Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 25 Oct 2007, 17:11

HorrorHR wrote:
Unreal wrote:Što se tiće najboljeg slashera,Nightmare on elm street šiša ostale dosta,a nakon Nightmara ide Texas Chain Saw Massacre orginal 8)
nije slasher :wink:

Podcrtavam 8)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Oct 2007, 17:41

Unreal wrote:
HorrorHR wrote:
Unreal wrote:Što se tiće najboljeg slashera,Nightmare on elm street šiša ostale dosta,a nakon Nightmara ide Texas Chain Saw Massacre orginal 8)
nije slasher :wink:
Ne znam baš po ćemu nije. Dobro nije tipičan slasheri,ali i dalje ako se mene pita pripada pod žanar. Mislim film gdje lik naganja curu s motornom pilom je po meni barem slasher :wink:
:roll: :roll: :roll: Film nije slasher i točka. :evil: :bicovanje: :bicovanje: Prvo, nema elemente slashera - stupidne mlade likove koji su samo topovsko meso. Ovdje su bar životni, naročito njihove reakcije kada ugledaju Leatherfacea koje baš i nisu odglumljeni sudeći po dokumentarcu. Naročito lik invalida, u sceni kada je frustriran kraj stepenica. A sama djevojka je životna, mučena, pitaš se što će biti s njom, da li će uspjeti preživjeti sve to. A u slasher su totalno nezanimljive.
Istina da ubija likove po redu, kao u slasher filmovima, ali ondje je bilo riječ o serijskom ubojici koji je uvijek imao nekakav loš motiv za ubijanje. A ovdje su samo jednostavno ušli u kuću gdje živi retardirani opasni luđak bez nadzora. Sve je to bila više nesreća, mislim, leatherface je samo na neki način štitio svoju kuću. Jednostavno, nema tu nikakvih slasher elemenata, radi se o čistokrvnom jezovitom hororu. :wink:
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 25 Oct 2007, 19:08

Unreal wrote:Ne znam baš po ćemu nije. Dobro nije tipičan slasheri,ali i dalje ako se mene pita pripada pod žanar.
dobro bi se našao sa Dragonrageom koji ima slično mišljenje...
Unreal wrote:Mislim film gdje lik naganja curu s motornom pilom je po meni barem slasher :wink:
ok 99.99999% horrora ima neko mrcvarenje pa nisu svi slasheri :wink:

Unreal

Post by Unreal » 25 Oct 2007, 21:05

Ajde slažem se sa Consom,ali dalje smatram bez obzira na sve da se radi o poluslasheru baš zbog ubijanja likove po redu sa čekičem,pilom i scene naganjanja ubojce i žrtve. Ako se pogleda pod wikipediju i imdb čak se i TCM smatra pod slasher žanar,no dobro ajde svako ima svoje gledanje na neku stvar. :wink:

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Oct 2007, 21:16

Cradle of fear - lol, kakav trash od dva sata. :D Film je totalna nebuloza, neki hipnotizer i silovatelj preko sina sotonista vrši osvetu nad onima koji su ga osudili u četiri bizarne priče, a zadnja žrtva je njegov sin, ovisnik o snuff filmovima i kada biva ubijen, otac odluči sam krenuti u osvetu u suludoj krvavoj završnici. :D

Film sadržava sve elemente horora kakve horrohr gleda - lezbijke (ima čak dobra scena kada dvije cure spavaju zajedno i onda jednu zaboli trbuh, pa joj govori neka ju dira po trbuhu. Ona nelagodno to radi, ali na kraju se sva napali i dira po gaćicama i uvuče prste, a stvor joj odgrize prste iz pice. :shock: :lol: ), jeftine krvave scene (nožem prerezati nogu da bi ju sašio sam sebi), uobičajene nasilne scene, flaša u oko, rezanje nogu, ubadanje, razbijanje glave čekićem, hrpa nebuloza kao ovisnik o snuff filmovima koji kroz dvadeset minuta traži stranicu sve dok sam ne završi u snuff filmu. A tek CGI efekti, svaka čast, lošu scenu vožnje nisam vidio, auto poput nekakve igračke. A tek kada detektiv dođe kod prve ženske žrtve i što napravi? opipa joj bilo iako ima rasporenu utrobu. I još ju mazi po dojci. :shock: Da bi se uvjerio da je doista mrtva. :rotflmao: :rotflmao:

