Koga biste htjeli za remake Evil dead - a?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
undying

Re: nevjerojatno

Post by undying » 23 Nov 2006, 13:10

Zombiemachine wrote:
undying wrote:
Ove japanske horore nisam gledao, tek kad ih pogledam mocu nesto vise reci.
Možda griješim, ali imam osjećaj da ti i nisi gledao previše horrora. Uvijek spominješ istih 5-6 koje je pogledala i moja mama a generalno odbacuješ cijele pravce.
Kako se uzme... Da si me to pitao 90tih nasmijao bi ti se u facu, jel sam od pojave videa na ovim prostorima pogledao skoro sve horore po videotekama a posto sam ih sad skoro sve pozaboravljao, pa ih opet gledam to je druga prica!+ Moram priznati da nove filmove pa tako i horore rijetko gledam- nemam volje. Naprimjer juce sam pogledao ponovo "Nightmare on Elm street" a 80tih sam gledao sve nastavke, ali sam ih sve i pozaboravljao! Nemogu reci da sam horor fanatik kao vi, ali sam fanatik filma! Posebno horora, naucne fantastike, akcije, mogu i westerni proci, malo manje trileri ali ok. Komedije, drame ne gledam jel me smaraju.....

A$H

Post by A$H » 23 Nov 2006, 23:14

undying wrote:
Zombiemachine wrote:
undying wrote:
Ove japanske horore nisam gledao, tek kad ih pogledam mocu nesto vise reci.
Možda griješim, ali imam osjećaj da ti i nisi gledao previše horrora. Uvijek spominješ istih 5-6 koje je pogledala i moja mama a generalno odbacuješ cijele pravce.
Kako se uzme... Da si me to pitao 90tih nasmijao bi ti se u facu, jel sam od pojave videa na ovim prostorima pogledao skoro sve horore po videotekama a posto sam ih sad skoro sve pozaboravljao, pa ih opet gledam to je druga prica!+ Moram priznati da nove filmove pa tako i horore rijetko gledam- nemam volje. Naprimjer juce sam pogledao ponovo "Nightmare on Elm street" a 80tih sam gledao sve nastavke, ali sam ih sve i pozaboravljao! Nemogu reci da sam horor fanatik kao vi, ali sam fanatik filma! Posebno horora, naucne fantastike, akcije, mogu i westerni proci, malo manje trileri ali ok. Komedije, drame ne gledam jel me smaraju.....

pa tak i treba pogledat 10 filmova u osamdesetima i opet iste sad... :lol: :lol: :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

undying

Post by undying » 24 Nov 2006, 11:15

A$H wrote:
undying wrote:
Zombiemachine wrote: Možda griješim, ali imam osjećaj da ti i nisi gledao previše horrora. Uvijek spominješ istih 5-6 koje je pogledala i moja mama a generalno odbacuješ cijele pravce.

pa tak i treba pogledat 10 filmova u osamdesetima i opet iste sad... :lol: :lol: :lol:

Citas li ti sta ja pisem ili samo blebeces ko Maxim po diviziji.. Blebeces? Boli te kurac :P

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 27 Nov 2006, 02:10

Polako momci.
Vidim da ste se razmahali ali ako nisam pogriješio naslov je teme tko bi trebao glumiti Asha u remaku prvog "Evil Dead" filma zar ne?
Bruce Campbell je prestar da reprizira svoju ulogu (možda bude camo uloga ili se pojavi kao shrimp) no on sa originalnom ekipom (Raimi, Tarpet) je producent filma što je vrlo dobro kad se zna da producenti većinom drže sve konce (prvenstveno mislim na Raimija jer on neće dozvoliti da se remake pretvori u sraćku). Režiju bi trebala prihvatiti braća Pang, što je još jedan vrlo veliki plus.

