U orginalu nije ni objašnjeno da mu je ona sestra.(osim ako ne misliš na Judit) Ma meni je uvjek čudilo ako mu je ona setra zakaj ju nije zaklao odmah u jedinici umjesto da joj je ubijo prijateljice u susjednoj kuči koje mu nisu na putu i u dvojci (gdje je Carpenter uveo to sranje samo da bude nastavak) je ubijo cjelu bolnicu umjesto da je otiša i ubijo ju bez problema.GreenHornet wrote:po meni je najveci manjak remakea odnos michaela i sestre...kao da je dosao ubiti reda radi,dok se u orginalu radi o velikoj mrznji...
Koji ste horror zadnji gledali?
-
Unreal
-
John_Ryder
Točno to.Boby wrote:Pa ovak, ja taj remake smatram dobrim. A kaj se orginala tiče, on je za mnoge ljude bolji jer su negdje pročitali da je to najbolji slasher pa i najbolji horror svih vremena pa će teško reći da je remake bolji. Za druge ljude je pak bolji jer su ga gledali bezbroj puta, vidjeli svaki detalj filma, gledali sve katastrofe od nastavaka i skužili da je ovaj film interesantan i nakon toliko gledanja. Poanata orginala nisu ubijanja (ima ih samo 5, jedno se čak niti ne pokaže) već suspenzija i atmosfera, karakterizacija likova iznad svih standarda slasher filma, te sporija radnja radi izgradnje kako likova tako i atmosfere. Nekima je to dosadno, meni su likovi sjeli bolje nego kod većine drama. Nadalje, cijela priča je koncipirana kao slučaj iz crne kronike tek s ponekim detaljima koji daju mističnost filmu kao što je kraj gdje boogeyman ostaje živ. Orginalni "Halloween" je iznad mnogih kultnih horrora a kamoli tek Zombieva remakeaJohn_Ryder wrote:Zombiev Halloween ima poštene kilove,u carpenterovom nisam vidio niti jedno pošteno ubojstvo. Michael samo hoda s nožem i to je sve.
Neznam zašto svi vole kritizirat Remake,to mi nejde u glavu,naravno da je Carpenter legenda i car,ali treba malo
snizit kriterije,i pustit da mlađi i neiskusniji poput R.Zombia rade svoj posao koji po meni dobo rade.
Isprike ako je offtopic.
Nisam napomenuo da su u originalu bolji glumci. Sviđaju mi se filmovi od R.Zombia (valjda sam jedini) zato što
radi odlične kilove(za slasher filmove najvažnije,uz priču naravno).
-
Unreal
Ma nisu ni killovi nekaj.Nasilni su,ali nisu maštoviti i več sam više puta vidio kako netko nekoga nabija nožem(bolje je još izvedeno u raznim drugim filmovima). Večina ih je još bila na istu foru imaš curu ili lika kojega izbode nožem i onda plazi po podu i viče help i on samo došeta i zabode još jednom.John_Ryder wrote:
Točno to.
Nisam napomenuo da su u originalu bolji glumci. Sviđaju mi se filmovi od R.Zombia (valjda sam jedini) zato što
radi odlične kilove(za slasher filmove najvažnije,uz priču naravno).
BTW nisu ubojstva uvjek najvažnija,ona samo pridodaju zabavi ponekad. Meni su režija,priča,likovi i napetost ili ugođaj ponekad puno važniji za slasher nego ubojstva,recimo Hatchet baš nisam mogao toliko podnjeti jer ima tako slabe likove,nedostatak napetosti i killovi koliko god bili dobri nisu spasili film.
-
John_Ryder
Ma Hatchet je priča za sebe,to je film za zajebanciju,bar sam ga ja tako doživio.Unreal wrote:Ma nisu ni killovi nekaj.Nasilni su,ali nisu maštoviti i več sam više puta vidio kako netko nekoga nabija nožem(bolje je još izvedeno u raznim drugim filmovima). Večina ih je još bila na istu foru imaš curu ili lika kojega izbode nožem i onda plazi po podu i viče help i on samo došeta i zabode još jednom.John_Ryder wrote:
Točno to.
radi odlične kilove(za slasher filmove najvažnije,uz priču naravno).![]()
BTW nisu ubojstva uvjek najvažnija,ona samo pridodaju zabavi ponekad. Meni su režija,priča,likovi i napetost ili ugođaj ponekad puno važniji za slasher nego ubojstva,recimo Hatchet baš nisam mogao toliko podnjeti jer ima tako slabe likove,nedostatak napetosti i killovi koliko god bili dobri nisu spasili film.
-
Unreal
Ma nisam ga ni ja shavatio ozbiljno,ali i dalje nije dobar. Nekak previše odugovlače s ubojcom da bi razvili slabe likove,ma Jason x mi je puno bolja zajebancija.John_Ryder wrote:Ma Hatchet je priča za sebe,to je film za zajebanciju,bar sam ga ja tako doživio.Unreal wrote:Ma nisu ni killovi nekaj.Nasilni su,ali nisu maštoviti i več sam više puta vidio kako netko nekoga nabija nožem(bolje je još izvedeno u raznim drugim filmovima). Večina ih je još bila na istu foru imaš curu ili lika kojega izbode nožem i onda plazi po podu i viče help i on samo došeta i zabode još jednom.John_Ryder wrote:
Točno to.
radi odlične kilove(za slasher filmove najvažnije,uz priču naravno).![]()
-
John_Ryder
True.Unreal wrote:Ma nisam ga ni ja shavatio ozbiljno,ali i dalje nije dobar. Nekak previše odugovlače s ubojcom da bi razvili slabe likove,ma Jason x mi je puno bolja zajebancija.John_Ryder wrote:Ma Hatchet je priča za sebe,to je film za zajebanciju,bar sam ga ja tako doživio.Unreal wrote: Ma nisu ni killovi nekaj.Nasilni su,ali nisu maštoviti i več sam više puta vidio kako netko nekoga nabija nožem(bolje je još izvedeno u raznim drugim filmovima). Večina ih je još bila na istu foru imaš curu ili lika kojega izbode nožem i onda plazi po podu i viče help i on samo došeta i zabode još jednom.![]()
Jason X nisam ni pogledao
-
John_Ryder
-
Unreal
-
John_Ryder
-
Unreal
-
GreenHornet