Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
john_constantine

Post by john_constantine » 07 Dec 2008, 17:22

The mangler - blesavi, ali baš zabavan film s puno gore scena. A tek pri kraj, kada stroj oživi i postane čudovište. :) 3/5. Gledam još dva nastavka, u drugom je bar lance. :) :)
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Dec 2008, 01:19

resident evil:degeneration 7/10 super film, meni osobno bolji od res. evila 3
I may be an idiot, but i am no fool.

Carpenter

Post by Carpenter » 08 Dec 2008, 01:33

Perfect creature - novozelandski horror iz 2006. za koji nisam ni čuo prije nego li je netko na ovom forumu zalijepio link na trailer koji mi je izgleda zanimljivo pa bacih oko. Razočaran sam, film nije totalni promašaj ali moglo je to ispast puno bolje, fali ritma i napetosti a negativac je karikaturno zamišljen i odglumljen što je u nesrazmjeru sa ostatkom filma koji pokušava bit smrtno ozbiljan.
6/10
Are you talking to me?

Asfodel

Post by Asfodel » 08 Dec 2008, 11:42

Shallow Ground - gledala samo pola jer je izgledalo bezvezno i nepametno...mislim nije taaako loš, al mi se nije dalo pogledat kak spada
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

elrania

Post by elrania » 08 Dec 2008, 12:31

my name is bruce [2007]

erh... toliko sam se veselila ovome da me na kraju pomalo razocarao...malo vise od pomalo :?
ima bas zabavnih scena, ali mi je sveukupno humor preprazan i cijeli dojam na kraju mi je bio ko da nisam bog zna sta vidjela.
svadam se tu s ashom oko ovog filma, al jednostavno mu ne mogu dat vise od 6/10

kirby

Post by kirby » 08 Dec 2008, 13:22

Cat's eye - omnibus od 3 price... prve dvije su zanimljive i mogu proc, a treca o malom gnomu ja presmijesna... :rotflmao:
uglavnom 3.5/5
Nicholas Angel: Mr. Porter, what's your wine selection?
Roy Porter: Oh, we've got red... and, er... white?
Nicholas Angel: I'll have a pint of lager, please.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 08 Dec 2008, 14:35

Friday the 13th - klasik,ljudi ovo uspoređuju s freddy-em,meni je osobno zasad freddy bolji,Jasona se uopće ni nije vidjelo,i ona njegova mama me iritirala. 6/10
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Dec 2008, 15:57

John_Ryder wrote:Friday the 13th - klasik,ljudi ovo uspoređuju s freddy-em,meni je osobno zasad freddy bolji,Jasona se uopće ni nije vidjelo,i ona njegova mama me iritirala. 6/10
to je i poanta prvoga petka
spoiler
u prvom djelu, iuzev par sekunda na kraju, se jason ne pojavljuje
I may be an idiot, but i am no fool.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 08 Dec 2008, 19:05

Storm Warning (2007) 3,5/5 - TRAILER
Relativno niskobudžetni Australski survival/revenge horror triler koji doduše prožvakava već 100x prožvakanu priču (mladi par se izgubi u Australskoj divljini, pronađu neku zapuštenu kućicu u kojoj se sklone pred olujom, ali ispostavi se da tu žive tri luda hillbillya koja uzgajaju travu koji ih zatoče i maltretiraju), ali ipak nudi nešto vrijedno gledanja, nešto što ovaj film izdvaja u moru sličnih (Wrong Turn 2, Hills Have Eyes 2, Hostel itd.). Riječ je o nešto ozbiljnijem uradku koji pokazuje kakva je ljudska priroda, na šta je sve čovjek sposoban kada se nađe stjeran u kut, bilo da je riječ o muškaracu ili u ovom slučaju, ženi. Pohvale idu na račun izvrsne kamere i fotogafije...vizulano film zaista izgleda izvanredno. Valja izdvojiti i napetost i osjećaj nelagode, jeze koji se proteže kroz cijeli film. A za ljubitelje krvi, ima tu i nešto kvalitetnog gorea...no valja naglasiti da je omjer suspensea i gorea je usklađen, pa će jednako uživati i oni krvoločni i oni nešto manje krvoločni gledatelji.
Sve u svemu kvalitetan izdanak žanra, kojemu je najveći minus to što zapravo nije ni po čemu originalan.

