Creature Features/Animal Attack filmovi
- john_constantine
- HorrorHR
- Site Admin
- HorrorHR
- Site Admin
KAW
http://www.kaw-movie.com/
Ako se ne varam od redatelja "Shallow Ground" dolazi film o ubojitim vranama
Btw sudeći po spomenutom SHallow Ground, ovo bi mogao biti OK filmić, ne zajebancija ili b-šrot... Jedva čekam 
http://www.kaw-movie.com/
Ako se ne varam od redatelja "Shallow Ground" dolazi film o ubojitim vranama

- Zombiemachine
- HorrorHR
- Site Admin
- Zombiemachine
- dr_gonzo
Većina ljudi mješa ova dva podžanra - animal attack movies i monster movies a vrlo ih je lako razlikovati...
Animal attack - ovo ne treba niti objašnjavati jer samo ime govori (sve životinje koje ne spadaju pod mutacije ili slično,a napadaju ljude)
Monster movies - u ovakvu vrstu filmova spadaju: Gojira, Alien, Predator, King Kong, Tremors, The Fly.. i sl.
Eh, da za mene samoga
"Deep Rising" (1998) sa Treatom Williamsom je čistokrvni monster movie, također i "Leviathan" (1989) sa Peterom Wellerom i recimo "Deep Star Six" (1989) , iako se u prvom radi o mutiranim crvima dok drugi ima neku vrst parazita, a također i treći govori o nekom mutiranom nametnika nalik na šakmpu... Čak i Them! spada pod monster movie iako su u pitanju mravi (no mutirani)..
A evo i the best and the worst of animal attack movies lista:
THE BEST
-----------------------
1) Jaws (1975) - film koji je probudio iskonski strah od modrog dubokog mora
2) The Birds (1963) - još strašnije jeste što je film baziran na sličnom manjem incidentu koji se dogodio u Americi
3) Grizzly (1976) - vrlo realno napravljen i vrlo napet (neki od grizlija u stvarnosti mogu narasti u velike mrcine)
4) Piranha (1978) - iako pomalo kopija Ralja Joe Dante je ipak odlično odradio posao i postavio neke nove standarde
5) Arachnophobia (1990) - iako pomalo malkog scenarija, vrlo zabavan film i ponekad jako edukativan
6) Lake Placid (1999) - vrlo topao i jako ekološki nastrojen film, mali film rado gledan kod mene
7) Razorback (1984) - australija + mrcina od vepra (dokazano da mogu narast do te veličine) kuš bolje
Venom (1981) - legenda Oliver Reed vs. mamba (film prije filma "Snakes on a Plane")
9) The Swarm (1978) - odlična glumačka ekipa, dobar scenarij i vrlo napete sekvence (pčele znaju biti vrlo zajebane)
10) Snakes on a Plane (2006) - vrlo zabavan film + zmije + Samuel L. Jackson što više poželjeti u današnje vrijeme
THE WORST
----------------------
1) Squirm (1976) - većeg sranja od ovoga nisam u životu gledao
2) Barracuda (1978) - eh što je kopija Pirana eh što sam ga 85' izgasio napola nisam više mogao gledati
3) Megalodon (2004) - glupost od priče do efekata, a ponajviše nema napetosti imalo
4) Shark Attack (1999) - za ovo ljudi daju novaca da se snimi?
5) Jaws: The Revenge (1987) - A shark stalks the Brody family wanting revenge for Chief Brody killing its parents.????WTF
6) Anaconda (1997) - strava od priče do glumaca, a naručito glupi specijalni efekti (jedino dobro tagline)
7) Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (2004) - još gluplje od prvog dijela (ali barem malo bolji efekti)
Piranha Part Two: The Spawning (1981) - možda i nije zaslužio da se nađe u ovim nedejalima, ali ipak je ovo loš film
9) New Alcatraz aka Boa (2002) - jedva dočekah kraj filma
10) Python (2000) - opet jebeni Casper van Dien....
Eto bogme i to smo svršili
Animal attack - ovo ne treba niti objašnjavati jer samo ime govori (sve životinje koje ne spadaju pod mutacije ili slično,a napadaju ljude)
Monster movies - u ovakvu vrstu filmova spadaju: Gojira, Alien, Predator, King Kong, Tremors, The Fly.. i sl.
Eh, da za mene samoga
"Deep Rising" (1998) sa Treatom Williamsom je čistokrvni monster movie, također i "Leviathan" (1989) sa Peterom Wellerom i recimo "Deep Star Six" (1989) , iako se u prvom radi o mutiranim crvima dok drugi ima neku vrst parazita, a također i treći govori o nekom mutiranom nametnika nalik na šakmpu... Čak i Them! spada pod monster movie iako su u pitanju mravi (no mutirani)..
A evo i the best and the worst of animal attack movies lista:
THE BEST
-----------------------
1) Jaws (1975) - film koji je probudio iskonski strah od modrog dubokog mora
2) The Birds (1963) - još strašnije jeste što je film baziran na sličnom manjem incidentu koji se dogodio u Americi
3) Grizzly (1976) - vrlo realno napravljen i vrlo napet (neki od grizlija u stvarnosti mogu narasti u velike mrcine)
4) Piranha (1978) - iako pomalo kopija Ralja Joe Dante je ipak odlično odradio posao i postavio neke nove standarde
5) Arachnophobia (1990) - iako pomalo malkog scenarija, vrlo zabavan film i ponekad jako edukativan
6) Lake Placid (1999) - vrlo topao i jako ekološki nastrojen film, mali film rado gledan kod mene
7) Razorback (1984) - australija + mrcina od vepra (dokazano da mogu narast do te veličine) kuš bolje

