Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
john_constantine

Post by john_constantine » 26 Oct 2007, 18:55

E ghostface, mislim da jednostavno pretjeruješ kada je riječ o sukobu mišljenja. Mislim, ima tu nas filmovila koji vole taj termin kultni film. Ja escape of ny smatram kultnim filmom. Evil dead 2, Friday the 13th, Mad max - sve su to filmovi koji su pokrenuli danas generaciju filmova koje danas gledamo. I mi ćemo uvijek koristiti te metafore kao čistokrvni jezoviti horor, splatter horor, slasher, sprdačine i sve to.
Netko filmove gleda na horore, trilere, komedije i to - meni je to jebi ga, površno i prejednostavno. I ne vidim zašto ti sada kompliciraš situaciju oko toga. Svatko ima svoj način određivanja žanrova, kako mu je volja.

A da se vratimo na pravu temu, TCM ne spada u slasher radi još nečega. U slasher filmovima, serijske ubojice u cijelom filmu proganjaju razne žrtve koristeći različita oružja, istina. Ali leatherface nije proganjao te mlade, već su oni došli njemu. Došli su na tuđi posjed i zato su nastradali. A marilyn burns i invalid su išli tražiti i opet su završili na njegovom posjedu. Tako da ih leatherface nije tražio, proganjao ili sada ih htio sve zaklati, kao što su to radili michael myers, jason, chucky i sve to.
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 26 Oct 2007, 19:07

Ghostface wrote:I zato malo smiri doživljaj, nisan ti ja neki glupan pa da ne razumin kurca.
:lol: :wink: sto ljudi sto čudi
Ghostface wrote:I moj kurac si ti sritan i zadovoljan, to su te stare coolerske fore s foruma za naoko mirno odjebavanje, a u biti ne moš bit nesvjestan da ga malo ipak previše seruckaš. Kako san i reka, sasvim običan, predvidljiv, čak, štoviše i dapače.

U jebate sad mi je sedamnaestogodišnji samoprozvani doktor Phil počeo pričati o mojoj sreći i zadovoljstvu? :rotflmao: Svijet stvarno ide u kurac :lol: Nadam se da ćeš nastaviti sa svojim velebnim tekstualnim proljevima, ljudi vole zabavu :!:

jigsaw

Post by jigsaw » 26 Oct 2007, 22:04

Baš ste zanimljivi... :lol: :lol:

Scarface

Post by Scarface » 26 Oct 2007, 22:41

HorrorHR wrote:
Ghostface wrote:I zato malo smiri doživljaj, nisan ti ja neki glupan pa da ne razumin kurca.
:lol: :wink: sto ljudi sto čudi
Ghostface wrote:I moj kurac si ti sritan i zadovoljan, to su te stare coolerske fore s foruma za naoko mirno odjebavanje, a u biti ne moš bit nesvjestan da ga malo ipak previše seruckaš. Kako san i reka, sasvim običan, predvidljiv, čak, štoviše i dapače.

U jebate sad mi je sedamnaestogodišnji samoprozvani doktor Phil počeo pričati o mojoj sreći i zadovoljstvu? :rotflmao: Svijet stvarno ide u kurac :lol: Nadam se da ćeš nastaviti sa svojim velebnim tekstualnim proljevima, ljudi vole zabavu :!:

A zašto misliš da se ti jedini ode zabavljaš? Smišno mi je to da oko malog prsta vrtin tipa starijeg par godina od mene. Nisi očito navika na grublje prepirke, nemaš stila, želiš ispast faca pa ono lagano me sprdaješ, jer kako i ne bi, misliš ti, ovo je tvoj sajt, svi su na tvojoj strani, cijenjen si ode, šta je stvarno i istina. Vidiš, to šta u biti ja ispadan "bad guy", onaj koji vrijeđa, agresivno pretjeruje i valja gluposti, njima nasmijava ljude i svakim postom ih sve više uvjerava da je debil, ima i prednost, ako znaš kako se postavit, a ta je da se od mene i ne očekuje ništa pametno, a od tebe da, neki cool odjeb, samouvjereni argument, pa izvoli, tvoj red. Ovako mogu u beskraj, sve je na tebi, par opcija ti je na raspolaganju.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Scarface

Post by Scarface » 26 Oct 2007, 22:45

john_constantine wrote:E ghostface, mislim da jednostavno pretjeruješ kada je riječ o sukobu mišljenja. Mislim, ima tu nas filmovila koji vole taj termin kultni film. Ja escape of ny smatram kultnim filmom. Evil dead 2, Friday the 13th, Mad max - sve su to filmovi koji su pokrenuli danas generaciju filmova koje danas gledamo. I mi ćemo uvijek koristiti te metafore kao čistokrvni jezoviti horor, splatter horor, slasher, sprdačine i sve to.
Netko filmove gleda na horore, trilere, komedije i to - meni je to jebi ga, površno i prejednostavno. I ne vidim zašto ti sada kompliciraš situaciju oko toga. Svatko ima svoj način određivanja žanrova, kako mu je volja.