Undead (2003) 4/5 - TRAILER
Također Australski film, samo nešto manje ozbiljan u odnosu na "Storm Warning" i mrvicu originalniji te zabavniji od istoga. Riječ je o SF horror komediji, debitantskom uradku braće Spierig, također nezavisne produkcije, koji spaja SF i horror, zombije i aliene, i čini to na vrlo zabavana način. Prvih 10-ak minuta film djeluje poput neke simpatične, komične drame o ljudima u Australskoj zabiti, o njihovim međuodnosima i problemima, da bi se nakon toga "pretvorio" u "John Woo meets Zombies" LOL. A mogli bi ga okarakterizirati i kao svojevrsni hommage SF filmovima 50-ih. Film je u potpunosti nezavisna produkcija snimljen za nekih milijun Australskih dolara, a svi CGI efekti - a ima ih podosta - su rađeni na kućnom računalu...ali izgledaju odlično. Akcijske scene su smiješne i cool istovremeno...te naravno - krvave. Navodno je oko 600 litara umjetne krvi upotrijebljeno za potrebe snimanja. Režija je jako dobra, glumci solidni za jedan nezavisni projekt, iako pretjeruju tu i tamo...
Sve u svemu film nije nikakvo remek-djelo koje ne smijete propustiti, ali ako ste gledali "Bad Taste" Petera Jacksona i uživali pri tome...onda nipošto nemojte propustiti i ovo. A ukoliko niste ljubitelj horrora i trasha...slobodno ga preskočite.

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Dec 2008, 19:54

undead mi čak i sadržava jedan od originalnih humora kao ona scena s avionom, ludnica. :) :)
Michel puši karu.

bakero

Post by bakero » 09 Dec 2008, 13:17

Midnight meat train - ok horor....vinnie jones je zakon!
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.

jigsaw

Post by jigsaw » 09 Dec 2008, 19:35

Kladim se da je za ovo rijetko tko čuo:

http://recenzijefilmova.blog.hr/2008/12/index.html#dan9

kirby

Post by kirby » 09 Dec 2008, 22:38

alone in the dark - Uwe boll 1/5
Nicholas Angel: Mr. Porter, what's your wine selection?
Roy Porter: Oh, we've got red... and, er... white?
Nicholas Angel: I'll have a pint of lager, please.

Carpenter

Post by Carpenter » 10 Dec 2008, 00:56

Twilight - veliki hit u američkim kinima koji je kritika više-manje popljuvala a horror siteovi posprdno nazvali horrorom za curice. Moram priznat da potonji nisu daleko od istine, iako se radi o vampirima ovo je u srži tinejđerski ljubić a pg-13 cenzorski certifikat pokazuje da su producenti pazili da se ciljana publika ne poplaši previše. Meni je film neloš, solidno odrežiran i odglumljen.
7/10
Are you talking to me?

_ esz _

Post by _ esz _ » 10 Dec 2008, 09:17

Dragonrage wrote:Storm Warning (2007) 3,5/5 - TRAILER
Relativno niskobudžetni Australski survival/revenge horror triler koji doduše prožvakava već 100x prožvakanu priču (mladi par se izgubi u Australskoj divljini, pronađu neku zapuštenu kućicu u kojoj se sklone pred olujom, ali ispostavi se da tu žive tri luda hillbillya koja uzgajaju travu koji ih zatoče i maltretiraju), ali ipak nudi nešto vrijedno gledanja, nešto što ovaj film izdvaja u moru sličnih (Wrong Turn 2, Hills Have Eyes 2, Hostel itd.). Riječ je o nešto ozbiljnijem uradku koji pokazuje kakva je ljudska priroda, na šta je sve čovjek sposoban kada se nađe stjeran u kut, bilo da je riječ o muškaracu ili u ovom slučaju, ženi. Pohvale idu na račun izvrsne kamere i fotogafije...vizulano film zaista izgleda izvanredno. Valja izdvojiti i napetost i osjećaj nelagode, jeze koji se proteže kroz cijeli film. A za ljubitelje krvi, ima tu i nešto kvalitetnog gorea...no valja naglasiti da je omjer suspensea i gorea je usklađen, pa će jednako uživati i oni krvoločni i oni nešto manje krvoločni gledatelji.
Sve u svemu kvalitetan izdanak žanra, kojemu je najveći minus to što zapravo nije ni po čemu originalan.
Potpisujem i preporucam !! :)

Post Reply