Za ulogu Asha bih mogao predložiti Erica Danea (odlično odglumio Heroja u "Feast") ili Ryana Reynoldsa. Ostalih barem po nekoj dobroj kvaliteti glumaca ne mogu se sjetiti (a da odgovaraju profilu lika kojeg se treba glumiti).

Nadalje glupo je uspoređivati filmove Evil Dead, TCM ili Exorcista jer je svaki film na svoj način učinio za horor žanr i svaki zaslužuje biti remek djelo (opet na svoj osobit način), uz to svi oni podpadaju pod razno razne podžanrove filmova strave užasa (Evil Dead - film o demonima (a no o zombijima), TCM - film o fiktivnim serijskim ubojicama (tu sapadju Jason, Freddy, Myers...) te Exorcist - film mistike i duhova, recimo kao Poltergeist (iako ima jednu malu dodirnu točku sa Evil Dead serijalom).

Za samog Brucea Campbella mogu slobodno reći da je jedan od najboljih glumaca današnjice sa vrlo velikim aspektom za raznovrsnu glumu (kao Johnny Depp recimo) i to je dokazao svojim ulogama (Evil Dead serijal, Bubba Ho-Tep...cameo Glavnog Kirurga na Beverly Hillsu u Crapentervom drugom dijelu o sagi Snake Plisskena). Ja jednostavno ne mogu zamisliti glumca koji bi odglumio Asha u recimo najboljem drugom dijelu. Zanemarimo to da o je većina odglumljenih uloga u B filmovima sumnjive kavalitete, ali gluma mu je uvijek odlična (sve dok ima pravog redatelja da ga usmjeri da se ne preglumljuje što se događa i najvećima kao recimo Robertu De Niru).
To što on glumi u takvimfilmovima, a jeben ti to mu je posao i donosi mu lovu (kako je Michale Caine jednom lijepo rekao kada su ga pitali zašto tako odličan glumački talent, je glumio u smeću poput Ralja 4, on im je mirno odgovorio: "- Glumio bih i u najvećem sranju od filma kada bih za to bio dobro plaćen.")

Eo vidija san koliko je uri a moran ujutro se dizat za posa...k vragu. Ok. Nadam se dam vam barem malo razjasnio sve... 8)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Nov 2006, 08:39

Eric Dane
Image

Ryan Reynolds
Image

I dobro došao na forum, gonzo. :D

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 27 Nov 2006, 09:54

Tipovi su malo previše manekeni, ali bar imaju "vilice". :lol:
Krv je moje svjetlo i moja tama.

undying

Post by undying » 27 Nov 2006, 11:11

dr_gonzo wrote:Polako momci.
Vidim da ste se razmahali ali ako nisam pogriješio naslov je teme tko bi trebao glumiti Asha u remaku prvog "Evil Dead" filma zar ne?
Bruce Campbell je prestar da reprizira svoju ulogu (možda bude camo uloga ili se pojavi kao shrimp) no on sa originalnom ekipom (Raimi, Tarpet) je producent filma što je vrlo dobro kad se zna da producenti većinom drže sve konce (prvenstveno mislim na Raimija jer on neće dozvoliti da se remake pretvori u sraćku). Režiju bi trebala prihvatiti braća Pang, što je još jedan vrlo veliki plus.

Za ulogu Asha bih mogao predložiti Erica Danea (odlično odglumio Heroja u "Feast") ili Ryana Reynoldsa. Ostalih barem po nekoj dobroj kvaliteti glumaca ne mogu se sjetiti (a da odgovaraju profilu lika kojeg se treba glumiti).

Nadalje glupo je uspoređivati filmove Evil Dead, TCM ili Exorcista jer je svaki film na svoj način učinio za horor žanr i svaki zaslužuje biti remek djelo (opet na svoj osobit način), uz to svi oni podpadaju pod razno razne podžanrove filmova strave užasa (Evil Dead - film o demonima (a no o zombijima), TCM - film o fiktivnim serijskim ubojicama (tu sapadju Jason, Freddy, Myers...) te Exorcist - film mistike i duhova, recimo kao Poltergeist (iako ima jednu malu dodirnu točku sa Evil Dead serijalom).

