Koji ste horror zadnji gledali?
- Decadentor
Apokaliptik wrote:Night Of Living Dead- je jedan od najboljih filmova svih vremena.Sam film ide tamo gdje nijedan horor film nije prije išao, a rijetko i kasnije.Prisutan je snažan nedostatak sentimentalnosti koji reže kroz scene smrti i kaosa.Ovaj film je uspio uspješno pomiješati koncept zombija mesoždera, izolacije i globalne panike,Poput većine niskobudžetnih filmova i taj film uzima šačicu talentiranih nepoznatih glumaca,odlikuje odličnom atmosferom i zombijima 10/10
I dont get it

- Apokaliptik
malo sam se krivo izrazio,želim reći da su zombie bili tada novost i ljudi nisu vidjeli takvo što,to je na njih ostavilo velik rez,kao kad vidiš neki novi film,nije bitno jel horor ili sf.,vidiš nešto novo,šokiran si,ali danas se rijetko možeš sa tim suočit i ovaj horor udara u psihu čovjeka i tjera te na razmišljanjeDecadentor wrote:Apokaliptik wrote:Night Of Living Dead- je jedan od najboljih filmova svih vremena.Sam film ide tamo gdje nijedan horor film nije prije išao, a rijetko i kasnije.Prisutan je snažan nedostatak sentimentalnosti koji reže kroz scene smrti i kaosa.Ovaj film je uspio uspješno pomiješati koncept zombija mesoždera, izolacije i globalne panike,Poput većine niskobudžetnih filmova i taj film uzima šačicu talentiranih nepoznatih glumaca,odlikuje odličnom atmosferom i zombijima 10/10
I dont get it
Ovdje leže kosti glasovitog Michaela Nostradamusa
čije je gotovo božansko pero jedino bilo,
prema sudu svih smrtnika, dostojno
zapisati pod zvjezdanim nadahnućem
buduće događaje cijelog svijeta...
- Jigsaw_16
Teeth
Teeth.
Po meni nije horror, a nije ni komedija, ali ga svrstavaju u te žanrove. Film mi je ok, definitivno ima boljih.
SPOILER!
Na kraju me podsjetio na Neustrašivu sa Jodie Foster, jer ona sa svojim "oružjem" likvidira one za koje misli da je to potrebno.
I oni dimnjaci (pretpostavljam) od nuklearke su stalno u pozadini filma, kao da su oni uzrok te mutacije. I taman kad se ona zadnji put vozi na biciklu dim prestaje izlazit iz dimnjaka.
Možda bolje da muški ne gledaju :S ...ja sam pogledo samo radi frendice jer se njoj svidio.
Po meni nije horror, a nije ni komedija, ali ga svrstavaju u te žanrove. Film mi je ok, definitivno ima boljih.
SPOILER!
Na kraju me podsjetio na Neustrašivu sa Jodie Foster, jer ona sa svojim "oružjem" likvidira one za koje misli da je to potrebno.
I oni dimnjaci (pretpostavljam) od nuklearke su stalno u pozadini filma, kao da su oni uzrok te mutacije. I taman kad se ona zadnji put vozi na biciklu dim prestaje izlazit iz dimnjaka.
Možda bolje da muški ne gledaju :S ...ja sam pogledo samo radi frendice jer se njoj svidio.
WWJD - What would Jigsaw do? (po šesti put :D)
- Decadentor
Apokaliptik wrote:malo sam se krivo izrazio,želim reći da su zombie bili tada novost i ljudi nisu vidjeli takvo što,to je na njih ostavilo velik rez,kao kad vidiš neki novi film,nije bitno jel horor ili sf.,vidiš nešto novo,šokiran si,ali danas se rijetko možeš sa tim suočit i ovaj horor udara u psihu čovjeka i tjera te na razmišljanjeDecadentor wrote:Apokaliptik wrote:Night Of Living Dead- je jedan od najboljih filmova svih vremena.Sam film ide tamo gdje nijedan horor film nije prije išao, a rijetko i kasnije.Prisutan je snažan nedostatak sentimentalnosti koji reže kroz scene smrti i kaosa.Ovaj film je uspio uspješno pomiješati koncept zombija mesoždera, izolacije i globalne panike,Poput većine niskobudžetnih filmova i taj film uzima šačicu talentiranih nepoznatih glumaca,odlikuje odličnom atmosferom i zombijima 10/10
I dont get it
skuzio

Ko kad je doso terminator 2 i onaj neki morsku SF (upotrebljena kompjuterska animacija za efekt "zive vode")

