Pa nebi baš rekao da je prestar ali ionako oni mogu šminkom od glumca napravit i da je dijeteBoby wrote:Aha, kraljica je treća a "Vampir Lestat" druga u nizu. Tale of the Body Thief je četvrta. Čul sam de se je u posljednjim nastavcima Rice uhvatila i teme raja, pakla i svetaca.
Slažem se da će se sve to prije ili poslije prenjeti na ekran jedino mi je krivo (bez obzira na kvalitetu) kaj nećeju biti međusobno povezani kao jedinstven serijal već će se doživljavati odvojeno pa će se dosta toga, kaj se tiče prethodnih nastavaka, trebati izbaciti zbog nedostatka predznanja gledatelja. Tako je bilo i s kraljicom kojaj je prepričana kao nezavisna priča, bez ikakve pozadine.
Inače, očekivano se je počelo komentirat kako je Cruise prestar za ponovnu ulogu Lestata
Tale of the Body Thief
- dodo
- dodo
-
GreenHornet
- dodo
Ima veze ali jako malo i nije tako dobro i izvorno napravljen kao što je intervju i stim još da je preskočen drugi dio knjige.Kraljica je napravljena više zasebno sama za sebe.GreenHornet wrote:ali lestat iz "kraljice" ima veze sa onim iz "intervju"
-
GreenHornet
- dodo
Pa da nema baš logike ali eto jebiga nadam se da če četvrti imat jer se nastavlja po kraljiciGreenHornet wrote:nema mi logike...jer na kraju intervjua lestat nakon par stotina godina ugrize novinara i ima naznaka da ce opet biti onaj stari,a na početku "kraljice" se lestat opet budi iz stogodišnjeg sna...a radnje se odvijaju u "sadašnje" vrijeme...
-
GreenHornet
i ja se nadam...dodo wrote:Pa da nema baš logike ali eto jebiga nadam se da če četvrti imat jer se nastavlja po kraljiciGreenHornet wrote:nema mi logike...jer na kraju intervjua lestat nakon par stotina godina ugrize novinara i ima naznaka da ce opet biti onaj stari,a na početku "kraljice" se lestat opet budi iz stogodišnjeg sna...a radnje se odvijaju u "sadašnje" vrijeme...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- Boby
Kraj intervjua je malo drukčiji od knjige. Na kraju knjige Lestat se ne pojavljuje. I dalje stoji da ga Lois susreće onak nikakvog u napuštenoj kući i dalje se ne spominje. Tek se u knjizi "Vampir Lestat" saznaje kako se je početkom 20. stoljeća dao zakopati i pričekati dok ne ojača. Budi se u osamdesetima istog tog stoljeća; osniva rock band i postaje zvijezda. Tako ga, zbog medijske insponiranosti, nalazi i Lois; točno u trenutku kada se "kraljica prokletih" Akasha budi iz svog dugog sna. Tu priču su pokušavali slijediti u filmu o kraljici. Naravno, ostatak filma gotovo da nema veze s knjigom. To vam se događa kada se svakih deset godina sjete snimiti nastavak nekog serijala koji se svojom radnjom proteže na par tisućljeća
- A$H
prva i druga knjiga imaju puno proturječja jer je spisateljica ostavila neke stvari čitatelju da si sam izabere koje mu se stvari više sviđaju..a film Queen of the damnd je ako se ne varam rađen i po drugoj(samo neke stvari) i po trečoj knjizi(večina radnje i naslov..)Boby wrote:Kraj intervjua je malo drukčiji od knjige. Na kraju knjige Lestat se ne pojavljuje. I dalje stoji da ga Lois susreće onak nikakvog u napuštenoj kući i dalje se ne spominje. Tek se u knjizi "Vampir Lestat" saznaje kako se je početkom 20. stoljeća dao zakopati i pričekati dok ne ojača. Budi se u osamdesetima istog tog stoljeća; osniva rock band i postaje zvijezda. Tako ga, zbog medijske insponiranosti, nalazi i Lois; točno u trenutku kada se "kraljica prokletih" Akasha budi iz svog dugog sna. Tu priču su pokušavali slijediti u filmu o kraljici. Naravno, ostatak filma gotovo da nema veze s knjigom. To vam se događa kada se svakih deset godina sjete snimiti nastavak nekog serijala koji se svojom radnjom proteže na par tisućljeća
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- dodo
Pa upravo to a o tom smo več pričali pa mi se nije dalo objašnjavati kako zašto eto samo sam rekao na ono da nema logike što i je točno kad neznaš o drugom dijelu knjige ma dobro nečemo više o tome.Boby wrote:Kraj intervjua je malo drukčiji od knjige. Na kraju knjige Lestat se ne pojavljuje. I dalje stoji da ga Lois susreće onak nikakvog u napuštenoj kući i dalje se ne spominje. Tek se u knjizi "Vampir Lestat" saznaje kako se je početkom 20. stoljeća dao zakopati i pričekati dok ne ojača. Budi se u osamdesetima istog tog stoljeća; osniva rock band i postaje zvijezda. Tako ga, zbog medijske insponiranosti, nalazi i Lois; točno u trenutku kada se "kraljica prokletih" Akasha budi iz svog dugog sna. Tu priču su pokušavali slijediti u filmu o kraljici. Naravno, ostatak filma gotovo da nema veze s knjigom. To vam se događa kada se svakih deset godina sjete snimiti nastavak nekog serijala koji se svojom radnjom proteže na par tisućljeća
- Boby
Aha, zato kaj je prva knjiga napisana s Loisove perspektive dok je druga s Lestatove. Zato mi je i fora serijal; uvijek se nekaj novo sazna o liku koji je u prethodnim nastavcima bio sporedan. Volio bih samo kada bi brže prevodili te knjige na hrvatski; do sada su prevedene tri iz serijalaA$H wrote:prva i druga knjiga imaju puno proturječja jer je spisateljica ostavila neke stvari čitatelju da si sam izabere koje mu se stvari više sviđaju..a film Queen of the damnd je ako se ne varam rađen i po drugoj(samo neke stvari) i po trečoj knjizi(večina radnje i naslov..)Boby wrote:Kraj intervjua je malo drukčiji od knjige. Na kraju knjige Lestat se ne pojavljuje. I dalje stoji da ga Lois susreće onak nikakvog u napuštenoj kući i dalje se ne spominje. Tek se u knjizi "Vampir Lestat" saznaje kako se je početkom 20. stoljeća dao zakopati i pričekati dok ne ojača. Budi se u osamdesetima istog tog stoljeća; osniva rock band i postaje zvijezda. Tako ga, zbog medijske insponiranosti, nalazi i Lois; točno u trenutku kada se "kraljica prokletih" Akasha budi iz svog dugog sna. Tu priču su pokušavali slijediti u filmu o kraljici. Naravno, ostatak filma gotovo da nema veze s knjigom. To vam se događa kada se svakih deset godina sjete snimiti nastavak nekog serijala koji se svojom radnjom proteže na par tisućljeća