HorrorHR wrote:nije slasherUnreal wrote:Što se tiće najboljeg slashera,Nightmare on elm street šiša ostale dosta,a nakon Nightmara ide Texas Chain Saw Massacre orginal
Podcrtavam
HorrorHR wrote:nije slasherUnreal wrote:Što se tiće najboljeg slashera,Nightmare on elm street šiša ostale dosta,a nakon Nightmara ide Texas Chain Saw Massacre orginal
Unreal wrote:Ne znam baš po ćemu nije. Dobro nije tipičan slasheri,ali i dalje ako se mene pita pripada pod žanar. Mislim film gdje lik naganja curu s motornom pilom je po meni barem slasherHorrorHR wrote:nije slasherUnreal wrote:Što se tiće najboljeg slashera,Nightmare on elm street šiša ostale dosta,a nakon Nightmara ide Texas Chain Saw Massacre orginal
Prvo, nema elemente slashera - stupidne mlade likove koji su samo topovsko meso. Ovdje su bar životni, naročito njihove reakcije kada ugledaju Leatherfacea koje baš i nisu odglumljeni sudeći po dokumentarcu. Naročito lik invalida, u sceni kada je frustriran kraj stepenica. A sama djevojka je životna, mučena, pitaš se što će biti s njom, da li će uspjeti preživjeti sve to. A u slasher su totalno nezanimljive.dobro bi se našao sa Dragonrageom koji ima slično mišljenje...Unreal wrote:Ne znam baš po ćemu nije. Dobro nije tipičan slasheri,ali i dalje ako se mene pita pripada pod žanar.
ok 99.99999% horrora ima neko mrcvarenje pa nisu svi slasheriUnreal wrote:Mislim film gdje lik naganja curu s motornom pilom je po meni barem slasher
john_constantine wrote:Unreal wrote:Ne znam baš po ćemu nije. Dobro nije tipičan slasheri,ali i dalje ako se mene pita pripada pod žanar. Mislim film gdje lik naganja curu s motornom pilom je po meni barem slasherHorrorHR wrote: nije slasher![]()
![]()
Film nije slasher i točka.
![]()
![]()
Prvo, nema elemente slashera - stupidne mlade likove koji su samo topovsko meso. Ovdje su bar životni, naročito njihove reakcije kada ugledaju Leatherfacea koje baš i nisu odglumljeni sudeći po dokumentarcu. Naročito lik invalida, u sceni kada je frustriran kraj stepenica. A sama djevojka je životna, mučena, pitaš se što će biti s njom, da li će uspjeti preživjeti sve to. A u slasher su totalno nezanimljive.
Istina da ubija likove po redu, kao u slasher filmovima, ali ondje je bilo riječ o serijskom ubojici koji je uvijek imao nekakav loš motiv za ubijanje. A ovdje su samo jednostavno ušli u kuću gdje živi retardirani opasni luđak bez nadzora. Sve je to bila više nesreća, mislim, leatherface je samo na neki način štitio svoju kuću. Jednostavno, nema tu nikakvih slasher elemenata, radi se o čistokrvnom jezovitom hororu.
Pa kada to i jesmo.inače ne vidin zašto mislite da ste toliki znalci da možete tako nastupat i uvjerljivo određivat žanr
Je kao što akcije i trileri imaju svoje podžanrove? Koje? teroristička akcija? triler film ceste? Dakako da nemora biti u svom podžanru...Ghostface wrote:Ne kužin te, kažeš da nije slasher nego čisti jezoviti horror. Oprosti, ali mora bit u nekom podžanru, a žanr "čisti jezoviti horror" ne postoji, stoga, izvoli detaljnije objasnit.
Texas Chainsaw Massacre je horror. Kultni horror. Podžanr? Nema. Ovo oko Dragonragea, ne brini neće biti zbunjen, referencirana je diskusija između mene i njega na njegovom blogu i ovdje na forumu gdje smo ulazili u detalje oko iste ove "priče".Ghostface wrote:A i ti, HorrorHr, kažeš nije slasher, pa šta onda odma ne rečeš šta onda je, nego ostavljaš nedorečeno i Dragonragea zbunjena.
Daj molim te, nismo u osnovnoj školi, ovakvi idiotni komentari stvarno nisu na mjestu. Svatko ima svoje mišljenje i drugome će ga pokušati ili pokazati ili objasniti.Ghostface wrote:inače ne vidin zašto mislite da ste toliki znalci da možete tako nastupat i uvjerljivo određivat žanr, jer su u njima linije, pogotovo u horrorima, izuzetno tanke,
Opusti se malo, diskutiraj sa smislom, spusti se na zemlju. Što si ti pak doprinjeo ovoj temi? Slasheri su sve gdje se slasha? jebote, svijet si novi otkrioGhostface wrote: i zato, malo manje samouvjerenosti, i detaljnije argumente, molit ću.
Pa ti pizdiš oko doprinosa, ne jaGhostface wrote:A čime si ti doprinija ovoj temi? Time šta si reka da nije slasher?