- sikeone
mislim da Terminator i poslije 20 godina izgleda nedostižno za neke filmove sada što se tiče specijalnih efekataDecadentor wrote:Apokaliptik wrote:malo sam se krivo izrazio,želim reći da su zombie bili tada novost i ljudi nisu vidjeli takvo što,to je na njih ostavilo velik rez,kao kad vidiš neki novi film,nije bitno jel horor ili sf.,vidiš nešto novo,šokiran si,ali danas se rijetko možeš sa tim suočit i ovaj horor udara u psihu čovjeka i tjera te na razmišljanjeDecadentor wrote:
I dont get it
skuzio![]()
Ko kad je doso terminator 2 i onaj neki morsku SF (upotrebljena kompjuterska animacija za efekt "zive vode")
- Borgia 666
- Apokaliptik
Gremlins 2-Oba dijela su odlična
Joe Dante je vjerovatno i najbolji redatelj među Spielbergovim sljedbenicima, a svakako je najsubverzivniji (osim Gremlina, sjetimo se i Matinea).
I dok prvi dio surovo parodira filmove o sretnom životu u američkim gradićima, koji su uglavnom ostali neiskvareni savremenim i ubrzanim načinom života, a u centru ima porodicu, drugi je smješten u New York i ismijava upravo taj japijevski način života, velike korporacije i televiziju.
Iako nisu baš simpatični, primjetno je i da su gremlini vrlo duhoviti i da se, u stvari, preko njih, Dante sprda sa mnogim simbolima američkog društva.
I ne treba zaboraviti fenomenalnu muzičku temu Jerrya Goldsmitha, koja se odlično uklopila u kontekst filma (istovremeno vesela i pomalo jeziva).
Mnogi mi se smiju kada kažem da Gremlini (oba dijela) spadaju u potcijenjenije filmove novijeg doba. 8.5/10
Joe Dante je vjerovatno i najbolji redatelj među Spielbergovim sljedbenicima, a svakako je najsubverzivniji (osim Gremlina, sjetimo se i Matinea).
I dok prvi dio surovo parodira filmove o sretnom životu u američkim gradićima, koji su uglavnom ostali neiskvareni savremenim i ubrzanim načinom života, a u centru ima porodicu, drugi je smješten u New York i ismijava upravo taj japijevski način života, velike korporacije i televiziju.
Iako nisu baš simpatični, primjetno je i da su gremlini vrlo duhoviti i da se, u stvari, preko njih, Dante sprda sa mnogim simbolima američkog društva.
I ne treba zaboraviti fenomenalnu muzičku temu Jerrya Goldsmitha, koja se odlično uklopila u kontekst filma (istovremeno vesela i pomalo jeziva).
Mnogi mi se smiju kada kažem da Gremlini (oba dijela) spadaju u potcijenjenije filmove novijeg doba. 8.5/10
Ovdje leže kosti glasovitog Michaela Nostradamusa
- Carpenter
Rovdyr - ili Manhunt na engleski. U pitanju je norveški doprinos podžanru "zapeli bogu iza nogu gdje ih lovaju i kasape spodobe" tipa T.C.Massacre,Hills have eyes....Ne može se govoriti o bog-zna-kakvoj originalnosti ali meni se film jako svidio: ni sekunde dosadan,brutalan,sa zanimljivom heroinom koja se od poplašenog djevojčeta pretvara u opaku kučku....veđ viđeno ali meni to ovdje nije minus.Preporuka
8/10
8/10
Are you talking to me?
- DEXTER
Braindead (1992) - http://dextermorgan.blog.hr/2009/02/162 ... -1992.html 

[img]http://i34.tinypic.com/szd35x.png[/img]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]
- Boby
"Wolf Creek"
Probavljiv i ne osobito dobar horror ali bolji od gomile promašaja na koja inače naletim u videoteci. Za pohvaliti je ideja da se nešto vjernije slijedi događaj po kojem je ovaj film snimljen pa je stoga kraj filma pomalo iznenađujuć kad se otkrije kako je koji lik završio što u neku ruku pridodaje tonu realizma u filmu s obzirom da zaobilazi klasične obrasce sudbina "dobrih" i "loših" žrtava te negativaca
Probavljiv i ne osobito dobar horror ali bolji od gomile promašaja na koja inače naletim u videoteci. Za pohvaliti je ideja da se nešto vjernije slijedi događaj po kojem je ovaj film snimljen pa je stoga kraj filma pomalo iznenađujuć kad se otkrije kako je koji lik završio što u neku ruku pridodaje tonu realizma u filmu s obzirom da zaobilazi klasične obrasce sudbina "dobrih" i "loših" žrtava te negativaca