recenzija slijedi. :D
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 25 Oct 2007, 22:19

john_constantine wrote:
Unreal wrote:
HorrorHR wrote: nije slasher :wink:
Ne znam baš po ćemu nije. Dobro nije tipičan slasheri,ali i dalje ako se mene pita pripada pod žanar. Mislim film gdje lik naganja curu s motornom pilom je po meni barem slasher :wink:
:roll: :roll: :roll: Film nije slasher i točka. :evil: :bicovanje: :bicovanje: Prvo, nema elemente slashera - stupidne mlade likove koji su samo topovsko meso. Ovdje su bar životni, naročito njihove reakcije kada ugledaju Leatherfacea koje baš i nisu odglumljeni sudeći po dokumentarcu. Naročito lik invalida, u sceni kada je frustriran kraj stepenica. A sama djevojka je životna, mučena, pitaš se što će biti s njom, da li će uspjeti preživjeti sve to. A u slasher su totalno nezanimljive.
Istina da ubija likove po redu, kao u slasher filmovima, ali ondje je bilo riječ o serijskom ubojici koji je uvijek imao nekakav loš motiv za ubijanje. A ovdje su samo jednostavno ušli u kuću gdje živi retardirani opasni luđak bez nadzora. Sve je to bila više nesreća, mislim, leatherface je samo na neki način štitio svoju kuću. Jednostavno, nema tu nikakvih slasher elemenata, radi se o čistokrvnom jezovitom hororu. :wink:

Ne kužin te, kažeš da nije slasher nego čisti jezoviti horror. Oprosti, ali mora bit u nekom podžanru, a žanr "čisti jezoviti horror" ne postoji, stoga, izvoli detaljnije objasnit. A i ti, HorrorHr, kažeš nije slasher, pa šta onda odma ne rečeš šta onda je, nego ostavljaš nedorečeno i Dragonragea zbunjena. Po meni je slasher svaki horror koji ima manijakalnog ubojicu koji ubija (slashing, zar ne?, a Leatherface bez obzira na drugačije motive, to jest, i molin te, constantine, koje je to objašnjenje da slasher mora bit naivan i glupav, evo recimo Prom night nije, pa je opet slasher, i sigurno ih ima još. inače ne vidin zašto mislite da ste toliki znalci da možete tako nastupat i uvjerljivo određivat žanr, jer su u njima linije, pogotovo u horrorima, izuzetno tanke, i zato, malo manje samouvjerenosti, i detaljnije argumente, molit ću.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Oct 2007, 22:37

prom night nisam gledao, pa ne mogu komentirati.

Hm, slasher - ne znam, ja jednostavno TCM ne stavljam u slasher elemente. Ipak slasher filmovi uvijek imaju jednog serijskog ubojicu, a ovdje je bilo riječ o obitelji retardiranih luđaka koji na kraju maltetriraju curu. Mislim, ovdje je naglasak bio na horor atmosferi i šokatnim scenama. Čak skoro da niti nema krvi. Mislim, slasher film, na početku imamo onako pola sata mlade, pa se nizaju scene ubojstva, brzo i efikasno. I onda na kraju uvijek neki preokret.
Ali ovaj film mi više fukcionira kao horor drama. sukob s bizarnim autostoperom, priča o nastanku hamburgera... A ubojica ne ubije odmah sve te žrtve, nego ih muči, i šokira nas tim scenama. Npr. ona scena kada zarobi prvu djevojku, meni je to jednostavno strašna scena, taj vrisak, nekako izgleda previše realno.

A ima tu par stvari koje su uobičajene u slasher filmovima kao to da ubojica nosi masku ili da netko trči prema stepenicama. ali nema drugih elemenata kao to da kada netko puši u filmu, umrijeti će. Nakon što se netko poševi, umrijeti će. Friday the 13th nije imao baš nekakve scene natjeravanja po dvorištu kao kada leatherface ganja motorkom curu. A završni dio filma nikako ne bi spadao u slasher, kada muče i maltetriraju curu za vrijeme bizarne večere.

