Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
horkolerbus

Post by horkolerbus » 09 Nov 2009, 22:04

meni je jeppers creppers remek delo ,slicno kao i descent ,lik je odradjen sa full idejom i prica ,e sad radnja tu i tamo,ali drugi deo pridodaje smek svemu tome
Istina postoji. Izmisljati se moze samo laz

hitman_4

Post by hitman_4 » 09 Nov 2009, 22:24

Saw VI - ima prolaznu ocjenu, opravdao moja ocekivanja koja nisu bila velika(bolji od prošlog nastavka sigurno),najbrutalnija mi je pocetna scena, ove ostale prosjek...uglavnom vec se 2010. ocekuje 7. nastavak(malo prebrzo,zar ne?)
7.1/10
Image

Image

Image

maximilliana

Post by maximilliana » 09 Nov 2009, 23:27

ja još nisam gledala 6-icu, za jedno tjedan dana bih ga trebala dobit, pa ćemo vidjet.... 5-ica me i nije baš oduševila pretjerano (3,6/5). Ja sad odo pogledat The Cottage.

maximilliana

Post by maximilliana » 09 Nov 2009, 23:30

hitman_4 wrote:Saw VI - ima prolaznu ocjenu, opravdao moja ocekivanja koja nisu bila velika(bolji od prošlog nastavka sigurno),najbrutalnija mi je pocetna scena, ove ostale prosjek...uglavnom vec se 2010. ocekuje 7. nastavak(malo prebrzo,zar ne?)
7.1/10
pa bome! štancaju ih ko na pokretnoj traci...

boyko

Post by boyko » 10 Nov 2009, 01:06

El espinazo del diablo - u roku mjesec dana ga pogledal po drugi put,al ovaj put na telki... 8/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Sammy

Post by Sammy » 10 Nov 2009, 15:00

boyko wrote:El espinazo del diablo - u roku mjesec dana ga pogledal po drugi put,al ovaj put na telki... 8/10
e jebemu, nisam ga stigo pogledat..sad ga moram skidat.. :x
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

A$H

Post by A$H » 10 Nov 2009, 15:06

hitman_4 wrote:Saw VI - ima prolaznu ocjenu, opravdao moja ocekivanja koja nisu bila velika(bolji od prošlog nastavka sigurno),najbrutalnija mi je pocetna scena, ove ostale prosjek...uglavnom vec se 2010. ocekuje 7. nastavak(malo prebrzo,zar ne?)
7.1/10
pa svake godine jedan.. :wink:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 10 Nov 2009, 15:39

Night of the Demons - 4/10
šta ja znam, film mi je bio drek, pun nebuloza i gluposti, loše glume i blesavih likova, zaplet je ok, rasplet je bezveze, a kraj je jednostavno glup
od potpune katastrofe ga spaštava jedno scena ili dvije. Tipa ples na bauhaus i to je to.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 10 Nov 2009, 15:58

DrugsBunny wrote:Night of the Demons - 4/10
šta ja znam, film mi je bio drek, pun nebuloza i gluposti, loše glume i blesavih likova, zaplet je ok, rasplet je bezveze, a kraj je jednostavno glup
od potpune katastrofe ga spaštava jedno scena ili dvije. Tipa ples na bauhaus i to je to.
:finga: :kasapljenje: nemreš tako o klasiku :D

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 10 Nov 2009, 16:13

HorrorHR wrote:
Čak pokušavam skontat elemente zašto bi neki filmovi bili klasici, ali ovaj jednostavno takvih elemenata nema.
Ne znam što je u filmu dobro, osim ako ovo tvoje nije bio sarkazam.

filmofil

Post by filmofil » 10 Nov 2009, 17:04

klasik je po meni relativan pojam...ipak se tu radi o ukusu, a "klasici" su najčešće filmovi po interesu zajednički širokim masama pa ta masa onda veli da je nešto klasik...al ja nakon 50% općepriznatih "klasika" koje sam gledao nisam ostao ni najmanje impresioniran

svako ima svoje i točka :)
This is the Zodiac speaking.