A da se vratimo na pravu temu, TCM ne spada u slasher radi još nečega. U slasher filmovima, serijske ubojice u cijelom filmu proganjaju razne žrtve koristeći različita oružja, istina. Ali leatherface nije proganjao te mlade, već su oni došli njemu. Došli su na tuđi posjed i zato su nastradali. A marilyn burns i invalid su išli tražiti i opet su završili na njegovom posjedu. Tako da ih leatherface nije tražio, proganjao ili sada ih htio sve zaklati, kao što su to radili michael myers, jason, chucky i sve to.

A ko je reka da meni ne odgovara naziv kultni film, samo mislin da ako podžanrovi postoje, svaki film ima jedan. Kužiš? Nije onda samo kultni horror, već kultni slasher, kultni trash itd. To je u biti sve, vi očito ne svaćate bit, a ono na šta uvik, ali baš uvik popizdin je kad neko dođe, i kaže nekome da nije onako kako taj drugi tvrdi, ali mu pritom onda ne reče šta onda jest, kao da je sama njegova negacija dovoljna, bez ikakvih argumentiranja, jer on ih i ne triba davat.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

maddjuro

Post by maddjuro » 27 Oct 2007, 00:21

30 days of night. 3.5/5
nije baš ono što sam bio očekivao. Još jedan vampirski film. Nekoliko ljepih scena, iako ima ideja posuđenih iz drugih filmova.(osobno mi je najbolja scena iz evil aliensa, koju su malo preradili). Pogledajte film, nećete požaliti, ima neki "thing" štih radi zime.
Last edited by maddjuro on 27 Oct 2007, 00:22, edited 1 time in total.
I may be an idiot, but i am no fool.

Vorador

Post by Vorador » 27 Oct 2007, 00:21

Halloween III: Season of the Witch. 2/5 Loš film, nema veze sa serijalom, loša priča i pomalo dosadno.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 27 Oct 2007, 00:43

Ghostface wrote:A zašto misliš da se ti jedini ode zabavljaš? Smišno mi je to da oko malog prsta vrtin tipa starijeg par godina od mene.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: LEGENDO :D :D :D

bahhahahahhahahahhahah
:prayer: :supz: :rock: :mrgreen: daleko najbolji post ti je ovo :D :D :D sorry ostatak nisam ni pročitao, jednostavno me ovo previše nasmijalo :D :D :D :D

Scarface

Post by Scarface » 27 Oct 2007, 00:45

Aha, kako da ne, eto, sve si sam pokaza, neman više komentara.

A$H

Post by A$H » 27 Oct 2007, 07:22

Ghostface postovi - 5/5 :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: stvarno si me nasmijao do suza...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Unreal

Post by Unreal » 27 Oct 2007, 08:50

Vorador wrote:Halloween III: Season of the Witch. 2/5 Loš film, nema veze sa serijalom, loša priča i pomalo dosadno.
Po meni je još bolji od daljnjih nastavaka :wink: . Jebote Michael Mayersa :twisted: lik mora da je jedan od najdosadnijih Boogeyman :lol:

jigsaw

Post by jigsaw » 27 Oct 2007, 10:27

Boby

Post by Boby » 27 Oct 2007, 12:57

Unreal wrote:
Vorador wrote:Halloween III: Season of the Witch. 2/5 Loš film, nema veze sa serijalom, loša priča i pomalo dosadno.
Po meni je još bolji od daljnjih nastavaka :wink: . Jebote Michael Mayersa :twisted: lik mora da je jedan od najdosadnijih Boogeyman :lol:
Najgori nastavak u cijelom serijalu, moje mišljenje. Gluma očajna, scenarij debilan, atmosfera uspavljujuća. Ne kažem da nema još nastavaka u ovom serijalu koji su sranje ali ovo je daleko najveće. To kaj nema Myersa nije bitno; mogli su napraviti najbolji nastavak budući da nisu bili opterećeni s prethodnom pričom ali umjesto toga napravili su ovaj nazovi film

Boby

Post by Boby » 27 Oct 2007, 13:05

jigsaw wrote:Nosferatu the Vampyre (1979)

http://recenzijefilmova.blog.hr/2007/10 ... html#dan27
E to je izvrstan film. Besprijekorno snimljen, dobri glumci (osim onog tipa koji glumi Renfielda) i lijepa scenografija

Unreal

Post by Unreal » 27 Oct 2007, 13:07

Boby wrote:
Unreal wrote:
Najgori nastavak u cijelom serijalu, moje mišljenje. Gluma očajna, scenarij debilan, atmosfera uspavljujuća. Ne kažem da nema još nastavaka u ovom serijalu koji su sranje ali ovo je daleko najveće. To kaj nema Myersa nije bitno; mogli su napraviti najbolji nastavak budući da nisu bili opterećeni s prethodnom pričom ali umjesto toga napravili su ovaj nazovi film
Po meni je najgori nastavak petica. Nakon 20 minuta sam već popizdio,odlučio sam jedino pogledati film do kraja da se mogu pohvaliti da sam gledao ovo sranje.
Trojka ima bar par stvari koje su mi se urezale u pamčenje poput scene ubojstva dječaka,probijanja laserom,razbijanja robot žene :lol:,one iritantne tv pjesmice
i odličnog kraja. Da film je šiti,ali mi je barem luđi i zanimljiviji šit nego ostalli nastavci. :wink: Ali ako se sve uzme u obzir mogao je film ispast puno bolji :cry: .

Post Reply