Za samog Brucea Campbella mogu slobodno reći da je jedan od najboljih glumaca današnjice sa vrlo velikim aspektom za raznovrsnu glumu (kao Johnny Depp recimo) i to je dokazao svojim ulogama (Evil Dead serijal, Bubba Ho-Tep...cameo Glavnog Kirurga na Beverly Hillsu u Crapentervom drugom dijelu o sagi Snake Plisskena). Ja jednostavno ne mogu zamisliti glumca koji bi odglumio Asha u recimo najboljem drugom dijelu. Zanemarimo to da o je većina odglumljenih uloga u B filmovima sumnjive kavalitete, ali gluma mu je uvijek odlična (sve dok ima pravog redatelja da ga usmjeri da se ne preglumljuje što se događa i najvećima kao recimo Robertu De Niru).
To što on glumi u takvimfilmovima, a jeben ti to mu je posao i donosi mu lovu (kako je Michale Caine jednom lijepo rekao kada su ga pitali zašto tako odličan glumački talent, je glumio u smeću poput Ralja 4, on im je mirno odgovorio: "- Glumio bih i u najvećem sranju od filma kada bih za to bio dobro plaćen.")

Eo vidija san koliko je uri a moran ujutro se dizat za posa...k vragu. Ok. Nadam se dam vam barem malo razjasnio sve... 8)
:shock: Prijatelju ja se pitam jesi ti uopste citao nase postove, kad si vec dosao da nam dijelis lekcije :mrgreen: Mislim da si citao vjerovatno ne bi poslao ovaj post- jel su neki ovde vec to sve sto si rekao napisali... :serem:

+Samo Bruce WIlls i George Cloney mogu da odglume sve uloge, naravno to ih ne cini najboljim glumcima! Zamisliti Depp-a u ulozi macho akcionog junaka je nemoguce :P

+Poslusaj svog prijatelja Undying-a, i nemoj vise nikad, ali bas nikad, trpati u isti kosh Bruce Cembela i Robert De Nira- to je................................................................................... Svetogrdje :chainsaw:

Aj pozz i zivio ti meni 300 godina!

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 27 Nov 2006, 12:20

Ovaj Ryan Reynolds bi po fizionomiji lica mogao biti novi Ash... Vilica je tu, a i ako ga se sjećam bio je ok u van vilderu.
Last edited by HorrorHR on 27 Nov 2006, 14:19, edited 1 time in total.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 27 Nov 2006, 12:51

HorrorHR wrote:Ovaj Ryan Reynolds bi po fizionomii lica mogao biti novi Ash... Vilica je tu, a i ako ga se sjećam bio je ok u van vilderu.
Je, tip ok izgleda, a i dobar je zajebant...
undying wrote:+Samo Bruce WIlls i George Cloney mogu da odglume sve uloge, naravno to ih ne cini najboljim glumcima! Zamisliti Depp-a u ulozi macho akcionog junaka je nemoguce Razz
Je si ti gledao "Bilo jednom u Mexicu"....očitop nisi :wink: :) Dobro, nije Deep tamo sad nešto posebno macho, ali je svakako cool akcijski junak kada na kraju ide slijep na dvoboj....jedan od jačih scena i fora iz tog filma....A nije loš ni u "Nick of Time", njegova prva akcijska uloga. Doduše glumi "preplašenog" oca koji mora ubiti nekoga da bi spasio svoju kćer, ali ipak prema kraju filma čovjek pokaže da zna svoj posao.

undying

Post by undying » 27 Nov 2006, 13:41

Macho glumci moraju da imaju jake crte lice, dok je Deep baby face.. Recimo u ulogama koje glumi Clint, Deep bi bio super smijesan...

