilično drag film, makar se sjećam da sam ga u prvom gledanju na VHSu jedva pogledao do kraja..
Naime, očekivao sam nešto sa više Evil Deadovskim štihom(pošto sam negdje pročitao kako se može vidjeti utjecaj ED-a na ovaj film)I, više humora i bloody scena.
- Decadentor
-
- Decadentor
- Meštar film
28 days later- a onak, dobro su napravljeni zombiji i jako su okretni, ali uistinu vrlo zanimljivo ostvarenje, uglavnom li la 7/10
Scream- pa moram reći da je ovo dosta naivno, od glumaca pa do same radnje makar ubojica...onaj sa maskom vrlo dobro izgleda, ali nije ni blizu candymanu, freddyu, jasonu, pinheadu...uglavnom glumci dosta loši, ali pošto je to wes craven evo onda 5/10
Wrong turn 3- e ovo se zove film, znamo da su serijali uglavnom loši, ali ovaj serijal je sigurno jedan od boljih, glumci li la, ali radnja je mrak kao i ubojstva, mutanti su super odrađeni i želim 4. nastavak-jupiiii, 1. dio je odličan, drugi dio vrlo, vrlo dobar, a ovaj dio također vrlo dobar 8/10
Scream- pa moram reći da je ovo dosta naivno, od glumaca pa do same radnje makar ubojica...onaj sa maskom vrlo dobro izgleda, ali nije ni blizu candymanu, freddyu, jasonu, pinheadu...uglavnom glumci dosta loši, ali pošto je to wes craven evo onda 5/10
Wrong turn 3- e ovo se zove film, znamo da su serijali uglavnom loši, ali ovaj serijal je sigurno jedan od boljih, glumci li la, ali radnja je mrak kao i ubojstva, mutanti su super odrađeni i želim 4. nastavak-jupiiii, 1. dio je odličan, drugi dio vrlo, vrlo dobar, a ovaj dio također vrlo dobar 8/10
- Malteras
- Meštar film
Jesu, zombiji su, samo puno okretniji. Sada ću ja kao pazit što jesu zomiji, a što nisu, za mene jesu i tako će ostatiolio wrote:zato jer nisu zombijiMeštar film wrote:28 days later- a onak, dobro su napravljeni zombiji i jako su okretni, ali uistinu vrlo zanimljivo ostvarenje, uglavnom li la 7/10
morao sam