Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
boyko

Post by boyko » 11 Oct 2009, 23:10

Seventh Moon - Melissa(Amy Smart) mi je baš ful simpatična dok to isto za film nemrem reč,nekak mi je previše bedast. 5/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

moko

Post by moko » 12 Oct 2009, 00:09

Wendigo wrote:
moko wrote:Priča o dvije sestre (Janghwa, Hongryeon) (2003)

Film iz Južne Koreje ... ja u tom filmu nisam skužila 'ko pije, a tko plaća?!
Presporo se odvija radnja, stalno su neki preokreti iz kojih ne možeš skužiti rasplet situacije- 'ko je kome, više, sestra, 'ko koga zlostavlja... Niš mi nije bilo jasno nakon tih sat i 15 minuta-kolko je već trajao film... Sve je nabacano i nejasno, ne bih ga nikome preporučila... 1/5
ja taj film izbjegavam od kada je izašao, čuo sam da je mindfuck (još azijski mindfuck, damn..) i to me dosta odbilo... :lol:
eh, ja sam ga baš iz tog razloga išla gledati jer je sa svih strana bio pohvaljen :shock:
[img]http://img3.imageshack.us/img3/5865/266541648508ceccfbbdid4.jpg[/img]

DEXTER

Post by DEXTER » 12 Oct 2009, 00:13

moko wrote:
Wendigo wrote:
moko wrote:Priča o dvije sestre (Janghwa, Hongryeon) (2003)

Film iz Južne Koreje ... ja u tom filmu nisam skužila 'ko pije, a tko plaća?!
Presporo se odvija radnja, stalno su neki preokreti iz kojih ne možeš skužiti rasplet situacije- 'ko je kome, više, sestra, 'ko koga zlostavlja... Niš mi nije bilo jasno nakon tih sat i 15 minuta-kolko je već trajao film... Sve je nabacano i nejasno, ne bih ga nikome preporučila... 1/5
ja taj film izbjegavam od kada je izašao, čuo sam da je mindfuck (još azijski mindfuck, damn..) i to me dosta odbilo... :lol:
eh, ja sam ga baš iz tog razloga išla gledati jer je sa svih strana bio pohvaljen :shock:
pogledaj remake.. original je i meni bio dosadan..
[img]http://i34.tinypic.com/szd35x.png[/img]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 12 Oct 2009, 01:22

"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 12 Oct 2009, 01:44

I am legend

Mora se priznati da je Will Smith odlično odradio svoj posao i možda mu je ovo najbolja i najzahtjevnija uloga u dosadašnjoj karijeri, jer teško je biti pozitivac, a uz to sam na svijetu te nositi 70% radnje filma. Upravo zbog toga i scenaristi su se pokazali uspješnima jer Smithovo samotno povlačenje ekranom nisu učinili dosadnim i zamornim. No, šminka i maske „živih mrtvaca“, unatoč dobrom budžetu filma i velikim entuzijazom njegova stvaranja, nisu pružile ništa posebno i novo što smo možda očekivali u današnjem svijetu filmske tehnologije i specijalnih efekata. Iako postoje neki nelogični te blijedi i mlaki dijelovi, film se ipak može okarakterizirati solidnim i gledljivim.

7/10
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire

jeba

Post by jeba » 12 Oct 2009, 09:35

Outpost - skroz dobro, baš me zanima na što će ličiti nastavak

jeba

Post by jeba » 12 Oct 2009, 16:58

Campfire tales - film mi se poprilično svidio, a kraj neodoljivo podsjeća na još dva filma koja sam nedavno gleado

A$H

Post by A$H » 12 Oct 2009, 17:22

jeba wrote:Campfire tales - film mi se poprilično svidio, a kraj neodoljivo podsjeća na još dva filma koja sam nedavno gleado
a kraj su u jednu ruku kopirali u Dead End i Reeker..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 12 Oct 2009, 18:12