Dragonrage

Post by Dragonrage » 27 Nov 2006, 15:59

undying wrote:Macho glumci moraju da imaju jake crte lice, dok je Deep baby face.. Recimo u ulogama koje glumi Clint, Deep bi bio super smijesan...
Misliš valjda macho akcijski junaci :wink:
Slažem se s tim, ali to ipak nigdje ne piše, tj. to nije pisano pravilo, posebice danas....evo npr. od 2000 naovamo, akcijski junaci su postali sve više i više mršaviji, običniji i ušminkaniji (ne tako "macho"), npr. Keanue Reves u Matrixu, Matt Damon u Bourneu, Ben Affleck u bilo kojem svom filmu itd. Mišičavci su danas aut, iako Diesel i Rock pokušavaju nešto, s tim da mi je osobno Rock daleko uspješniji i bolji od Diesele. Nekada su su akcijski junaci bili mrge od ljudi, razbijači (Schwarzenegger, Stallone, Van Damme, Chick Norris, Dolph Lundgren, Clint Eastwood, Steve Mcqueen itd,), a danas ispada da svatko može biti akcijski junak na filmu, bez obzira kako on izgledao, tako da to više zbilja nije važno, da li je glumac "macho ili nije, npr. Matthew McConaughey (Sahara), Tobey Maguire (Spiderman 1 & 2) Jude Law (Sky Captain and the World of Tomorrow i Road to Perdition), Paul Walker (Brzi i žestoki 1 & 2, Into the Blue itd.) itd. :wink:

Ako se mene pita, kao fenomenalne akcijske junake starog kova ja bih danas izdvojio Jasona Stathama, Hugha Jackmana i spomenutog Rocka. Možda bi se našao još koji, ali za sad je to, to...

undying

Post by undying » 27 Nov 2006, 16:41

Dragonrage:
Nazalost moracu te opet razocarati! Da, to je pisalo prije nekih 4 do 5 godina u jednom svjetski priznatom listu za film- "Empire", rekli su da u svijetu postoje 3 glumca koji bi mogli da glume sve! Dvojicu sam rekao a treceg ne mogu da se sjetim :twisted: + Naravno ni to nije nikakvo pravilo, vjerovatno u svijetu postoji jos koji glumac koji moze da odglumi sve, ali logikom se moze zakljuciti da ona dva lika koja sam spomenuo mogu da odglume sve! Samo sam htio reci da Deep ne moze odglumiti sve sto sam i objasnio. Pozz

Dragonrage

Post by Dragonrage » 27 Nov 2006, 17:23

undying wrote:Dragonrage:
Nazalost moracu te opet razocarati! Da, to je pisalo prije nekih 4 do 5 godina u jednom svjetski priznatom listu za film- "Empire", rekli su da u svijetu postoje 3 glumca koji bi mogli da glume sve! Dvojicu sam rekao a treceg ne mogu da se sjetim :twisted: + Naravno ni to nije nikakvo pravilo, vjerovatno u svijetu postoji jos koji glumac koji moze da odglumi sve, ali logikom se moze zakljuciti da ona dva lika koja sam spomenuo mogu da odglume sve! Samo sam htio reci da Deep ne moze odglumiti sve sto sam i objasnio. Pozz
Hehehe, gle, neš ti mene ništa razočarati, jer me nemaš u čemu razočarati :) . A i to kaj je taj časopis napisao ne drži baš vodu, časopisi svašta pišu, a to ne mora nužno biti tako, zapravo....i nije :wink: . Ajd, Willis još može koliko toliko sve odglumiti, iako ni njemu baš ne leže sve uloge koje je odradio, ali Clonney...ne znam baš :shock:. Njega ja osobno i ne mogu baš zamisliti u nekim ulogama, također je kao i Deep previše "ljepuškast".
Kaj se mene tiče, još jednom da ponovim, svatko može biti akcijski junak, ti, ja, John Goodman, pa čak i Johnny Deep, samo je pitanje koliko će biti uvjerljiv i kako će ga publika prihvatiti u toj ulozi :wink:
Ako se mene pita, njegova uloga Jacka Sparova je akcijska uloga, samo sa velikom dozom humora. Tip se mlati, mačeva itd, ali uz sve to i na veliko zajebava....