Slasher filmovi ionako uvijek moraju biti naivni. Ne očekujem da će svaki slasher film biti kao hot fuzz. :D

P.S.
inače ne vidin zašto mislite da ste toliki znalci da možete tako nastupat i uvjerljivo određivat žanr
Pa kada to i jesmo. :mrgreen: 8)
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 25 Oct 2007, 22:59

Ghostface wrote:Ne kužin te, kažeš da nije slasher nego čisti jezoviti horror. Oprosti, ali mora bit u nekom podžanru, a žanr "čisti jezoviti horror" ne postoji, stoga, izvoli detaljnije objasnit.
Je kao što akcije i trileri imaju svoje podžanrove? Koje? teroristička akcija? triler film ceste? Dakako da nemora biti u svom podžanru...
Ghostface wrote:A i ti, HorrorHr, kažeš nije slasher, pa šta onda odma ne rečeš šta onda je, nego ostavljaš nedorečeno i Dragonragea zbunjena.
Texas Chainsaw Massacre je horror. Kultni horror. Podžanr? Nema. Ovo oko Dragonragea, ne brini neće biti zbunjen, referencirana je diskusija između mene i njega na njegovom blogu i ovdje na forumu gdje smo ulazili u detalje oko iste ove "priče".
Ghostface wrote:inače ne vidin zašto mislite da ste toliki znalci da možete tako nastupat i uvjerljivo određivat žanr, jer su u njima linije, pogotovo u horrorima, izuzetno tanke,
Daj molim te, nismo u osnovnoj školi, ovakvi idiotni komentari stvarno nisu na mjestu. Svatko ima svoje mišljenje i drugome će ga pokušati ili pokazati ili objasniti.
Ghostface wrote: i zato, malo manje samouvjerenosti, i detaljnije argumente, molit ću.
Opusti se malo, diskutiraj sa smislom, spusti se na zemlju. Što si ti pak doprinjeo ovoj temi? Slasheri su sve gdje se slasha? jebote, svijet si novi otkrio :wink:

Scarface

Post by Scarface » 25 Oct 2007, 23:10

A čime si ti doprinija ovoj temi? Time šta si reka da nije slasher? U jebate, nemoj, predobar si! I otkad to ne mora bit u podžanru? Nego di, sa strane u tri pi*** m******? Ako postoje podžanrovi nekog žanra (a horror ih ima najviše, čak valjda jedini, jer ostali žanrovi se samo kombiniraju, npr. triler-drama, akcijska komedija, mada ima toga i u horrorima), onda su svi filmovi u njima. Gore, slash, splatter, psihološki, bla bla, ne znan, nema tu kultni horror, ma ne zajebaji, činjenica je da se vama ne čini ka slasher i onda nešto tu pametujete. Nisan moga odlit ovo komentirat, jednostavno je neodoljivo.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Vorador

Post by Vorador » 25 Oct 2007, 23:25

28 Weeks Later -> 4/5. Sasvim solidan film koji kombinira akciju i horror u postapokaliptičnom okruženju. Atmosfera u filmu je jebena, radnja dinamična i dosta lijepo je sniman ( najviše mi se sviđaju kadrovi iz zraka koji prikazuju opustošeni grad). Također je i soundtrack pogođen i pridonosi sveopćem dojmu. Jedina zamjerka je što su akcijske scene dosta ubrzane (nešto kao Bourneov ultimatum) pa to zna malo biti zamorno i također mi je zasmetala jedna scena koja je zaista bila nepotrebna i po meni kvari dojam realističnosti filma ( da ne spoilam detalje, ona scena s helićem ala Planet Terror ). Inače mnogo mi je bolji od prvoga nastavka.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 25 Oct 2007, 23:30