The Dark Lurking 3,5/5 - TRAILER

Ovaj Australski niskobudžetni akcijski SF horror uistinu bi se najlakše mogao opisati kao "Aliens" meets "Resident Evil", i eventualno "Event Horizon", s tim da bih ja osobno naglasak satvio na ovaj prvi. Priča jednostavna, puna klišeja, ali funkcionira. Skupina plaćenika i civila ostala zatočena u nepoznatom postrojenju/laboratoriju sa ogavnim i pregadnim bićima koja ih pokušavaju dohvatiti (iako, ima tu i mnogo više). Unatoč tome što je film koštao svega milijun $, izgleda jako dobro za takvu vrstu filma. Akcije, krvi i gorea ima ko dreka, plus, kostimi, rekviziti, maske i scenografija izgleda izvrsno, a ni efekti nisu loši za takvu vrstu filma. Naravno, ne očekujete vrhunsku gumu, iako, kad se uzme u obzir što konkretno gledate, ekipa je čisto OK. Redatelj je čak pokušao stvoriti nekakvu atmosferu konstantnim bljeskanjem svjetala, parom i dimom koja se nalazi u svakom hodniku i još nekim sitnicama. Doduše, nije u tome uspio, ali sve to ipak nekako pridonosi vizualnoj strani filma.
Najveća mana filma je, ako se mene pita, što s vremenom postane malo naporan (red akcije i kaspaljenja tih bića, red provlačenja kroz ventilaciju i međusobnih razgovora), te je definitivno predugačak nekih 15.ak min. (inače, film traje skoro 100 min., točnije 97.)

Sve u svemu, nije loše za niskobudžetni SF horror film, bolji je od većine sličnih nazvisnih projekata C produkcije. Nezahtjevna publika, ljubitelji tash i amaterske kinematografije, te ljubitelji gorea će zasigurno pronaći nešto za sebe, s toga...preporuka.

PS. zadnji fajt je predobar!

boyko

Post by boyko » 13 Oct 2009, 01:42

The Hills Run Red - dost dobar,ma da mi se na početku nije tak činil.baš ugodno i zabavno provedenih sat i pol. 7/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

jeba

Post by jeba » 13 Oct 2009, 09:04

A$H wrote:
jeba wrote:Campfire tales - film mi se poprilično svidio, a kraj neodoljivo podsjeća na još dva filma koja sam nedavno gleado
a kraj su u jednu ruku kopirali u Dead End i Reeker..
Točno tako :D

jeba

Post by jeba » 13 Oct 2009, 09:06

Final destination 4 - nisam previše očekivao od filma obzirom da je četvrti nastavak, više me zanimalo kakvi će biti prikazi smrti - uglavnom o.k. I naravno ima par poprilično smiješnih scena.

Josef K

Post by Josef K » 13 Oct 2009, 15:25

Orphan 8.5/10
Inače nevolim hororce sa "strašnim" klincima. Al ovo baš nije neki horor. Više triler.
Film me oduševio vjerojatno zato jer sam očekivao smeče.
Mala super glumi i onaj twist na kraju je genijalan. Preporučam.

:spoiler:

Kraj (Im not your fucking mommy!) je isti ko u ringu 2 al tu je puno više pasao. To mi je baš bilo zakon :D

moko

Post by moko » 13 Oct 2009, 15:39

Zadro wrote:
:spoiler:

Kraj (Im not your fucking mommy!) je isti ko u ringu 2 al tu je puno više pasao. To mi je baš bilo zakon :D
HAHAHAHA da da zakon je taj kraj!
[img]http://img3.imageshack.us/img3/5865/266541648508ceccfbbdid4.jpg[/img]

Khaos[]

Post by Khaos[] » 13 Oct 2009, 16:19

Aparecidos - dobra prica ali nazalost lagano dosadnjikav film, fali napetosti; (ne)ukusni crni humor na samom kraju me cak i nasmijao 6.8 / 10
Uninvited - solidan film, twist na kraju nisam uopce ocekivao 7 / 10
The Breed - film o ludim ubojitim psima, dobra gluma sa solidnom dozom napetosti; prica je uzasno neoriginalna ali ipak mi je film bio bas zabavan 7 / 10

Post Reply