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 27 Nov 2006, 18:23

Opet ste se makli od teme :D
Mogu reći da je Johnny Depp uz Edwarda Nortona, Brada Pitta i Benicia Del Tora najbolji glumac današnjice gledajući mlađu generaciju.
Depp ima onu mogućnost fenomenalne transformacije u bilo koji lik koji glumi (pogledajte njegovu ulogu Huntera S. Thompsona u "Strahu i Prijeziru u Las Vegasu", "Edwarda Škarorukog", Jacka Sparowa...) slično kao recimo Laurence Olivier ili Rutger Hauer.

Gledjući De Nira on je imao 15-tak fenomenalnih uloga života (izdvojio bih "Raging Bull" i "Taxi Driver"), no u svojoj bogatoj karijeri (čini mi se njih 68) je imao i filmova koji ne vrijede ni pišljivog boba (a tek preglumljivanje). Slično je sa Al Pacinom (najbolje uloge je odigrao u "Vrućini", "Lice sa Ožiljkom", "Serpico" te "Kumu") koji se ponekad stvarno zna preglumiti.
Nemojte me krivo shvatiti ja respektiram Pacina i De Nira kao velike glumačke veličine, no ipak mi se čini kao da su precjenjeni (kao recimo Marlon Brando, koji je imao puno raznih uloga koje je tumačio uvijek na isti uštogljen način) jer uvijek glume skoro iste uloge ili su mafijoze ili su pajkani nema tu puno transformacije u neke sasvim netipične uloge.

Slično je sa Eastwoodom (legenda) ili je kauboj ili pajkan, Willisom (koji ipak najviše opet može glumiti samo tipove ala John McClane i to jedino ima prođu jer on druge uloge ne zna uvjerljivo glumiti).

Ja sam uvijek volio glumce koji te iznenade svojom bravurom lika koji tumače, a nije isti tip uloge npr.
Daniel Day-Lewis, Rutger Hauer, Jean Reno, Bill Paxton, Malcom McDowell, Jack Nicholson, Eli Wallach, Robert Shaw, Ron Perlman, Williem Dafoe, Michael Caine, Vincent Price, Peter Ustinov, Peter Weller, Matt Dillon, Spencer Tracy, Christopher Walken, Gary Oldman, Anthony Quinn,....i ostali.
To su za mene legendarni glumci koji u svakoj ulozi daju maximum pa bila ona u filmu koji ne valja ni tri lipe i pravo je sranje ili onaj u buđetu od 100 miliona $ i recimo da je remek djelo, jer njima nije važno da film samo odglume nego da i realno prikažu likove koje tumače (pa često budu jedine svijetle točke filma u kojem su glumili)....
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

pinhead.bih

remake evil dead !?

Post by pinhead.bih » 27 Nov 2006, 18:35

Ja lično smatram da je svaki remake samo pokušaj stare ili neke nove ekipe da zgrne neki extra keš,a za fanove se oni najmanje brinu pa tako često ili gotovo uvijek naprave neku lakrdiju na štetu ljubitelja horrora.Uopšte nije bitno tko će igrati naslovnu ulogu Ash'a ali je veoma bitno koliko će od starog fillinga uspijeti prenijeti u ono što napravi.Na kraju ja nikada nisam bio pristalica pokušaja oživljavanja nekih starih dobrih filmova jer svaki remake se obično pravi za neke nove mlađe gledaoce koji nisu bili u prilici odgledati original!!!!!
CREATURE FROM MIDIAN LAND

Post Reply