9) The Swarm (1978) - odlična glumačka ekipa, dobar scenarij i vrlo napete sekvence (pčele znaju biti vrlo zajebane)
10) Snakes on a Plane (2006) - vrlo zabavan film + zmije + Samuel L. Jackson što više poželjeti u današnje vrijeme
THE WORST
----------------------
1) Squirm (1976) - većeg sranja od ovoga nisam u životu gledao
2) Barracuda (1978) - eh što je kopija Pirana eh što sam ga 85' izgasio napola nisam više mogao gledati
3) Megalodon (2004) - glupost od priče do efekata, a ponajviše nema napetosti imalo
4) Shark Attack (1999) - za ovo ljudi daju novaca da se snimi?
5) Jaws: The Revenge (1987) - A shark stalks the Brody family wanting revenge for Chief Brody killing its parents.????WTF
6) Anaconda (1997) - strava od priče do glumaca, a naručito glupi specijalni efekti (jedino dobro tagline)
7) Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (2004) - još gluplje od prvog dijela (ali barem malo bolji efekti)

9) New Alcatraz aka Boa (2002) - jedva dočekah kraj filma
10) Python (2000) - opet jebeni Casper van Dien....

Eto bogme i to smo svršili

"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- Zombiemachine
Nisi u worst 10 uvrstio Boa protiv pitona??? A bogami bi se i o Krakenu dalo raspraviti.
Top 10 ti je ok, makar ja volim i Moby dicka, mada nije horor.
Deep rising je čisti Dagon tribute. Deep star six me usro kad sam bio mulac (gledao ga u kinu). Bilo me je strah plivat u duboko more.

Top 10 ti je ok, makar ja volim i Moby dicka, mada nije horor.
Deep rising je čisti Dagon tribute. Deep star six me usro kad sam bio mulac (gledao ga u kinu). Bilo me je strah plivat u duboko more.

Krv je moje svjetlo i moja tama.
- john_constantine
- HorrorHR
- Site Admin
Boa vs Piton je jedan od lošijih
Slažem se za Squitm da ti je na prvom mjstu, katastrofa od filma, a kupih ga, platih carinu na njega... katastrofa
Shark Attack 3 - rotlfmao
Sjećam se "Slugs" da je imao svoje trenutke, ali može biti i da je bio govno u totalu, davno sam gledao na original VCDu.
"Grizzly" - nikad gledao a full tražim to za nabavit negdje. Isto tako Baracudu
Octopus 2 - mega šrot, spektakl govana.
Octopus 1 mi je prvi monster movie na redu za gledanje.
Slažem se za Squitm da ti je na prvom mjstu, katastrofa od filma, a kupih ga, platih carinu na njega... katastrofa
Shark Attack 3 - rotlfmao
Sjećam se "Slugs" da je imao svoje trenutke, ali može biti i da je bio govno u totalu, davno sam gledao na original VCDu.
"Grizzly" - nikad gledao a full tražim to za nabavit negdje. Isto tako Baracudu

Octopus 2 - mega šrot, spektakl govana.
Octopus 1 mi je prvi monster movie na redu za gledanje.
- john_constantine
- dr_gonzo
- Zombiemachine
- john_constantine