Hvala, tvoje pohvale me diraju u srce. Po meni ne treba, i baš nisam vidio da horror žanr ima previše podžanrova u koje se svi filmovi svrštavaju. Možda u tvom razredu...[/quote]Ghostface wrote:U jebate, nemoj, predobar si! I otkad to ne mora bit u podžanru?
Ako ćeš u detalje tih tvojih spajanja žanrova, horror možeš isto tako kao i bilo koji drugi žanr spojiti. Od horror komedije, horror akcije, pa do horror romantične drame. Sad ako si pogledao 50 horrora logično je da ne možeš sve to pronaći u određenim filmovima.Ghostface wrote:Nego di, sa strane u tri pi*** m******? Ako postoje podžanrovi nekog žanra (a horror ih ima najviše, čak valjda jedini, jer ostali žanrovi se samo kombiniraju, npr. triler-drama, akcijska komedija, mada ima toga i u horrorima), onda su svi filmovi u njima.
Pročitaj ponovno moju rečenicu oko ovoga kultni pa ako ne razmuiješ pitaj opet. Tj, da skratimo jer ako nisi razumio nećeš opet:Ghostface wrote:Gore, slash, splatter, psihološki, bla bla, ne znan, nema tu kultni horror,
bahahhahahahhahaha prvio dio rečenice je istina, nama se ne čini kao slasher, ali pametovanje je ipak jedina tvoja odlika ovdje.Ghostface wrote:činjenica je da se vama ne čini ka slasher i onda nešto tu pametujete.
ma i nama je super, dugo nismo imali čistokrvnog trolla na forumuGhostface wrote:Nisan moga odlit ovo komentirat, jednostavno je neodoljivo.
Daleko od sveca. Ovo oko kultnog: rekao sam ti da pročitaš, prepisao sam ti ponovno, razdijelio ti pitanje i odgovor i još nisi shvatio. Ok idem sada ovako:Ghostface wrote:Ja pametujen? Da, vjerojatno da, al nisi ni ti svetac. Kultni film i nije žanr, film postane kultan nakon brojnih pozitivnih pa čak i negativnih kritika, a šta je dotad?
Kada mi ti to kažeš sretan sam i zadovoljan, da mi kažeš bilo što suprotno, iskreno bi se zabrinuo.Ghostface wrote: I na kraju, šta se tiče tih sprdanja na račun slash- slasher- Slash i to da san ja troll, e pa baš je to ta crta, prijatelju, na kojoj ja kažen sljedeće i odjeben te stopostotno: ti si, prijatelju, jedan sasvim običan kreten, sasvim običan.
Ajde Horror ne rise kako nisi rekao?...zanemari samo podbadamHorrorHR wrote:Daleko od sveca. Ovo oko kultnog: rekao sam ti da pročitaš, prepisao sam ti ponovno, razdijelio ti pitanje i odgovor i još nisi shvatio. Ok idem sada ovako:Ghostface wrote:Ja pametujen? Da, vjerojatno da, al nisi ni ti svetac. Kultni film i nije žanr, film postane kultan nakon brojnih pozitivnih pa čak i negativnih kritika, a šta je dotad?
JA REK'O: Texas Chainsaw Massacre je horror. Kultni horror. Podžanr? Nema.
znači rekao sam da je meni Texas Chainsaw Massacre horror. i to Kultni horror. a glede specifikacije po meni: Podžanr? Nema..
I sada nakon ovoga ti meni opet na to da kultni film nije žanr... Nadam se da netrebam dalje. Ali spremam nove boje i grafikone u borbi za dokazivanje da NISAM rekao da je KULTNI=ŽANR.
Kada mi ti to kažeš sretan sam i zadovoljan, da mi kažeš bilo što suprotno, iskreno bi se zabrinuo.Ghostface wrote: I na kraju, šta se tiče tih sprdanja na račun slash- slasher- Slash i to da san ja troll, e pa baš je to ta crta, prijatelju, na kojoj ja kažen sljedeće i odjeben te stopostotno: ti si, prijatelju, jedan sasvim običan kreten, sasvim običan.
HorrorHR wrote:Daleko od sveca. Ovo oko kultnog: rekao sam ti da pročitaš, prepisao sam ti ponovno, razdijelio ti pitanje i odgovor i još nisi shvatio. Ok idem sada ovako:Ghostface wrote:Ja pametujen? Da, vjerojatno da, al nisi ni ti svetac. Kultni film i nije žanr, film postane kultan nakon brojnih pozitivnih pa čak i negativnih kritika, a šta je dotad?
JA REK'O: Texas Chainsaw Massacre je horror. Kultni horror. Podžanr? Nema.
znači rekao sam da je meni Texas Chainsaw Massacre horror. i to Kultni horror. a glede specifikacije po meni: Podžanr? Nema..
I sada nakon ovoga ti meni opet na to da kultni film nije žanr... Nadam se da netrebam dalje. Ali spremam nove boje i grafikone u borbi za dokazivanje da NISAM rekao da je KULTNI=ŽANR.