Ghostface wrote:A čime si ti doprinija ovoj temi? Time šta si reka da nije slasher?
Pa ti pizdiš oko doprinosa, ne ja ;) Ja sam napravio samo ispravak krivog navoda po meni - a ti? Zaključio da je slasher gdje se slasha - je i onaj iz Gunsa slasher?
Ghostface wrote:U jebate, nemoj, predobar si! I otkad to ne mora bit u podžanru?
Hvala, tvoje pohvale me diraju u srce. Po meni ne treba, i baš nisam vidio da horror žanr ima previše podžanrova u koje se svi filmovi svrštavaju. Možda u tvom razredu...[/quote]
Ghostface wrote:Nego di, sa strane u tri pi*** m******? Ako postoje podžanrovi nekog žanra (a horror ih ima najviše, čak valjda jedini, jer ostali žanrovi se samo kombiniraju, npr. triler-drama, akcijska komedija, mada ima toga i u horrorima), onda su svi filmovi u njima.
Ako ćeš u detalje tih tvojih spajanja žanrova, horror možeš isto tako kao i bilo koji drugi žanr spojiti. Od horror komedije, horror akcije, pa do horror romantične drame. Sad ako si pogledao 50 horrora logično je da ne možeš sve to pronaći u određenim filmovima.
Ghostface wrote:Gore, slash, splatter, psihološki, bla bla, ne znan, nema tu kultni horror,
Pročitaj ponovno moju rečenicu oko ovoga kultni pa ako ne razmuiješ pitaj opet. Tj, da skratimo jer ako nisi razumio nećeš opet:

Pitanje: "A i ti, HorrorHr, kažeš nije slasher, pa šta onda odma ne rečeš šta onda je"

Odgovor: "Texas Chainsaw Massacre je horror. Kultni horror. Podžanr? Nema."

Da još jednom podcrtam: Jel sam ja rekao da je "kultni" podžanr?

I btw, gore je odlika horrora, ne neki podžanr per se. Psihološki? Većina i nisu horrori kada bi išao gledati psihološke. Ali kada bi došli tu zaključili bi da je i slasher zapravo po odlikama nešto između horrora i trilera (više od ovog drugog), ali nećemo, kasno je...

Ghostface wrote:činjenica je da se vama ne čini ka slasher i onda nešto tu pametujete.
bahahhahahahhahaha prvio dio rečenice je istina, nama se ne čini kao slasher, ali pametovanje je ipak jedina tvoja odlika ovdje.

Jedino ako je ovo pametovanje:

"nije slasher ;) "

a ako ti je to pametovanje, onda "prijatelju" moj, zona sumraka je oko nas.

Ghostface wrote:Nisan moga odlit ovo komentirat, jednostavno je neodoljivo.
ma i nama je super, dugo nismo imali čistokrvnog trolla na forumu :P

Scarface

Post by Scarface » 25 Oct 2007, 23:49

Svaka rasprava, prije ili kasnije, dođe do crte kad nema smisla dalje, mada baš nema smisla ni započinjat, ode je došla ranije. Nisi baš pažljivo čita moje postove jer san reka da se i horror miša sa žanrovima, ponovi još jednom pa ćeš vidit. Nema puno podžanrova? Tragično da još nisi uvidija da ih ima, a pogleda si n horrora. Ja pametujen? Da, vjerojatno da, al nisi ni ti svetac. Kultni film i nije žanr, film postane kultan nakon brojnih pozitivnih pa čak i negativnih kritika, a šta je dotad? I na kraju, šta se tiče tih sprdanja na račun slash- slasher- Slash i to da san ja troll, e pa baš je to ta crta, prijatelju, na kojoj ja kažen sljedeće i odjeben te stopostotno: ti si, prijatelju, jedan sasvim običan kreten, sasvim običan.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 26 Oct 2007, 00:18

Ghostface wrote:Ja pametujen? Da, vjerojatno da, al nisi ni ti svetac. Kultni film i nije žanr, film postane kultan nakon brojnih pozitivnih pa čak i negativnih kritika, a šta je dotad?
Daleko od sveca. Ovo oko kultnog: rekao sam ti da pročitaš, prepisao sam ti ponovno, razdijelio ti pitanje i odgovor i još nisi shvatio. Ok idem sada ovako:

JA REK'O: Texas Chainsaw Massacre je horror. Kultni horror. Podžanr? Nema.

znači rekao sam da je meni Texas Chainsaw Massacre horror. i to Kultni horror. a glede specifikacije po meni: Podžanr? Nema..