Boby

Post by Boby » 10 Nov 2009, 17:21

HorrorHR wrote:
Čovjek je popljuvao Rosemary's Baby i sada očekuješ da Demonse ne bi smio? :lol:
A je, može se reči da je ovo klasik, ali klasik žanra, odnosno podžanra. Svaki podžanr ima svoje klasike.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 10 Nov 2009, 17:47

Boby wrote:
HorrorHR wrote:
Čovjek je popljuvao Rosemary's Baby i sada očekuješ da Demonse ne bi smio? :lol:
A je, može se reči da je ovo klasik, ali klasik žanra, odnosno podžanra. Svaki podžanr ima svoje klasike.
Uredu, to stoji, ali mene zanima po čemu je to klasik? Ne vidim elemente nikakve za to.
Doduše možda sam pretjerao u svojoj kritici pošto je film čist prosječan, kao što i ocjena govori.

Boby

Post by Boby » 10 Nov 2009, 18:00

DrugsBunny wrote:
Boby wrote:
HorrorHR wrote: :finga: :kasapljenje: nemreš tako o klasiku :D
Uredu, to stoji, ali mene zanima po čemu je to klasik? Ne vidim elemente nikakve za to.
Doduše možda sam pretjerao u svojoj kritici pošto je film čist prosječan, kao što i ocjena govori.
Teško je govoriti što tehnički neki film čini klasikom pa zato i ne bih nabrajao elemente. Film svakako uživa kultni status kod jedne uže publike i to je čisto dosta da bude klasik 80-tih na temu horrora o ukletim kućama s teenagerima, duhovima, golotinjom i svime kaj još idu uz taj đir. U redu je smatrati ga prosječnim, mnogi bi ga tako ocjenili. Meni je teško biti objektivan jer to mi je drugi po redu horror koji sam u djetinjstvu do tada pogledao i stoga mi ima neku sentimentalnu vrijednost te ću ga uvijek vrijednovati više od prosjeka.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 10 Nov 2009, 18:18

Boby wrote:Teško je govoriti što tehnički neki film čini klasikom pa zato i ne bih nabrajao elemente. Film svakako uživa kultni status kod jedne uže publike i to je čisto dosta da bude klasik 80-tih na temu horrora o ukletim kućama s teenagerima, duhovima, golotinjom i svime kaj još idu uz taj đir. U redu je smatrati ga prosječnim, mnogi bi ga tako ocjenili. Meni je teško biti objektivan jer to mi je drugi po redu horror koji sam u djetinjstvu do tada pogledao i stoga mi ima neku sentimentalnu vrijednost te ću ga uvijek vrijednovati više od prosjeka.
Eto žao mi je što nisam dio te neke forumaške uže publike koju ne znam u stvarnom životu. :P :roll:
Uredu, to je razlog da bude klasik, a čak i subjektivni razlozi čovjeka su isto razlog, ali nema smisla napadati me jer ja te subjektivne razloge za film ne posjedujem.
Ne obazirem se puno na imdbove ocjene i komentare i kako to sve već ide, ali je to generaln način za pronalaženje filmova.
Evo što sada radim je čisto radi usporedbe:
Rosemary's Baby (na imdbu), sa 44 300 glasova, ima prosječnu ocjenu 8,1. Znači neka veća populacija ga smatra kultom.
To što se meni ne sviđa je striktno zbog mog ukusa/neukusa, nazovite kako god to hoćete, ali fino sam (nadam se argumentirano) iznio te stavove i opet ću ako treba.
A sada na Night of the demons:
On, sa 2 600 glasova, ima prosječnu ocjenu 5,7 što se stvarno, u globalnoj filmskoj industriji, kultnom smatrati ne može.
Najiskrenije, protiv vaših subjektivnih razloga nemam ništa protiv, ali s njima mi se neda previše zamarati. Moja je ocjena bila, po meni, objektivna jer neke dijelove nisam mogao progutati naprosto. Ako treba napisat ću ovdje post o filmu i svim stvarima koje mi se nisu svidjele, odnosno one koje jesu.
Došao sam na ovo mjesto kako bi iznio neka svoja razmišljanja o filmovima, a jedino što sam zasada dobio su nekakvi više manje negativni komentari o mom ukusu.
Super.

Post Reply