Koji ste horror zadnji gledali?
- horkolerbus
- maximilliana
- maximilliana
- Sammy
- A$H
pa svake godine jedan..hitman_4 wrote:Saw VI - ima prolaznu ocjenu, opravdao moja ocekivanja koja nisu bila velika(bolji od prošlog nastavka sigurno),najbrutalnija mi je pocetna scena, ove ostale prosjek...uglavnom vec se 2010. ocekuje 7. nastavak(malo prebrzo,zar ne?)
7.1/10

It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- DrugsBunny
- HorrorHR
- Site Admin
DrugsBunny wrote:Night of the Demons - 4/10
šta ja znam, film mi je bio drek, pun nebuloza i gluposti, loše glume i blesavih likova, zaplet je ok, rasplet je bezveze, a kraj je jednostavno glup
od potpune katastrofe ga spaštava jedno scena ili dvije. Tipa ples na bauhaus i to je to.

- DrugsBunny
Čak pokušavam skontat elemente zašto bi neki filmovi bili klasici, ali ovaj jednostavno takvih elemenata nema.HorrorHR wrote:DrugsBunny wrote:Night of the Demons - 4/10
šta ja znam, film mi je bio drek, pun nebuloza i gluposti, loše glume i blesavih likova, zaplet je ok, rasplet je bezveze, a kraj je jednostavno glup
od potpune katastrofe ga spaštava jedno scena ili dvije. Tipa ples na bauhaus i to je to.![]()
nemreš tako o klasiku
Ne znam što je u filmu dobro, osim ako ovo tvoje nije bio sarkazam.
-
klasik je po meni relativan pojam...ipak se tu radi o ukusu, a "klasici" su najčešće filmovi po interesu zajednički širokim masama pa ta masa onda veli da je nešto klasik...al ja nakon 50% općepriznatih "klasika" koje sam gledao nisam ostao ni najmanje impresioniran
svako ima svoje i točka
svako ima svoje i točka

This is the Zodiac speaking.
- Boby
Čovjek je popljuvao Rosemary's Baby i sada očekuješ da Demonse ne bi smio?HorrorHR wrote:DrugsBunny wrote:Night of the Demons - 4/10
od potpune katastrofe ga spaštava jedno scena ili dvije. Tipa ples na bauhaus i to je to.![]()
nemreš tako o klasiku

A je, može se reči da je ovo klasik, ali klasik žanra, odnosno podžanra. Svaki podžanr ima svoje klasike.
- DrugsBunny
Uredu, to stoji, ali mene zanima po čemu je to klasik? Ne vidim elemente nikakve za to.Boby wrote:Čovjek je popljuvao Rosemary's Baby i sada očekuješ da Demonse ne bi smio?HorrorHR wrote:DrugsBunny wrote:Night of the Demons - 4/10
nemreš tako o klasiku
![]()
A je, može se reči da je ovo klasik, ali klasik žanra, odnosno podžanra. Svaki podžanr ima svoje klasike.
Doduše možda sam pretjerao u svojoj kritici pošto je film čist prosječan, kao što i ocjena govori.
- Boby
Teško je govoriti što tehnički neki film čini klasikom pa zato i ne bih nabrajao elemente. Film svakako uživa kultni status kod jedne uže publike i to je čisto dosta da bude klasik 80-tih na temu horrora o ukletim kućama s teenagerima, duhovima, golotinjom i svime kaj još idu uz taj đir. U redu je smatrati ga prosječnim, mnogi bi ga tako ocjenili. Meni je teško biti objektivan jer to mi je drugi po redu horror koji sam u djetinjstvu do tada pogledao i stoga mi ima neku sentimentalnu vrijednost te ću ga uvijek vrijednovati više od prosjeka.DrugsBunny wrote:Uredu, to stoji, ali mene zanima po čemu je to klasik? Ne vidim elemente nikakve za to.Boby wrote:Čovjek je popljuvao Rosemary's Baby i sada očekuješ da Demonse ne bi smio?HorrorHR wrote:![]()
nemreš tako o klasiku
![]()
Doduše možda sam pretjerao u svojoj kritici pošto je film čist prosječan, kao što i ocjena govori.
- DrugsBunny
Eto žao mi je što nisam dio te neke forumaške uže publike koju ne znam u stvarnom životu.Boby wrote:Teško je govoriti što tehnički neki film čini klasikom pa zato i ne bih nabrajao elemente. Film svakako uživa kultni status kod jedne uže publike i to je čisto dosta da bude klasik 80-tih na temu horrora o ukletim kućama s teenagerima, duhovima, golotinjom i svime kaj još idu uz taj đir. U redu je smatrati ga prosječnim, mnogi bi ga tako ocjenili. Meni je teško biti objektivan jer to mi je drugi po redu horror koji sam u djetinjstvu do tada pogledao i stoga mi ima neku sentimentalnu vrijednost te ću ga uvijek vrijednovati više od prosjeka.

Uredu, to je razlog da bude klasik, a čak i subjektivni razlozi čovjeka su isto razlog, ali nema smisla napadati me jer ja te subjektivne razloge za film ne posjedujem.
Ne obazirem se puno na imdbove ocjene i komentare i kako to sve već ide, ali je to generaln način za pronalaženje filmova.
Evo što sada radim je čisto radi usporedbe:
Rosemary's Baby (na imdbu), sa 44 300 glasova, ima prosječnu ocjenu 8,1. Znači neka veća populacija ga smatra kultom.
To što se meni ne sviđa je striktno zbog mog ukusa/neukusa, nazovite kako god to hoćete, ali fino sam (nadam se argumentirano) iznio te stavove i opet ću ako treba.
A sada na Night of the demons:
On, sa 2 600 glasova, ima prosječnu ocjenu 5,7 što se stvarno, u globalnoj filmskoj industriji, kultnom smatrati ne može.
Najiskrenije, protiv vaših subjektivnih razloga nemam ništa protiv, ali s njima mi se neda previše zamarati. Moja je ocjena bila, po meni, objektivna jer neke dijelove nisam mogao progutati naprosto. Ako treba napisat ću ovdje post o filmu i svim stvarima koje mi se nisu svidjele, odnosno one koje jesu.
Došao sam na ovo mjesto kako bi iznio neka svoja razmišljanja o filmovima, a jedino što sam zasada dobio su nekakvi više manje negativni komentari o mom ukusu.
Super.