I sada nakon ovoga ti meni opet na to da kultni film nije žanr... Nadam se da netrebam dalje. Ali spremam nove boje i grafikone u borbi za dokazivanje da NISAM rekao da je KULTNI=ŽANR.
Ghostface wrote: I na kraju, šta se tiče tih sprdanja na račun slash- slasher- Slash i to da san ja troll, e pa baš je to ta crta, prijatelju, na kojoj ja kažen sljedeće i odjeben te stopostotno: ti si, prijatelju, jedan sasvim običan kreten, sasvim običan.
Kada mi ti to kažeš sretan sam i zadovoljan, da mi kažeš bilo što suprotno, iskreno bi se zabrinuo. :oops:

A$H

Post by A$H » 26 Oct 2007, 07:59

HorrorHR wrote:
Ghostface wrote:Ja pametujen? Da, vjerojatno da, al nisi ni ti svetac. Kultni film i nije žanr, film postane kultan nakon brojnih pozitivnih pa čak i negativnih kritika, a šta je dotad?
Daleko od sveca. Ovo oko kultnog: rekao sam ti da pročitaš, prepisao sam ti ponovno, razdijelio ti pitanje i odgovor i još nisi shvatio. Ok idem sada ovako:

znači rekao sam da je meni Texas Chainsaw Massacre horror. i to Kultni horror. a glede specifikacije po meni: Podžanr? Nema..

I sada nakon ovoga ti meni opet na to da kultni film nije žanr... Nadam se da netrebam dalje. Ali spremam nove boje i grafikone u borbi za dokazivanje da NISAM rekao da je KULTNI=ŽANR.
Ghostface wrote: I na kraju, šta se tiče tih sprdanja na račun slash- slasher- Slash i to da san ja troll, e pa baš je to ta crta, prijatelju, na kojoj ja kažen sljedeće i odjeben te stopostotno: ti si, prijatelju, jedan sasvim običan kreten, sasvim običan.
Kada mi ti to kažeš sretan sam i zadovoljan, da mi kažeš bilo što suprotno, iskreno bi se zabrinuo. :oops:
Ajde Horror ne rise kako nisi rekao?...zanemari samo podbadam :lol: :lol: :lol: nisam mogao odolit.. :lol:

Black Sheep 4/5 - prvi put sam ga gledao misleć da je film ozbiljan i razočarah se, sad ga gledah kao da je parodija(+ :partyman: + :weedman: + :heart: ) i film je jeben koji lomovi i fore..
jedan od najboljih djelova u filmu:

SPOLIER
Stariji brat pokara ovcu, zapali cigaru..
U sobu upada mlađi gleda ovcu,gleda njega i pita:
Henry: What are you doing in here?
Buraz mrtav hladan odgovara:
Angus Oldfield: You wouldn't understand.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

[Henry panics while under attack from a sheep]
Experience: What is wrong with you?
Henry: Ovinophobia, my therapist calls it.
Experience: Well, what's that?
Henry: Just the completely unfounded and irrational fear that one day *this* is going to happen!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Scarface

Post by Scarface » 26 Oct 2007, 18:40

HorrorHR wrote:

I boja san se da ćeš me krivo svatit. Zna san ja da ti nisi reka da je kultni žanr, i ja san to samo potvrdija, dakle, kultni film i nije žanr, gledaj to u tom kontekstu, ne u smislu da ne kužin, i zato malo smiri doživljaj, nisan ti ja neki glupan pa da ne razumin kurca. I moj kurac si ti sritan i zadovoljan, to su te stare coolerske fore s foruma za naoko mirno odjebavanje, a u biti ne moš bit nesvjestan da ga malo ipak previše seruckaš. Kako san i reka, sasvim običan, predvidljiv, čak, štoviše i dapače.

Post Reply